Ηλεκτρονική Έκδοση

Καραμανλής δέχεται Σαρτζετάκη-Kινητικότητα στην αντιπολίτευση

Στον απόηχο της χτεσινής συζήτησης στη Βουλή για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός δέχεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Χρήστο Σαρτζετάκη.

 

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε ασκήσει με ιδιαίτερη προσήλωση στους συνταγματικούς κανόνες τα καθήκοντά του μεταξύ 1985 και 1990, επισκέπτεται για πρώτη φορά πρωθυπουργό. Η συνάντηση γίνεται με αίτηση του ιδίου και, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, δεν αποκλείεται να έχει σχέση με την εξέλιξη κρίσιμων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, στα οποία πάντοτε έδινε ιδιαίτερη σημασία, πέρα βεβαίως των ζητημάτων δικαιοσύνης ή λειτουργίας του πολιτεύματος. Μια ώρα νωρίτερα, ο Κώστας Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια.
 
Στο μεταξύ, στο ΠΑΣΟΚ προσμετρούν σήμερα τα αποτελέσματα της χτεσινής συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη με την ελπίδα, ότι θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση της συσπείρωσης της παράταξης, έστω και αν οι δυο άνδρες, όπως φάνηκε χτες, δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε άλλο, εκτός από τον πολιτισμό της διαφωνίας σε βασικά ζητήματα. Και μόνο κοινό στοιχείο στις απόψεις τους, είναι ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα των στιγμών.
 
Σε λεπτότατη ωστόσο φάση ισορροπιών και αντοχών εισέρχεται ο ΣΥΝ, ο οποίος μετά τις χτεσινές προειδοποιήσεις του Λεωνίδα Κύρκου για την πιθανότητα διάσπασης, μετρά πλέον τις αντοχές του. Οι Αλέξης Τσίπρας και Αλέκος Αλαβάνος δεν έδωσαν ευθέως απάντηση στους ισχυρισμούς του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, ωστόσο για σήμερα έχουν αφιερώσει τη μέρα τους σε σειρά συναντήσεων με στελέχη του κόμματος, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική