Έντυπη Έκδοση

άδειοι οι ίδιοι αδειάζουν τους άλλους...

Ας πάμε και σε κάτι το ωραίον. Οπως κάθε χρόνο το ΕΛΙΑ (-ΜΙΕΤ) οργανώνει στην Πλάκα (Αγίου Ανδρέα 4, τηλέφωνο για πληροφορίες 210-3211149 και 210-3250378) Χριστουγεννιάτικο Παζάρι το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (27, 28, 29 Νοεμβρίου 11.00 έως 17.00), με παλιά βιβλία, παλιά παιχνίδια και άλλα εφήμερα εποχών που έχουν πια φύγει, αφήνοντας πίσω τους αναμνήσεις απ' τη νεότητά μας αλλά και λίγη από την τρυφερότητα των

δικών μας τότε, όταν έσκαγαν χρονιάρες μέρες στο σπίτι με ένα δωράκι (βιβλίο, τραινάκι, στρατιωτάκια, αυτοκινητάκι) για το καλό - για «να κυκλοφορούν τα αισθήματα». Ωραίο ραντεβού με ωραίες αναμνήσεις,

μην το χάσετε!

Η νέα κυβέρνηση έπρεπε να 'χει πέσει με τα μούτρα να βρει τρόπους πώς θα αναπτυχθεί η χώρα

κι όχι μόνον πώς θα μαζέψει λεφτά.

Ακόμα και μαζεύοντας λεφτά, αν άνοιγε μπροστά στα μάτια των Ελλήνων την παραμικρή προοπτική πραγματικής προόδου, θα τους έβαζε στο φιλότιμο και θα προσέφεραν ακόμα κι απ' το υστέρημά τους.

Αντιθέτως και αυτή η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων, πράσινων και γαλάζιων, κοιτάει πώς θα ληστέψει

κι άλλο τους πολλούς, πώς θα τους εξαπατήσει για χιλιοστή φορά και πώς από την άλλη πλευρά θα εξασφαλίσει (και ει δυνατόν να αυξήσει) τα κέρδη των Δυνατών. Πώς θα κάνει επωφελή ακόμα και την κρίση για αυτούς που τη δημιούργησαν.

Η ιστορία με τον κ. Προβόπουλο είναι ενδεικτική.

Ο καλός αυτός άνθρωπος είχε ενημερώσει και τους δύο, Κωστάκη και Γιωργάκη, το ίδιο! Ο Κωστάκης άφησε λίγο απ' το πρόβλημα να φανεί («δεν υπάρχουν λεφτά») κι έχασε. Ο Γιωργάκης κουκούλωσε το πρόβλημα κάτω από το χαλί («υπάρχουν λεφτά-υπάρχουν λεφτά») και κέρδισε. (Δεν λέω νίκησε, το κέρδισε του πάει πιο πολύ).

Κι έτσι ο μεν Κωστάκης υπήρξε υπεύθυνος που «δεν υπάρχουν λεφτά», ο δε Γιωργάκης έχοντας ήδη εξαπατήσει τους πολίτες, είναι τώρα υπεύθυνος για να τα βρει.

Κι άρχισε αμέσως ο Γιωργάκης να κυβερνάει με το πρόγραμμα του Κωστάκη

-ακριβώς αυτό που καταψήφισαν οι Ελληνες! Πάγωσε αυξήσεις, έμπηξε έκτακτες εισφορές, μάλιστα αμέσως (πριν καν αξιωθεί να 'χει τους 88 Γενικούς Γραμματείς -έχουμε ακόμα μόνον τους 44), πρόλαβε να γδάρει τα STAGE, να τα κάνει μπάχαλο με την απόσυρση των αυτοκινήτων, να ανοίξει διάλογο (με τον Διάολο) για το ασφαλιστικό, όλα αυτά

τα εισπρακτικά μέτρα και άλλα τα πρόλαβε, για την πραγματική ανάπτυξη της χώρας, για την παραγωγή νέου πλούτου (ώστε να βρίσκει εισπράττοντας και το κράτος λεφτά), κιχ ή μπούρδες για πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα -να τος τώρα και ο κυρ Πεταλωτής!

***

Δείτε τη φάρσα που ζούμε:

Βγαίνει και κάνει ο κ. Πεταλωτής τον κ. Προβόπουλο δυο παράδες (εδώ, τα ρέστα στην Ευρώπη).

Βγαίνει μετά ο κ. Παπακωνσταντίνου και το αμβλύνει το πράγμα, το μαλακώνει και το στρογγυλεύει.

Βγαίνουμε κατόπιν εμείς (οι δημοσιογράφοι) κι αρχίζουμε τις ερμηνείες: Με τον Πεταλωτή η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα που ο κ. Παπακωνσταντίνου ως καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός δεν θα 'ταν σωστό να στείλει και τα λοιπά! Πασοκιές!

Πασοκιές και τίποτε άλλο.

Τριάντα χρόνια έχουμε φάει στη μάπα έναν τρόπο «ανάλυσης» που έχουν επιβάλει στη δημοσιογραφική πιάτσα κυρίως γραμμητζήδες και παπαγαλάκια

άτινα ερμηνεύουν κάθε φορά τι ήθελε να πει ο Προφήτης, κάνουν τον δραγουμάνο του Βεζύρη (στέλνοντας στο μεταξύ το κύρος των εφημερίδων στα Τάρταρα) και πορευόμαστε από πασοκιά σε πασοκιά, σήμερα με τον κ. Προβόπουλο, χθες με τον κ. Παπουτσή και πάει λέγοντας.

Οχι! Το θέμα δεν είναι αν ο κ. Παπουτσής ερμήνευσε τον κ. Παπανδρέου καλύτερα από τον κ. Παπακωνσταντίνου ή ποιος νίκησε τον άλλον επικοινωνιακώς, ούτε αν το κόμμα μέσω Παπουτσή πίεσε την κυβέρνηση, ούτε τι λέει για όλα αυτά ο κ. Παμπούκης ή αν θα κάτσει ο πρωινός καφές στον λαιμό του κ. Πάγκαλου.

Ολα αυτά είναι απλώς πασοκιές.

Και δυστυχώς χρόνια τώρα με αυτές (γαλάζιες ή πράσινες πασοκιές) ασχολούνται ως επί το πλείστον να αναλύουν και να σχολιάζουν οι εφημερίδες.

.................................

Το έλλειμμα ήταν γνωστό και στους δύο, και στον Κωστάκη και στον Γιωργάκη. Ο κ. Προβόπουλος και προεκλογικώς και μετεκλογικώς με τα μισόλογά του στις δημόσιες τοποθετήσεις του παραπλάνησε τους Ελληνες. Το ίδιο παραπλανούσαν τους Ευρωπαίους και οι εναλλασσόμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

Τώρα, αντί να δουν πώς θα ξελασπώσουν τη χώρα, αντί να διαμορφώσουν μια στρατηγική, έστω στο και πέντε, για το μέλλον, αντί να δώσουν μια προοπτική, ένα συνολικό σχέδιο στον λαό - να ξέρει γιατί αγωνίζεται,

απλώς τον ληστεύουν πάλι (για το καλό του), τον τρομοκρατούν (για να τον ληστεύουν ευκολότερα) και τον διχάζουν, στρέφοντας τα λαϊκά στρώματα το ένα εναντίον του άλλου για 100 ευρώ που δεν παίρνει ο ένας και παίρνει ο άλλος, ώστε να τον κρατούν ανίσχυρον

πολιτικό ανδράποδο και οικονομικό λάφυρο...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η ΜΑΝΟΣ έγραψε: (πριν 8 έτη)
Και εμεις γελουσαμε με ολα αυτα την αλλη μερα
2 Ο/Η ii έγραψε: (πριν 8 έτη)
Ton Πεταλωτή τον έβαλαν προφανώς για να πεταλώνει ψύλλους στην επικοινωνία του αυτιστικού ΠΑΣΟΚ, αλλά φαίνεται ότι ούτε ελέφαντα δεν μπορεί να πεταλώσει . Οι απαντήσεις του ούτε σε νήπια δεν μπορούν να απευθύνονται.".....ακούγαμε εκτιμήσεις για μονοψήφιο έλλειμμα προς διψήφιο..." και ότι οι δηλώσεις του δεν είναι μομφή στον προβόπουλο. αλλά σε όποιον θέλει να συμψηφίσει τις ευθύνες. Άχαρος ο ρόλος του... αλλά δεν μπορεί και να απαντάει σαν την Πυθεία!
3 Ο/Η manoysosdaskalakis2hotmail.com έγραψε: (πριν 8 έτη)
ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΙ ΡΑΜΠΟ ΤΗΣ ΟΡΓΉΣ
Όπως διάβασα στον Αθηναϊκό τύπο μια γυναίκα με ένα μικρό παιδί περίμενε στο πεζοδρόμιο στην περιοχή της Κυψέλης, να περάσει στην απέναντι μεριά του δρόμου.
Τα αυτοκίνητα είχαν πάρει φόρα και κανένα δεν σταματούσε.
Έχασε η γυναίκα την ψυχραιμία της και φώναξε¨ «ζώα». Την άκουσαν δύο ειδικοί φρουροί οι οποίοι επέβαιναν σε συμβατικό αυτοκίνητο , κατέβηκαν και την ακινητοποίησαν λες και ήταν σήριαλ κίλερ, τις φόρεσαν χειροπέδες και την προσήγαγαν στο τμήμα. Μόλις το περιστατικό έγινε γνωστό και το έμαθε ο υπουργός προστασίας του πολίτη κος Χρυσοχοϊδης διέταξε την παραπομπή τους στο πειθαρχικό και την αποπομπή τους από το σώμα.
Σωστά έπραξε ο υπουργός ο οποίος σε ομιλία του σε αστυνομικούς είπε ότι δεν θα ανεχτεί άλλο ¨»ζαρντινιέρες» και παραβατικές συμπεριφορές αστυνομικών.
Θυμάμαι ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ,είχε επισκεφθεί την ΓΑΔΑ,
κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του το1990-93.Τότε αντί να επιστήσει την προσοχή στους αστυνομικούς να σέβονται τους κανονισμούς, και να προστατεύουν τους πολίτες από τις παρανομίες ,τους είπε κάτι για το οποίο έγινε τότε πολύ θόρυβος.
«Εσείς είστε το κράτος». Προφανώς ήθελε να τους τονώσει το ηθικό, διότι ο Μητσοτάκης πολιτικά είναι φιλελεύθερος, μόνο για ακροδεξιός δεν φημίζεται.
Μερικοί όμως αστυνομικοί δεν θέλουν αέρα, διότι όπως λένε και οι ειδικοί μπαίνουν στην αστυνομία επειδή είναι εξουσιομανείς. Και όχι μόνο . Υπερβαίνουν την εξουσία που τους έχει δώσει ο νόμος και καταδυναστεύουν τους πολίτες.
Βεβαίως γνωρίζουν πολλοί καλά οι αστυνομικοί και οι συνδικαλιστές τους το έχουν αναφέρει, ότι το κράτος τους χρησιμοποιεί κατασταλτικά στις κινητοποιήσεις των διαφόρων κοινωνικών ομάδων για οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Ενώ και οι ίδιοι είναι μισθοσυντήρητοι με όχι υψηλούς μισθούς.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΝΤΟΡΑ –ΑΝΤΩΝΗΣ ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ
Πήρε τέλος η προεκλογική περίοδος των υποψηφίων προέδρων- αρχηγών της Ν.Δ.
Τσιμουδιά δεν έβγαλαν για τα αίτια της ήττας, και για τον λόγο για τον οποίο ο λαός τους γύρισε την πλάτη και μειώθηκε το ποσοστό τους κατά 10%.
Δεν μίλησαν για την κακή διαχείριση της οικονομίας και πως φτάσαμε σε αυτά τα τεράστια ελλείμματα Δεν μίλησαν για τα σκάνδαλα και για τους πλουτήσαντες στην εποχή της Ν.Δ. Δεν μίλησαν για «το νόμιμο και το ηθικό» που ταλάνισε το κόμμα τους. Δεν μίλησαν για το τεράστιο δημόσιο χρέος το οποίο προοδευτικά αύξησαν και επικρέμεται η απειλή της πτώχευσης της χώρας. Δεν μίλησαν για την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, η οποία έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Δεν μίλησαν για τα γκόλντεν μπόυς του συστήματος ,ούτε για το ρόλο των Τραπεζών, οι οποίες πίνουν το αίμα του λαού και που το κόμμα τους άκριτα υποστηρίζει. Τότε γιατί μίλησαν; Επειδή δεν τους ενδιαφέρει ο λαός παρά μόνο οι ανώτερες κοινωνικοοικονομικά τάξεις, αλλά ασφαλώς και η δική τους πολιτική επιβίωση ,στάθηκαν σε πράγματα επιφανειακά και ανώδυνα. Δηλαδή ποιος είναι πιο δεξιός και πιο κεντρώος και πιο πιστός και άπιστος στην παράταξη τους.
Μέλημα τους να οδηγηθούν το συντομότερο στην εξουσία. Κι «έφαγε απούφαγε κι έχασε απούχασε» όπως λέει και ο λαός.
Κατά τα άλλα καμώνονται ότι ενδιαφέρονται για την γνώμη και την ψήφο της λαϊκής βάσης. Μήπως να φωνάξουν αυτούς που ξεγέλασαν με τα προγράμματα μαθητείας Στέϊτζ ότι θα τους διορίσουν την επόμενη φορά ξεγελώντας τους και παίζοντας με τον πόνο τους;
O λαός ποιά τους έμαθε, και τα δύο κόμματα εξουσίας. και λέει αυτό που άκουσα στην λαϊκή της νέας χώρας χθές. «Δεν νοιάζονται ετούτοι για μας. Ούλοι πάνε για το πιλάφι.»
4 Ο/Η θεο έγραψε: (πριν 8 έτη)
Φίλε Στάθη
εμείς με την ψήφο μας διώξαμε το Κωστάκη και φέραμε το Γιωργάκη όχι για να μας πει ότι δεν έχουμε λεφτά γιατί αυτό το ξέραμε αλλά για να μας βρει λεφτα .
Εάν ήταν μόνο για να μας πει οτι δεν υπάρχει μια τσάμπα κόπο κάναμε γιατι το ξεραμε.
Τώρα εάν αυτός δεν το ήξερε γιατι δεν του το είπε ο Προβοπουλος η η μαμά του είναι πρόβλημα που έχει να κάνει με το εαν ξέρει σε πια χώρα ζει και σε πια χώρα ειναι πρωθυπουργός .
ΘΕΟ
5 Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ Σ. έγραψε: (πριν 8 έτη)
ΣΤΑΘΗ, ΟΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ Η ΓΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ. ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΙΔΡΥΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 'ΕΛΛΑΔΑ'. ΑΝ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΛΕΦΤΑ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΑΡΕΑ ΙΣΩΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ. ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟ 2015 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7 ΕΚΑΤ!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος