Έντυπη Έκδοση

Αϊτή Αποκάλυψη 2 ...

Ανεξαρτήτων Αρχών Κατορθώματα.
Πρόστιμο 20.000 ευρώ κατελόγισε το ΕΣΡ στον «Αλφα» για το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του κ. Λάκη Λαζόπουλου, διότι «άλλο σάτιρα κι άλλο αισχρολογία», καθώς απεφάνθη εκ μέρους της σεβαστής και γηραλέας Αρχής, ο σεβαστός Εγγεγραμμένος Πατέρας κ. Λασκαρίδης.

Βρε τον γεροξουροσκατοξεκουτοκαυκαλοκέφαλο που θα έλεγε για τον σεβαστόν Πατέρα ο Αριστοφάνης

(Σημείωσις: λόγω ασυνέχειας της γλώσσας είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφράσουμε: «γεροξουροσκατοξεκουτοκαυκαλοκέφαλος» σημαίνει «σκατοκεφαλοξεκουτογεροξούρας» με το «καυκαλοτέτοιος» να χάνεται ως πλεονασμός).

Ακόμα και οι ίδιοι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι αναρωτιούνται πλέον ανοιχτά, αν οι ΗΠΑ

επωφελούνται της θεομηνίας που έπληξε την Αϊτή για να αρπάξουν τη χώρα και να τη θέσουν υπό την κατοχή τους.

Περίπου 11.000 πεζοναύτες και λοιπές ειδικότητες (μόνον αλεξιπτωτιστές δεν έχουν ρίξει ακόμα) έχουν αποβιβαστεί και πρόκειται να φτάσουν εντός των προσεχών ημερών.

Αριθμός μάλλον υπερβολικός για να σχετίζεται μόνον με την ανθρωπιστική βοήθεια, τη διαχείριση και την προστασία της (καθώς σημειώνει πάλι ο Αμερικανικός Τύπος).

Οι φωτογραφίες των Αμερικανών στρατιωτών να προσεδαφίζονται με ελικόπτερα μπροστά απ' το ερειπωμένο Προεδρικό Μέγαρο της Αϊτής είναι εμβληματικές.

Μετά τον σεισμό η ακρίδα.

Ηδη η Γαλλική Κυβέρνηση (διά του υφυπουργού που ευθύνεται για την ανθρωπιστική βοήθεια) μιλάει, ή μάλλον διαμαρτύρεται για Αμερικανική κατοχή στην Αϊτή.

Μια περιοχή άκρως ευαίσθητη, δίπλα στην Κούβα, στην καρδιά της Καραϊβικής, στην πόρτα της Λατινικής Αμερικής (απ' το μέσα μέρος).

Να σημειωθεί πρέπει επίσης ότι στην καταστροφή της Νέας Ορλεάνης απ' τον τυφώνα Κατρίνα, ούτε τόσο πολύ στράτευμα στάλθηκε (μάλιστα σε μητροπολιτικό έδαφος) ούτε τόσο γρήγορα.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Βρήκαν την ευκαιρία οι Αμερικανοί να αγκιστρωθούν σε μια γονατισμένη χώρα; Δεν θα ήταν πολύ παράξενο. Οι Αμερικανοί έχουν ιστορικό (όχι μόνον επεμβάσεων αλλά και) πολλών μικρών πολέμων στην περιοχή, όπως στον Παναμά, των μόνων άλλωστε που μπόρεσαν να κερδίσουν πολεμώντας μόνοι τους - παντού αλλού έχασαν. Και σε μεγάλους πολέμους (Βιετνάμ) και σε μικρούς (Σομαλία, Λίβανος κι αλλού). Ομως επειδή οι ΗΠΑ πολεμούν ακαταπαύστως από ιδρύσεώς τους (έχουν συμμετάσχει σε πάνω από 100 πολέμους, πραξικοπήματα κι επεμβάσεις) κι επειδή

πλέον η οικονομία τους τείνει να γίνεται κυρίως πολεμική, το άρπαγμα της Αϊτής, ένα ανθρωπιστικό πάντα άρπαγμα, ουδόλως αποκλείεται.

Η σιωπή του υποταγμένου ΟΗΕ είναι ανησυχητική κι ακόμη πιο ανησυχητική είναι η στρατηγική Ομπάμια, ο οποίος στην εξωτερική (πάντα επεκτατική κι επιθετική) πολιτική των ΗΠΑ βαδίζει την πεπατημένη των Μπους-Κλίντον-Μπους

έναν «οδικό χάρτη» που έχει οδηγήσει στη διάλυση και κατοχή του Ιράκ, στην επί εννιαετίαν καταστροφή του Αφγανιστάν, στη ναζιστικού τύπου αποθηρίωση του Ισραήλ, στην αποσταθεροποίηση του Πακιστάν, στην απειλητική περικύκλωση του Ιράν, στην αναβάθμιση της Τουρκίας σε Οθωμανικό Βρυκόλακα - σε μία

στρατηγική δηλαδή πολλών λεγεώνων για πολλά λάφυρα - πολλών φεδεράτων για τις λεγεώνες.

Πιθανόν εκ πρώτης όψεως θα φαινόταν παράλογο να «φάνε» έτσι, στην ψύχρα, ο Αμερικανοί μια φτωχή μεν και κατεστραμμένη, αλλά πάντως ακόμα ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα.

