Έντυπη Έκδοση

1821 η Τ.V. και τα παιχνίδια

Γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Θεόδωρος Δ. Ανδρεάκος, ομότιμος καθηγητής:

*Ο σταθμός ΣΚΑΪ προαναγγέλλει νέα τηλεοπτική σειρά. Τίτλος της και του βιβλίου είναι "1821 - η γέννηση ενός έθνους" ή "1821 - η γέννηση ενός έθνους κράτους" όπως έγινε μετά ο τίτλος με την προσθήκη της λέξεως "κράτους" για να μη γελοιοποιηθούν τελείως. Ας δούμε ποιοι εθνομηδενιστές είναι πίσω από την τηλεοπτική σειρά. Πρώτος και καλύτερος, κ. Θάνος Βερέμης ως επιστημονικός σύμβουλος. Είναι ο γνωστός αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ το οποίο σιτίζεται από το ΥΠΕΞ του Φον Δρούτσα για να παρουσιάζει δήθεν ιδέες εφικτές για την επίλυση των εθνικών μας θεμάτων ενώ ουσία είναι φιλότουρκες.

Ο κ. Βερέμης ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του Συμβουλίου Παιδείας και είχε προκαλέσει πλειστάκις το δημόσιο αίσθημα, ιδίως με την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, όπου ισχυρίστηκε ότι "οι Τούρκοι δεν διέπραξαν γενοκτονία και αν κάποιος διέπραξε, ήταν οι Ελληνες εναντίον των Τούρκων". Ακολουθεί ο Ευάγγελος Κωφός, επιστημονικός συνεργάτης, και αυτός μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, που με άρθρο του στο ΒΗΜΑ συμμερίζεται τις απόψεις της ανθελληνίδας καθηγήτριας χωρίς πανεπιστημιακό πτυχίο και ως εκ τούτου αγράμματης, κ. Θ. Δραγώνα, ότι "Δεν είμαστε Ελληνες, μας κάνανε το 19 αιώνα". Παρουσιαστής του έργου είναι ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας, που ψεύδεται εν γνώσει του ισχυριζόμενος ότι τα λεφτά του επαναστατικού δανείου του 1824 τα έφαγε ο Κολοκοτρώνης, αφού θα μπορούσε από το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού να πληροφορηθεί έγκυρα την αλήθεια. Η ταύτισή του όμως με τους εθνομηδενιστές είναι πλήρης με σχετική δήλωσή του: "Ελληνας δεν γεννιέσαι, διαλέγεις να γίνεις...". Μέσα σε όλο αυτό το παραλήρημα έρχεται η αμφισβήτηση της εθνικής μας ταυτότητος και από τον εκλεγμένο από το λαό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (κύριο) Θ. Πάγκαλο. Δήλωσε λοιπόν σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ότι "οι σύγχρονοι Ελληνες έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή", που προκάλεσε την έντονη αντίδραση ακόμη και των ξένων του ακροατηρίου κατά τα γραφόμενα στον Τύπο.

Οφείλουμε όμως μια απάντηση σε όλους αυτούς τους εθνομηδενιστές που σιτίζονται από τον Ελληνα φορολογούμενο για να μας συκοφαντούν και να προσπαθούν να αποδομήσουν κάθε τι το ελληνικό. Ας μάθουν λοιπόν από τον Πλήθωνα ότι "Ελληνες αεί εσμέν..." και το σπουδαιότερο, ότι σήμερα υπάρχουν οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες του DNA των Ελλήνων που απέδειξαν ότι είμαστε 99,5% λευκή υποκαυκάσια φυλή χωρίς προσμίξεις με σλάβικες ή άλλες φυλές από τη Μ. Ανατολή».

Θεόδωρος Δ. Ανδρεάκος

ομότιμος Ελληνας καθηγητής, πρόεδρος Φίλων Εθν. Αντίστασης

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν