Έντυπη Έκδοση

«Ο Καιρός»

Φοβού τους ναούς και δώρα φέροντες

Η ελληνόκτητη ναυτιλία πέρασε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, σε συνολική χωρητικότητα πλοίων, πίσω από την Ιαπωνία. Μην ανησυχείς. Τα πλοία βυθίζονται, οι πλοιοκτήτες σπανίως.

Καλές Γιορτές Καλές Γιορτές Επίσης, δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση ότι η χώρα έχασε την πρώτη θέση στους ωκεανούς. Εξουσιάζει τον πάτο τους.

Σύμφωνα με δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Π. Μπεγλίτη, δεν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση με 5% και δεν θα μπει στη φορολογική κλίμακα όλων των φορολογούμενων το επίδομα υψηλής επικινδυνότητας (υψηλού κινδύνου, στην κανονική ελληνική γλώσσα) που παίρνουν 8.000 στρατιωτικοί των ενόπλων δυνάμεων. Αυτό έλειπε. Το γράφει και το εθνόσημό τους: Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης.

Για ενενηκοστή τέταρτη φορά οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Οικονομίας υπόσχονται ότι σύντομα θα ρυθμίσουν τα χρέη των νοσοκομείων. Το πρόβλημα με τους πολιτικούς είναι ότι ασχολούνται πάντα με τα χρέη των άλλων ανεπιτυχώς, όπως και με το χρέος το δικό τους.

Με νέα εγκύκλιο γίνεται υποχρεωτική η ασφάλιση ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, εμπορικών αντιπροσώπων, λογιστών, ξενοδόχων, πρατηριούχων και άλλων επαγγελματιών στον Οργανισμό Ασφάλισής τους, στον οποίο δεν πλήρωναν εισφορές, δηλώνοντας ως έδρα της επιχείρησης περιοχές με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων για να έχουν απαλλαγή. Με τόσα παράθυρα αναρωτιέσαι αν η χώρα έχει πόρτα.

Στην Κοπεγχάγη ο Ομπάμα κάλεσε προφορικά τον Γιώργο Παπανδρέου να τον επισκεφθεί στις ΗΠΑ. Θα είναι μία ακόμα βίζιτα έλληνα πρωθυπουργού.

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του, που είχε θαμμένη από τον Μάιο το CBS, δήλωσε ότι σταυρώνεται μερικές φορές από το τουρκικό κράτος η ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.

Με ένα κείμενο ανούσιου συμβιβασμού, χωρίς δεσμεύσεις, τέλειωσε η διάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη. Αυτά συμβαίνουν όταν συνέρχονται οι εγκληματίες για να αποφασίσουν ποιος είναι ο εγκληματίας.

Με εντολή του προέδρου της Γεωργίας Σαακασβίλι, αναντινάχτηκε το μνημείο των ηρώων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, γιατί θύμιζε τις μέρες της Σοβιετικής Ενωσης. Ενώ προτιμά να θυμίζει τις μέρες της ναζιστικής Γερμανίας.

Εφυγε στα 93 ο Γιάννης Μόραλης, που με τους Ν. Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Γ. Τσαρούχη, Ν. Νικολάου και Ν. Εγγονόπουλο ίδρυσε την καλλιτεχνική ομάδα «Αρμός» της μοντέρνας τέχνης.

Ο Αρειος Πάγος παραπέμπει στη δικαιοσύνη, που δεν προλαβαίνει να διεκπεραιώσει σε σύντομο χρόνο ούτε τις τρέχουσες υποθέσεις της, τη Δίκη των «6» για αναψηλάφηση. Κατά τα άλλα, είναι βαρυφορτωμένοι οι δικαστές και έχουν ανάγκη επιδομάτων.

Με νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε μετανάστες δεύτερης γενιάς να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια αν έχουν γεννηθεί ή φοιτήσει σε σχολεία εδώ. Η Ελλάδα θα γίνει πλουσιότερη όταν θα είναι τιμή της να έχουν τα διαβατήριά της οι 1.000.000 ξένοι, που μαζεύουν την παραγωγή της, χτίζουν τα σπίτια της και γηροκομούν τους γονείς της.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας διέταξε την ακύρωση της έκτακτης εισφοράς, που επιβλήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί είναι αντισυνταγματική. Οχι η κυβέρνηση, η εισφορά.

Η επόμενη κωμωδία θα παιχτεί όταν -και αν- επιστραφούν τα χρήματα το 2019, όταν τελεσιδικήσει η απόφαση, μετά τις προσφυγές, εφέσεις, αντεφέσεις και πάει κορδόνι. Υγεία να 'χετε.

Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν αρκετά φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη. Δεν προλαβαίνουν από το βράσε-φτιάξε-πιες.

Στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνονται επιβολή νέου φόρου σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με υψηλό εισόδημα, για τη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Που έχει ληστευτεί από επιχειρήσεις και πολιτικά πρόσωπα με υψηλό εισόδημα.

Και ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο υπουργικό συμβούλιο. Για ξεμάτιασμα.

Αποδείξεις για κάθε αγορά και υπηρεσία πρέπει να μαζεύουν οι φορολογούμενοι από την 1η Ιανουαρίου για να μειωθεί ο φόρος εισοδήματός τους. Να δω ποιο εφοριακό σύστημα θα τις ελέγξει αυτές τις αποδείξεις και πόσο ΦΠΑ θα συγκεντρώσεις από τις διασταυρώσεις.

Και η Moody's υποβάθμισε κατά μία μονάδα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Τριχομονάδα.

Τέλος, ο πατήρ Τιμ Τζόουνς, προκαθήμενος του ναού των Αγίων Λαυρεντίου και Χίλντας, σε χωριό της Υόρκης, στη βόρεια Βρετανία, συμβουλεύει τους ενορίτες να κλέβουν κατά προτίμηση από μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων και όχι από τα συνοικιακά μικρομάγαζα.

ΥΓΛοιπόν, κάθε φανερός φορολογούμενος πλήρωσε για το οικονομικό έτος 2009: * Φόρο εισοδήματος βάσει της κλίμακας φορολογίας, με συντελεστή μέχρι 40%.

* Προκαταβολή φόρου, που αντιστοιχεί σε 55% του επιπλέον φόρου, για όσους είχαν εισόδημα υψηλότερο από του προηγούμενου έτους.

* Εκτακτη εισφορά για εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ.

* Ενιαίο Τέλος Ακινήτου 1 τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας για την ακίνητη περιουσία και έκτακτη εισφορά επί του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας του 2009 με συντελεστή από διπλάσιο ως εννεαπλάσιο.

* Αν ιδιοκατοικεί, έχει δεύτερο σπίτι και τα δύο μαζί είναι 200 τετραγωνικά και πάνω (η μισή Ελλάδα) πλήρωσε φόρο για εισόδημα ιδιοκατοίκησης! (Οχι η μισή Ελλάδα· μόνο οι ηλίθιοι).

* Επιπλέον 1,5%-3,5% χαράτσι αν τμήμα του εισοδήματός του προήρθε από νοίκια.

* Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, δημοτικό φόρο και δημοτικά τέλη κάθε δίμηνο στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

* Πρόσθετο φόρο για τα 11 ανέλεγκτα έτη (1997-2007) αν έχει υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει ούτε έναν φοροφυγά να εντάσσεται στη φορολογία και ούτε έναν με προνομιακή φορολογία να εντάσσεται σε μία ισότιμη, ενιαία, δίκαιη φορολογία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Ο Καιρός