Έντυπη Έκδοση

από Δήμαρχος ολετήρας...

Αγωγή (για 6.000.000 Ευρώ παρακαλώ) κατέθεσε ο κυρ Καρατζαφέρης εναντίον του κ. Λάκη Λαζόπουλου, διότι ο κωμικός Λάκης φόρεσε ένα μουστακάκι στον κυρ Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, το οποίον παρέπεμπε στον Χίτλερ (αν και θα μπορούσε να παραπέμπει και στον Τσάρλυ Τσάπλιν, στην περίπτωση που ο μεγάλος ηθοποιός ήταν το ίδιο ανιαρός με τον θιγέντα καραγκιοζάκο).

του ΣΤΑΘΗ του ΣΤΑΘΗ Ανελλήνιστος, όπως άλλωστε συνήθως είναι όλοι οι Ελληνάρες, ο κ. Καρατζαφέρης, που πιστεύει ότι είναι κατ' ευθείαν απόγονος του Μεγαλέξανδρου (αλλά όχι και του Αριστοφάνη), θα έπρεπε να ξέρει ακριβώς αυτό: το δικαίωμα της σάτιρας να σατιρίζει εν πρώτοις την ίδια τη Δημοκρατία. Επί παραδείγματι -τότε- ο Δήμος Αθηναίων σε μια έκρηξη χιούμορ υποχρέωσε τον δημοκρατικό (δημαγωγό) Κλέωνα να μπει χορηγός του ορκισμένου εχθρού του, του συντηρητικού Αριστοφάνη! Και ποιο έργο ανέβασε (με τα λεφτά του Κλέωνα) ο τρομερός κωμωδιογράφος; τους Ιππής! όπου κατακρεουργούσε τον Κλέωνα έως ονύχων.

Τρίχες απόγονος του Μεγαλέξανδρου κυρ-Καρατζαφέρη μου. Του Ιέρωνα -του τυράννου που έβραζε τους αντιπάλους του μέσα σε ένα χάλκινο κοίλο βώδι- ίσως. Μάλιστα ούτε καν του Ιέρωνα. Του βωδιού του...

Λαϊκό κίνημα και λαϊκή αγορά. Ετσι όπως πάνε οι μπάτσοι (που δεν τους αφήνει το κράτος να γίνουν αστυνομικοί), στο τέλος θα μαζεύουν τα ζαρζαβατικά που τους πετάνε οι διαδηλωτές και θα πηγαίνουν να τα πωλούν με πάγκους στις λαϊκές αγορές.

Κατά τα άλλα αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή μόνον ή να μας δουλεύει ή να μας βαράει. Ακόμα και ο Δήμαρχος Αθηναίων τελευταίως βαράει και δέρνει -προχθές στο παρκάκι της Κυψέλης, χθες έξω από το Δημαρχείο, τα ΜΑΤ έσπαγαν κεφάλια και ψέκαζαν με μένος επανίδρυσης (παρα)κράτους.

Ομως, μάλλον αδικώ την κυβέρνηση. Εκτός απ' τη δημαγωγία και τις αγριάδες είναι εξπέρ και στην εκλογολογία. Κυρίως σε αυτήν! Ποια (διεθνής) κρίση που επέρχεται και ποια (εθνική) κρίση διαρκούς ανικανότητας που ενδημεί; Πάντα η λύση για κάτι τέτοια είναι η συζήτηση για τις επόμενες εκλογές (ακριβώς μετά τις προηγούμενες). Μάλιστα, ο εκλογικός νόμος. Ενα τέρας για το οποίο διαγωνίζονται τα δύο κόμματα του δικομματισμού, αν είναι πιο δίκαιο να κλέβει το πρώτο κόμμα από τα υπόλοιπα 40 ή 50 έδρες. Εως εκεί το «πνεύμα και η ηθική» (όπως έλεγε και ο Αυλωνίτης) των «σεμνών και ταπεινών» από τη μια μεριά και των «μετανοημένων Μαγδαληνών ο Καρχιμάκης» απ' την άλλη...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος