Ηλεκτρονική Έκδοση

Η Κομισιόν εγκρίνει την κρατική ενίσχυση της Τράπεζας της Ιρλανδίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ενίσχυση κεφαλαίου ύψους 3,5 δισ. ευρώ της ιρλανδικής κυβέρνησης προς την Τράπεζα της Ιρλανδίας.

Εκπρόσωποι της Ε.Ε. δήλωσαν ότι το μέτρο διαθέτει επαρκείς δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τον ανταγωνισμό. "Επιπλέον των δυσκολιών που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση, πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τη ραγδαία μείωση της αξίας των μετοχών της Τράπεζας της Ιρλανδίας μεγιστοποίησαν την ανάγκη της διαβεβαίωσης των οικονομικών αγορών για τη σταθερότητα της τράπεζας", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν.

Οι αρχές της Ιρλανδίας είχαν ενημερώσει τον αρμόδιο επίτροπο αντιμονοπωλιακής πολιτικής της Ε.Ε. αναφορικά με το σχέδιό τους στις 11 Μαρτίου. Το πακέτο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιορισμούς για την πληρωμή των μερισμάτων επί των μετοχών και όρια επί των μισθών των στελεχών.

Η τράπεζα θα πρέπει να υποβάλει προς έγκριση στην Κομισιόν ένα πλάνο ανασυγκρότησης εντός διαστήματος έξι μηνών. Οι μέτοχοι της Τράπεζας της Ιρλανδίας θα ψηφίσουν την Παρασκευή αν αποδέχονται την κρατική βοήθεια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ιρλανδία
Οικονομική κρίση
Ευρωπαϊκή Ένωση