Ομως δεν θα 'ναι η πρώτη φορά που ο ισχυρός θα προβάλλει στον ανίσχυρο το Μήλιο Δίλημμα, πόσω μάλλον όταν οι πληρωμένες και αποβλακωμένες γραφίδες της κυρίαρχης διεθνώς νεοταξίτικης προπαγάνδας, θα παρενδύουν αυτό το Δίλημμα, εμφανίζοντάς το ως «βοήθεια», «ανθρωπιστική επέμβαση» και άλλα στερεότυπα, παρόμοια.

Και τα στρατεύματα προς τούτο διαθέτουν και τους μισθοφόρους (μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα συναφή σινάφια).

Αλλωστε και οι Αϊτινοί

ένα έθνος που επινόησε τον εαυτόν του είναι κι αυτοί...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

13 σχόλια

11 Ο/Η Μανώλης,Αθήνα έγραψε: (πριν 11 έτη)
<<Anarchocapitalist>>
Τελικά μερικοί δεν έχουν συνειδηιτητοποιήσει την τραγική κατάσταση του σημερινού κυρίαρχου καθεστώτος,που έχει εκφυλισθεί σε μία δράκα εγκληματιών που βρίσκεται σε πόλεμο με την ανθρωπότητα.Λες και είναι κάποιο σύγχρονο σύστημα κι άς έχει ίστορία 500 ετών.Αντίθετα καταλογίζουν στο νεαρό κομμουνιστικό κίνημα ακόμη και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εκείνοι.Το παραμύθι με την Ουκρανία είναι χαρακτηριστικό.Η πραγματική γενοκτονία του Ουκρανικού λαού είναι σε εξέλειξη σήμερα σήμερα:
53 εκατ. οι Ουκρανοί το 1990, 45,7 εκατ. σήμερα!!
12 Ο/Η Δημήτρης έγραψε: (πριν 11 έτη)
@Anarchocapitalist:

Η άγνοια και η επιλογή μονόπλευρης πληροφόρησης φανερώνει εμπάθεια και παρωπίδες.

Μπερδεύεις τον καπιταλισμό και τα μέσα επιβολής της κυριαρχίας του με πράγματα που δεν ξέρεις ή δεν θες να εντριφήσεις:

Η επιωολή του ιμπεριαλισμού σε λαούς και κατ' επέκταση σε αγορές πως αλήθεια συγκρίνεται με τον Ουκρανικό λοιμό του 1931-1933 που στοίχησε τη ζωή σε αρκετά εκατομύρια ανθρώπους;

Ο λοιμός αυτός -ιστορικά αποδεδειγμένα - ήρθε κυρίως από την προσπάθεια των τσιφλικάδων -κουλάκων να αναχαιτήσουν την κοινονικοποίηση της γής. Βλέποντας και τα τελευταία ψίγματα εξουσίας (οικονομικης και πολιτικής) μπήκαν μπροστά οι στην καταστροφή της παραγωγής ώστε να αποτύχει ο σχεδιασμός του πρώτου 5χρονου του 1930!

Προφανώς, η κοντόφθαλμη και αντικομμουνιστική ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ χρεώνει τα αποτελέσματα - τα εξέχως τραγικά αποτελέσματα- στη Σοβιετική εξουσία! Μα από την άλλη μεριά, οι νεκροί αυτής της "μάχης" ήταν όχι οι κουλάκοι, αλλά οι επανστατημένοπι αγρότες της Ουκρανίας! Αυτοί που προσπαθούν να πάρουν την εξουσία από τους τσιφλικάδες!

Φίλε μου, κάτι δεν κολλάει στη φαιά προπαγάνδα, ειδικά όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα!

Όσο για τους "Τσετσένους" και το "Θιβέτ", η πάγια αντίθεση των κομμουνιστών όπου γης στα εθνικιστικά ή θρησκευτικά μίση που υποκρύοτουν ελεγχους αγορών θα έπρεπε να σου είναι αρκετη. Αλλά εσύ μπέρδεψες την καπιταλιστική Ρωσία με τη Ε.Σ.Σ.Δ. ακολουθώντας πιστά το παιχνίδι της CIA - τι λέμε τώρα. Όπως και με το Θιβέτ, που οι μοναχοί του "τυχαία" εξεγέρθηκαν όταν ανακυρήχθηκε η Κίνα σε Σοσιαλιστική Δημοκρατία. Όχι ότι είναι σήμερα, αλλά τι περίεργο: Και τα δύο είναι οι επικεφαλίδες του State Department όταν το εγκαλούν για τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμου!

Τελικά, μάλλον αστειότητες είναι οι θέσεις σου. Τραγικές και σε άλλες συνθήκες επικίνδυνες!
13 Ο/Η Anarchocapitalist έγραψε: (πριν 11 έτη)
Προς ν.δ.γ: Eυχαριστώ πολύ για τα μαθήματα savoir vivre καλέ μου άνθρωπε. Το γράψατε μία, το γράψατε δύο, το γράψατε τρεις. Αρκετά. Το εμπεδώσαμε.

Προς Μανώλη και Δημήτρη: Ο ένας λέει ότι ο Ουκρανικός λιμός ήτανε παραμύθι. Ο άλλος λέει ότι ναι μεν συνέβη αλλά ευθύνονται οι... Ουκρανοί!!! Παιδιά, μάς μπερδέψατε. Πάρτε γραμμή (και) γι αυτό το θέμα να τελειώνουμε.

ΥΓ: Λιμός με (ι) και όχι (οι), κύριοι. Από την πείνα αποδεκατίστηκαν οι άνθρωποι, δεν έπεσε πανούκλα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 13

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος