Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο Μαξίμου οι νέοι επικεφαλής της Δικαιοσύνης

Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης δέχτηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας,τις προσεχείς ημέρες θα συγκληθεί για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις δικαστικές αρχές.

Ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε πρώτα με με το νέο πρόεδρο και τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια με την έα ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος, μετέφερε στους δημοσιογράφους την πεποίθηση του πρωθυπουργού ότι η συνεργασία τους θα είναι γόνιμη. Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Κούρτης, ανέφερε ότι έθεσε στον Κ. Καραμανλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το όργανο.

Οι επικεφαλής της δικαιοσύνης είχαν νωρίτερα συνεργασία και με τον Ν. Δένδια, με το νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γ. Καλαμίδα να εκφράζει την επιθυμία του, να μην κάνει απλή "συντήρηση" στη Δικαιοσύνη, αλλά να αφήσει ένα "λιθαράκι". "Πρώτο μας μέλημα είναι η τήρηση του νόμου και του Συντάγματος, καθώς και η προστασία του πολίτη", δήλωσε από τη μεριά του ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες. Όσον αφορά στο αίτημα για επιτάχυνση του ρυθμού απονομής της Δικαιοσύνης, ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ, Π. Πικραμμένος σημείωσε: "Έχουμε και εμείς ανθρώπινα όρια".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Νέα Δημοκρατία