Έντυπη Έκδοση

«Διδάσκει» ο Γ. Γεράρδος τα μυστικά του Πλαισίου

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η εταιρεία Πλαίσιο πραγματοποίησε ακόμα ένα εξαιρετικό τρίμηνο και ολοκλήρωσε το έτος (2012) με ζηλευτά αποτελέσματα δεν είναι έκπληξη. Οποιος φροντίζει τη δουλειά του, είναι 24 ώρες πάνω από αυτή και λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις, τότε επιτυγχάνει και να διατηρεί την εταιρεία του και να την έχει υγιή και κερδοφόρα.

Ο Γιώργος Γεράρδος μπορεί πλέον να ιδρύσει έδρα μάνατζμεντ σε κάποιο πανεπιστήμιο, διδάσκοντας τα μυστικά του στους επίδοξους επιχειρηματίες. Μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για όλους εκείνους που προσπαθούν μέσα από μεθοδεύσεις, αλλοιώσεις οικονομικών στοιχείων, χειραγωγήσεις να κοροϊδέψουν τους επενδυτές, τον ανταγωνισμό και, τελικά, τους ίδιους τους εαυτούς τους. Και να εμπνεύσει τους πολιτικούς, οι οποίοι έχουν μάθει να τα κάνουν όλα με τα λεφτά των άλλων.

Ας δούμε τι κατάφερε η εταιρεία Πλαίσιο το 2012, την πέμπτη κατά σειρά χρονιά ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Να δημιουργήσει χρηματικό απόθεμα 28 εκατ. ευρώ από 13,2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν ξοδεύει χρήματα για να χρηματοδοτήσει ζημιογόνες πωλήσεις, όπως κάνουν αρκετοί άλλοι επιχειρηματίες, αλλά οι πωλήσεις είναι κερδοφόρες, σε σημείο να περισσεύουν χρήματα τα οποία μπορεί κάποια στιγμή να γυρίσουν στους μετόχους. Προς το παρόν, οι μέτοχοι θα πάρουν από τα κέρδη της χρήσης μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Οσον αφορά τα βασικά οικονομικά μεγέθη του έτους, αυτά κινήθηκαν ως εξής: οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 286 εκατ. από 312 εκατ. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 17 από 13,2 εκατ., τα κέρδη προ φόρων στα 13 εκατ. από 8,89 εκατ. Τέλος, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 10,2 από 6,4 εκατ. Για την ιστορία, ο τραπεζικός δανεισμός δεν ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Στη στήλη
Στα πάνω & στα κάτω τους