Έντυπη Έκδοση

συνιστώσες εναντίον συνισταμένης...

Ε, τον έρμο τον κυρ Πεταλωτή! τη μια μέρα αδειάζει τον έναν, την άλλη τον άλλον, επιβεβαιώνει, διαψεύδει, τα μπαλώνει, θάβει, χώνει κάτω απ' το χαλί, διοχετεύει, πεταλώνει γάτες, καλιγώνει ψύλλους, κάνει ό,τι μπορεί

με κείνη την άχρωμη φωνή και το φλατ ύφος ενός ρόλου από χέρι νεκρού...

***

Σε εθνική ενότητα πλην Αριστεράς καλεί ο κ. Λεωνίδας Κύρκος. Μάλιστα καλεί αυτούς που προκάλεσαν όχι μόνον την κρίση, αλλά κυρίως κακομεταχειρίστηκαν τη χώρα 30 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., να μας βγάλουν τώρα αυτοί οι ίδιοι απ' την κρίση, συνθλίβοντας και ταπεινώνοντας ακόμα περισσότερο τις ζωές μας. Σαν να φώναζε δηλαδή ο άλλος Λεωνίδας τότε τους Πέρσες να σώσουν την Ελλάδα απ' την ελευθερία της. Αντε γεια...

***

Αλλά να πάθει τέτοια νίλα ο Πρόεδρος Ομπάμα;! Σε τι κοινωνία ζει (και προεδρεύει) ο άνθρωπος; «Οταν ο Αμερικανός Πρόεδρος αναγκάζεται να αναβάλει δύο φορές τον ετήσιο λόγο του ενώπιον του Κογκρέσου λόγω τηλεοπτικών σειρών, τότε κάτι δεν πηγαίνει καλά», έγραφε χθες στα «ΝΕΑ» η εκλεκτή συνάδελφος κυρία Νατάσα Μπαστέα. Κι όντως, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, η ετήσια ομιλία του Προέδρου προς το έθνος, στο Κογκρέσο, δεν θα εκφωνηθεί στις 2.2.2010 καθώς είχε προγραμματισθεί, διότι την ίδια μέρα έχει... πρεμιέρα ο έκτος κύκλος του LOST.

LOST στην τηλεόραση, λούζερ ο Πρόεδρος!

«Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;», αναρωτιέται (ρητορικώς) η κυρία Μπαστέα και συνεχίζει: «Οπως φαίνεται όμως, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Σύμφωνα με πηγές στην κυβέρνηση, η πρώτη ημερομηνία για την ομιλία ήταν η 26η Ιανουαρίου, αλλά τότε μεταδίδεται το τάλεντ σόου "American Idol", το νούμερο ένα ριάλιτυ στις ΗΠΑ» όπερ και η ομιλία πήρε το πούλιτζερ... συγγνώμην, τον πούλο (με την καλή έννοια): την έκανε λάσπη

για να πολεμήσει ο Πρόεδρος «μιαν άλλη μέρα» (όταν δεν θα έχει Simpsons, Μίκυ Μάους ή Μπόστον Λήγκαλ)...

Αντιθέτως ο δικός μας (ο Γιωργάκης) πιο ξεφτέρι απ' τον δικόν τους (τον Ομπάμια) έχει κάνει ριάλιτυ το ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο - Πάγκαλος και Μπατζελή, Βενιζέλος και Ραγκούσης μπροστά στις κάμερες;! ποιο LOST; Χ-Files στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!..

(Με την ευκαιρία: αυτά τα ρατσιστικά σχόλια του Κλίντον για τον Ομπάμα -ότι «κάτι τέτοιοι κάποτε μας έφερναν τον καφέ μας»- αδικούν τους καθ' ημάς εκσυγχρονιστές που λάτρεψαν τον Κλίντον, πριν να λατρέψουν τον Ομπάμα) - κρίμα! Σε ποιον θεό θα πιστέψουν στο μέλλον οι καλοί αυτοί ζηλωτές;

Τι; ο κ. Σημίτης εξαπάτησε πρώτος τους Ευρωπαίους; Ενας «ευρωλιγούρης» έπιασε κορόιδα τους «κουτόφραγκους»; Α πα πα πα! Α πα πα πα!

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

27 σχόλια

21 Ο/Η Απόστολος έγραψε: (πριν 9 έτη)
αριστερός δεν είσαι επειδή αυτοαποκαλείσαι με μεγάλη ευκολία και περισσή έπαρση αριστερός(εμείς οι αριστεροί κλπ). στον αγώνα ανάμεσα σ΄εσ'ενα και τον κόσμο υποστήριξε τον κόσμο, μου γραψε πριν από τριάντα χρόνια κάποος φίλος που σπούδαζε τότε στη γαλλία.λες να΄ναι αυτό αριστερά;
ΥΓ Τον Λεωνίδα Κύρκο δεν τον αντιμετωπίζεις με ποδοσφαιρικούς όρους, ακόμη κι όταν χάνει τη μπάλλα...
22 Ο/Η Γιώργος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Γιαλέ θυμάσαι ποιόί συνασπίστηκαν τότε υπέρ του ΝΑΙ? ΠΑΣΟΚ με τα μπούνια λόγω George ΝΔ φοβικά ΣΥΝ, η πρεσβεία των ΗΠΑ,ο φονιάς Σολάνα και όλο οι γνωστές 1500 υπογραφές της εγχώριας διανόησης τύπου Σώτης Τριανταφύλλου αααα και ο Τρεμόπουλος βέβαια... Τι χρείαν αλλη έχωμεν δια να πεισθώμεν?
23 Ο/Η O γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 9 έτη)
Κοιτάμε ποιοί λένε κάτι και κάνουμε το αντίθετο. Ετεροκαθορισμός δηλαδή. Είναι κι αυτό μιά άποψη. Και μάλιστα ξεκούραστη. Δεν χρειάζεται ούτε να ψάχνουμε, ούτε να το πολυβασανίζουμε το πράγμα. Έχει όμως ένα ρίσκο. Υιοθετώντας το αποτέλεσμα, δεν μπορούμε να αναπτύξουμε σκεπτικό. Όχι ότι είναι κι απαραίτητο πάντα. Καλό σου βράδι.
24 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ο Κύρκος θα μείνει στην ιστορία ως ο ηγέτης της αριστεράς που ανέλυε τη συγκυρία με εκτός τόπου και χρόνου αναλύσεις. Επι χούντας ήταν έτοιμος να αποδεχτεί την ηεμονία τους δίνοντας πράσινο φως στη Συντακτική συνέλευση του Σ.Μαρκεζίνη. Το 74 σε μια εποχή έντονης ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας που διψούσε για ποιοτικά άλματα, αυτός και η ομάδα του πρότεινε την αντιδικτατορική πάλη.Μέσα στη συγκυρία ο μπαγάσας! Υποτίθεται ότι έφερνε ένα άλλο αέρα το ρεύμα της κομμουνιστικής ανανέωσης κ γι αυτό συμμάχησε με το ΚΚΕ το 74, το οποίο κατάγγειλε ως δογματικό. Άλλα ντ'άλλων. Στη συνέχεια κατέρρευσε με τη Συμμαχία αλλά προς θεού η γραμμή δεν άλλαζε. Τα ήξερε όλα, ο μπαγάσας! Μετά αποδύθηκε σε αγώνα δρόμου να πείσει Ευρώπη κ ελίτ ότι ήταν φερέγγυος, ενώ οι άλλοι αριστεριστές κ δογματικοί. Είναι αστείο- ενώ την πέφτει στην υπόλοιπη αριστερά- ήταν αυτός που επιζήτησε τη συμμαχία με το ΚΚΕ το 89.Αυτή που θεψρο΄θσε δογματική. Κ το τέλος αυτής της καταληξης ήταν η συμμετοχή στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα θεσμικό (για να ρθούμε κ στο ιδ. φορτίο τους) την απορρύθμιση στα ΜΜΕ και τον Γερμανό.Χο...χοχο...!
25 Ο/Η ΜΙΧΑΛΗΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Δηλαδή κκ Δημήτρη και Γιαλέ η μόνη έγνοια των Μητσοτάκη-Φλωράκη-Κύρκου και σία ήταν να μην παραγραφούν τα σκάνδαλα ; Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεσθε ; Οι τότε ηγέτες της Αριστεράς απλά και μόνον συνεργάσθηκαν για να έχουν μερίδιο από την διαφαινόμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Γιατί άραγε πειράζει τόσο πολύ η αλήθεια ;
Σε αντίθεση με τον περασμένο χρόνο, όταν με το κλείσιμο της Βουλής για τις Ευρωεκλογές, παραγράφησαν όλες οι ευθύνες για τα γνωστά γαλάζια σκάνδαλα και οι σημερινές ηγεσίες της Αριστεράς (ΜΗΔΕΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ) δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα.
Επιτέλους στην ίδια χώρα ζούμε και ξέρουμε τι επιδιώκει κάθε πολιτικός χώρος.
26 Ο/Η s.p έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αυτή είναι η θλιβερή κατάληξη των διάφορων τάχαμου... ανανεωτών.
Ο Κύρκος μια ζωή πρωταγωνιστής στην ίντριγκα ,στις διασπάσεις,στα πισώπλατα χτυπήματα προςτους συντρόφους του και στο γλύψιμο προς την αστική τάξη και τους εκπροσώπους της!
Ευτυχώς η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ απάλλαξε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της αριστεράς από τα σύνδρομα των ...προοδευτικών και ...αριστερών δυνάμεων γι`αυτό έχει λυσσάξει το ΠΑΣΟΚ εναντίον της!
Απομένει ακόμα το ΚΚΕ να ξεπεράσει τις αναστολές του και να ζητήσει από το λαό την ψηφο του με στόχο την άνάληψη της διακυβέρνησης της χώρας ,αφήνοντας τους ...Κύρκους στα κρύα του λουτρού!Θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για τη λαική εξουσία!
27 Ο/Η Ο γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 9 έτη)
Μιχάλη στην πολιτική μετράει το αποτέλεσμα κι όχι οι προθέσεις,οι οποίες άλλωστε δύσκολα ανιχνεύονται αλλά και πάλι δεν αποδεικνύονται. Η ουσία είναι ότι τότε τα σκάνδαλα δεν παραγράφηκαν. Όσο γιά το ότι θέλανε νά 'χουν μερίδιο από την διαφαινόμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ που είναι ο ψόγος; Όλα τα κόμματα αυτό θέλουν. Και το ΠΑΣΟΚ αυτό ακριβώς έκανε. Αλλιώς το 12% του 1974 δεν θα γινόταν ποτέ το 48% του 1981. Και πριν 100 μέρες αν η ΝΔ δεν έπεφτε στο 33% το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήταν Κυβέρνηση. Και δεν με πειράζει καθόλου η αλήθεια, το αντίθετο βρίσκω τις προθέσεις όλων να ισχυροποιηθούν αποδυναμώνοντας τους άλλους, απόλυτα φυσιολογικές. Μερικοί σαν και σένα αναπτύσσουν την περίεργη θεωρία ότι οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ είναι κατάθεση σε Τράπεζα και δεν κατάσχονται ούτε φορολογούνται. Είναι αργά όμως και σήμερα το παρακάναμε. Καλή σου νύχτα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 27

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος