Έντυπη Έκδοση

Για την ελληνική γλώσσα

*Επιχειρείται τελευταία η αμφισβήτηση της ελληνικής γλώσσας ως της πλουσιότερης γλώσσας του κόσμου από ομάδα υπαρκτών ή ανύπαρκτων ατόμων, με μη δυνατότητα επιβεβαίωσης των επιστημονικών τους γνώσεων περί την Ελληνική.

Και προβάλλεται ως τέτοια η Αγγλική, που μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί. Με σκοπό την ενημέρωση των αναγνωστών σας και επειδή η ανοησία της άγνοιας έχει και αυτή τα όριά της, αν δεν είναι προβοκατόρικη από τους δήθεν λάτρεις της ελληνικής γλώσσας, τίθενται υπ' όψιν τα κάτωθι στοιχεία η εγκυρότητα των οποίων είναι αναμφισβήτητη στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας. Κατά τον κορυφαίο Ισπανό γλωσσολόγο Francisco R. Adradas, για τον δυτικό κόσμο η Ελληνική είναι η γλώσσα μητέρα, με πλούσια δάνεια προς τις άλλες γλώσσες που τις θεωρεί κρυφοελληνικές (Βλ. το τελευταίο έργο του Adradas "Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης από τις αρχές ώς τις μέρες μας") και υπό την άποψη αυτή η ελληνική είναι η πλουσιότερη του κόσμου.

Το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνιας ανέλαβε την αποθησαύριση του πλούτου της ελληνικής γλώσσας διαθέτοντας εκατομμύρια δολάρια. Επικεφαλής του προγράμματος της αποθησαύρισης αυτής τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος-ελληνίστρια Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ Ιμύκο αποθησαυρίστηκαν ήδη 6.000.000 λεκτικοί τύποι της Ελληνικής, όταν είναι γνωστόν ότι η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς και επιστημονικούς όρους, εκ των οποίων, σύμφωνα με έρευνα 30 χρόνων του συγγραφέα Αριστείδη Κωνσταντινίδη, περισσότερες από 150.000 είναι λέξεις ελληνικές. Δηλαδή η Αγγλική γλώσσα είναι το 1/100 μόλις της Ελληνικής και το λεξικό Γουέμπστερ μάς φανερώνει ότι η Αγγλική έχει δανειστεί από την Ελληνική 41.615 λέξεις και μόνο 57 και 34 λέξεις από την Τουρκική και τις Σλαβικές γλώσσες. Ακόμη στον Η/Υ Ιμύκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα με 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.

Τέλος οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φτάσουν, όταν το έργο τελειώσει, στα 90.000.000, έναντι 9.000.000 της λατινικής και τότε θα δούμε για ποιον εξωφρενικό αριθμό θα μιλάμε».

Δρ Θεόδωρος Ανδρεάκος

πρ. γεν. επιθεωρητής Αν. Παιδείας

Ομότιμος καθηγητής ΑΤΕΙ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν