Έντυπη Έκδοση

...(τι)μωρία ...

Και ιδού η δημοκρατία του Ιράκ να κάνει εκτελέσεις όπως αυτές που έκανε η τυραννίδα του Σαντάμ.

Μόνον ολίγον περισσότερες, συχνότερα και πυκνότερα. Κι αυτό λογικό. Διότι η δημοκρατία

είναι πάντα μια πρόοδος εν σχέσει με την τυραννία. Ασχετο τώρα αν αυτή η δημοκρατία είναι νεοταξίτικη όσον άλλωστε νεοταξίτικη ήταν και η Σανταμική τυραννία. Είναι θέμα αρχής: 30 εκτελέσεις οι καθυστερημένοι, 300 εκτελέσεις εμείς. Διότι δική μας είναι η δημοκρατία στο Ιράκ. Οπως και στη Βοσνία ή στο Κοσσυφοπέδιο - εξαγωγή της Δύσης.

Τώρα γιατί αυτή η παγκόσμια μούγγα για τις εκτελέσεις στο Ιράκ; τη γενοκτονία όλων των μη Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο; για την υπαγωγή της Βοσνίας σε προτεκτοράτο; για το όργιο όπλων-ηρωίνης-θανάτου στο Αφγανιστάν; τι να σας πω; η σιωπή (και ο θάνατος της διαμαρτυρίας) είναι χρυσός (για τους Δυνατούς). Ας αφήνουμε

την ιστορία να κοιμάται (αλλιώς ξυπνάει το... μίσος), ας κοιμόμαστε κι εμείς μαζί της. Σιγά τώρα μην πάμε ποτέ τον Μπλαιρ στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκληματία πολέμου (ένας αισχρός απατεών που εξαπάτησε το Κοινοβούλιο της χώρας του), δεν τον λένε Μιλόσεβιτς.

Αλήθεια, θυμάται κανείς τον Κουκ -Βρετανό Υπεξ- και τον θάνατό του;

Τελικώς στα πόδια του κ. Χριστοφοράκου έχουν προσκυνήσει πολλοί περισσότεροι πολιτικοί απ' όσους στην Παναγία του Σουμελά.

Επίσης, τα χέρια του παπαρασπούτιν Εφραίμ έχουν φιλήσει περισσότεροι πολιτικοί από όσους φιλάνε κατουρημένες ποδιές για να πάρουν το χρίσμα από τους Δυνατούς και να προκόψουν.

Και, για να μην παρεξηγηθούμε βεβαίως, μιλάμε πάντα για τους πολιτικούς των δύο εναλλάξ κυβερνώντων κομμάτων συν την τσόντα τους το ΛΑΟΣ

αυτό το φαιοπρασινογάλαζο μέτωπο

που, τώρα με την κρίση, υψώθηκε ολοφάνερο μπροστά μας.

Τώρα που η αγορά ζητάει αίμα και καθώς χωρίζει η ήρα απ' το στάρι, ο δικομματισμός δείχνει το όλον του πρόσωπο: φαιοπρασινογάλαζο.

Στο μεταξύ η κρίση δείχνει και αυτή όλο και πιο φανερά την πραγματική της φύση: θυμίζει όλο και περισσότερο «πυραμίδα» (σαν την Αλβανική πυραμίδα, εάν ενθυμείσθε).

Εν αρχή ήσαν οι φούσκες! Οταν οι φούσκες κλόνισαν αυτές που τις δημιούργησαν, τις τράπεζες, τα

κράτη έσπευσαν με τα λεφτά των φορολογουμένων να τις κρατήσουν στα πόδια τους. Τώρα, οι ίδιες τράπεζες όχι μόνον κερδοσκοπούν ασύστολα εναντίον των κρατών, αλλά και ετοιμάζουν τις επόμενες φούσκες.

Απορώ γιατί δεν φωνάζουν τον κ. Μπερίσα να τον κάνουν Μπαρόζο ή Ολι Ρεν. Ο δικός μας ξέρει καλύτερα!

***

Δεν ξέρω αν τα χρεωμένα πατόκορφα νοικοκυριά θα φάνε στο τέλος την Ευρώπη, αλλά είναι φανερό ότι το μεγάλο κόλπο ο καπιταλισμός το είχε μπροστά στα μάτια του έναν αιώνα κι εν τέλει το είδε η Θάτσερ κι ο Ρήγκαν.

Τότε οι τράπεζες οδηγήθηκαν να μυριστούν ότι εκτός απ' τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους το ίδιο καλοί πελάτες και καλύτεροι μπορούν να γίνουν οι φτωχοί. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πολλοί.

Αν παίρνεις λίγα από πολλούς συνεχώς μπορείς να βγάλεις ακόμα περισσότερα απ' όσα όταν παίρνεις, έστω και πολλά, από λίγους.

Κι έτσι άρχισαν τα δάνεια: προσωπικά, καταναλωτικά, για γάμους, κηδείες, βαφτίσια, ώσπου έγιναν οι τράπεζες «συνέταιροι στο μεροκάματο» όλων των εργαζομένων, χρεωμένων πλέον διά βίου.

Μέσα σε 20-30 χρόνια οι πολίτες έγιναν πελάτες κι ύστερα σκλάβοι. Διά βίου.

Σήμερα ο εργαζόμενος υφίσταται διπλή εκμετάλλευση: α) ενώ συνεχίζει να παράγει υπεραξία για το αφεντικό, το εισόδημά του μειώνεται β) κι από όσο του μένει, του πίνουν το αίμα στον τόκο οι τράπεζες.

Αυτή είναι η βάση του κακού και τα λοιπά μεγέθη (απ' το κόστος εργασίας έως τις τιμές στην αγορά) δεύτερα. Δεύτερα αλλά χαμένα στο σκόπιμο χάος της παγκοσμιοποίησης, σε αυτήν την «πυραμίδα» (από φούσκες και κανόνια) της νέας τάξης.

Είναι μάταιη λοιπόν η απορία μας για το περίφημο «πολιτικό κενό» στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τώρα το Μάαστριχτ και η Λισσαβώνα αποδεικνύουν ότι ήθελαν αυτό το πολιτικό «κενό», ότι ήθελαν μια Ενωση τραπεζών σε έναν διευρυμένον χώρο περιφερειών και πληθυσμών -τα έθνη, τους λαούς και τα πρόσωπα πετάξτε τα στον Καιάδα.

...................................

Οσο για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, κουραφέξαλα! Οι όποιες κινήσεις γίνουν, αν γίνουν, για τα «PIGS» (Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα), θα γίνουν για λογαριασμό των τραπεζών και των Δυνατών - είναι

πάλι κοντόφθαλμες οι Δημοκρατίες της Βαϊμάρης.

Η μία, η Γερμανία, θέλει ισχυρό Ευρώ, διότι οι εξαγωγές της πλέον, ήδη μεγαλύτερες απ' αυτές των ΗΠΑ, δεν χρειάζονται φθηνό το Ευρώ για να 'ναι ανταγωνιστικές.

Η άλλη, η Γαλλία, θέλει φθηνό (σχετικώς) το Ευρώ για να κρατήσει ζωντανές τις εξαγωγές της.

Η Αγγλία απλώς δεν θέλει το Ευρώ.

Ενώ η Ιταλία το θέλει και μαύρο και βρώμικο και τσαχπίνικο -του κάνει και το μπανάκι του άμα λάχει.

Η Ιρλανδία (το πρώην θαύμα που) κράτησε τρεις μέρες, εμείς πάμε για εννιάμερα, η Ισπανία για καλά σαράντα -όλη η Ενωση

επιδεικνύει μιαν αξιέραστη ενότητα.

Ποιος θα βγάλει το μάτι του αλλουνού πρώτος και ποιος θα φαγωθεί τελευταίος. Από τη μια οι ανεξέλεγκτες από χρόνια αγορές και από την άλλη η σοβιετικού τύπου γραφειοκρατία των Βρυξελλών, να τες η Σκύλλα και η Χάρυβδη...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

8 σχόλια

1 Ο/Η bouuu έγραψε: (πριν 9 έτη)
Οι δηλώσεις-γκάφα για τους μουσουλμάνους πάνε αγκαζέ με τα... αλκοτέστ;Ανεξάρτητη και αντικειμενική δημοσιογραφία. Μία σου και μία μου!Ήμαρτον Αλλάχ!!!
2 Ο/Η εμβρόντητος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Πες τίποτα για το Ασφαλιστικό ! Καλείται ο κοσμάκης να πληρώσει το φαγοπότι τους του ΄80 ! Δούλοι ως το έσχατο γήρας... (όσοι φτάσουν) !
3 Ο/Η Τάσος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τι φαιός, τι γαλάζιος, τι πράσινος, λοιπόν. Ιδίως σε περιόδους κρίσης. Σημασία δεν έχει τι δυνατότητες υπάρχουν, τι είναι εφικτό στην παρούσα συγκυρία. Τα μέτρα είναι αντιλαϊκά, ενώ υπήρχαν μαγικές λύσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο. Αναρωτιέμαι, ποιές είναι αυτές; Προσπαθώ να φανταστώ: κλείσιμο συνόρων, επιστροφή της δραχμής, με απανωτές υποτιμήσεις, πληθωρισμό, νομισματικό ταμείο … Μπα, δεν βγαίνει. Όχι, τίποτα από όλα αυτά. Η χρυσή συνταγή (φοριέται πολύ τελευταία): διαπραγμάτευση με τους ισχυρούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά, τι διαπραγματευτική ισχύ έχει ένας ξεβράκωτος;
Όχι, Στάθη προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχεις αχρωματοψία. Τείνω περισσότερο να πιστέψω αυτούς που σου προσάπτουν ότι είσαι ορκισμένος πασοκοφάγος. Που σε κάθε ευκαιρία επιστρατεύει τη λογική του φαιοπρασινογάλαζου μετώπου και δεν μπορεί να αποφύγει τον πειρασμό να ανακηρύξει οποιοδήποτε μέτρο, από το νομοσχέδιο για τους μετανάστες μέχρι τις απέλπιδες προσπάθειες για τη ρύθμιση χρεών, ύποπτο και φαιοπρασινογάλαζης απόχρωσης. Χρόνια τώρα, αυτή η ισοπέδωση αποτελεί στρατηγική για την αριστερά. Πιστεύω ότι είναι λανθασμένη. Όχι μόνο διότι δεν ωφελήθηκε η αριστερά. Αρκεί να σκεφτούμε ποιον βοηθάει η ισοπέδωση στ’αλήθεια …
4 Ο/Η ΔΗΜΑΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Πες τα ρέ Στάθη κι όποιος θέλει ας ανοίξει αυτιά και μάτια. Οταν με το καλό φτάσεις στη σύνταξη και κάνεις τον απολογισμό σου, θάχεις το προνόμιο του ξάστερου κούτελου, της καθαρής συνείδησης, και του ήρεμου ύπνου. Είναι σπουδαίο πράμα να κυκλοφορείς στο δρόμο και τους καφενέδες χωρίς κανείς να μπορεί να σε κατηγορήσει για... πρετεντεριές, τραγκιές κι όλα τα συναφή εόσμα. Οσοι είναι τρόφιμοι κομματικών και κυβερνητικών πρυτανείων έρχεται κάποτε η μέρα που τους ξεσκεπάζει και ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν. Νάσαι καλά.
5 Ο/Η θεοφιλος θερμη έγραψε: (πριν 9 έτη)
Φιλε Τασο,ριξε μια ματια το σκιτσο του ΅Σταθη και ξαναδιαβασε το γραπτο σου.Κατοπι σκεψου.

Ομως χωρις προκαταληψη αυτη μας βλαπτει ολους
6 Ο/Η Ηλειος Ολυμπιος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Σταθη

Το προβλημα της ελλαδας ειναι μονο ενα .
Απο εκει πηγαζουν ολα τα δεινα της .

ειναι το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ελειμα παιδειας, και τιποτε αλλο. αν ειχαμε καλυτερη παιδεια ως λαος , θα βγαζαμε και πιο τιμιους πολιτικους, που με την σειρα τους θα εφαρμοζαν καλυτερες πολιτικες, που θα ελυναν προβληματα.
Ως λαος ειμαστε αγενεις, πονηροι, κλεφτες, απατεωνες, και λωποδυτες.
τι πολιτικους να βγαλουμε λοιπον . Βγαζουμε ομοιους μας.

Καλα να παθουμε
7 Ο/Η ΑΝΔΡΕΑΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
ΚΑΙ ΩΠΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΛΑ ΤΡΥΓΗΡΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ! ΕΦΥΓΕ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΚΛΑΥΤΟΣ! ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑ(ΛΗΣΤΗΣ )ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕ ΕΑΝ ΜΕ ΨΗΦΗΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ! Υ.Γ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΗΣΤΗΚΟ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ; Η ΕΚΚΛΗΣΕΙΑ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ Η ΣΦΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΑΝΟΥΣ;
8 Ο/Η αθορυβος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ο δήμος Περιστερίου Αττικής εδωσε προφορική εντολή " να εργασθούν οι εργάτες στην καθαριότητα την Κ. Δευτέρα, διαφορετικά θα εχουν συνέπειες". Το ιδιο ειχε γίνει & του Αγ. Πνεύματος. Κατανοείται το Αουσβιτς που γίνεται ακόμα & στο Δημόσιο. ¨Ψαρέψτε¨την Αντιδήμαρχο Νεκτ. Ευσταθιάδου για το αληθές ή οχι της πληροφορίας.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 8

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος