Έντυπη Έκδοση

Ο Μπάμπης

Στον χάρτη της παχυσαρκίας της λευκής φυλής οι Ελληνες βρίσκονται μακριά από τις πρώτες θέσεις. Παρά τα γονίδια του ύψους και τα πρωτοποριακά συστήματα εκγύμνασης, που έχουν οι Αμερικανοί και οι Κεντροβορειοευρωπαίοι, οι περιφέρειες και οι κοιλιές τους διαρκώς διευρύνονται, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, επιστημονικές και μη.

Αυτές, όμως, οι έρευνες αποπροσανατολίζουν το κοινό, θεωρώντας ότι βασικές αιτίες του φαινομένου της πάχυνσης είναι η καθιστική ζωή και οι λιπαρές τροφές, κυρίως των ταχυφαγείων.

Τρανή απόδειξη ότι σφάλλουν δεν είναι άλλη από τους Ελληνες. Οι οποίοι κινούνται πλέον σχεδόν αποκλειστικά στο τρίγωνο αυτοκίνητο (μηχανή) - καναπές - καρέκλα και απεχθάνονται κάθε άγευστη τροφή που δεν έχει το λαδάκι της, το παχάκι της, το τηγανάκι της. Παρ' όλα αυτά, συγκαταλέγονται στους λιγότερο παχύσαρκους λευκούς εξαιτίας μιας μανιώδους συνήθειάς τους: Οδοιπορούν.

Σε κανένα άλλο κράτος του δυτικού κόσμου οι άνθρωποι δεν οδοιπορούν τόσο, και μάλιστα εργαζόμενοι. Γι' αυτό δεν παχαίνουν.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από το χθεσινό άρθρο του γράφοντος στην «Κυριακάτικη» για τα 9.500.000 ευρώ για οδοιπορικά στους υπαλλήλους των νομαρχιών κεντρικής Μακεδονίας (δικαιούνται 10 μέρες τον μήνα εκτός έδρας!!), το 1.500.000 ευρώ για οδοιπορικά των υπαλλήλων νομαρχιών Αττικής (100 μέρες τον χρόνο εκτός έδρας σε 10 γραμματείς!!), τα 11.000.000 ευρώ για οδοιπορικά των υπαλλήλων των βουλευτών και των αστυνομικών, που διατίθενται στα γραφεία των κομμάτων Βουλής και Ευρωβουλής, το 1.500.000 ευρώ για οδοιπορικά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα (!), εχτές εμφανίστηκε και ο Μπάμπης.

Εστι δε Μπάμπης, υπάλληλος του ΥΠΕΧΩΔΕ, που μάζευε από όλα τα διόδια Κορίνθου - Πελοποννήσου τα αποκόμματα που άφηναν ή πέταγαν οι οδηγοί, τα πήγαινε σε σακούλες «εις την υπηρεσίαν», όπου δεκάδες υπάλληλοι του υπουργείου αυτού τα αγόραζαν και τα κατέθεταν ως δικαιολογητικά για να παίρνουν περί τα 1.500 ευρώ τον μήνα οδοιπορικά για εκτός έδρας εργασία! Ηδη, 11 ανώτατα στελέχη της γραμματείας Δημοσίων Εργων κατηγορούνται ότι είχαν ρέψει από το πήγαιν' έλα.

Το κόλπο κατήγγειλε άλλος υπάλληλος του υπουργείου (που προφανώς κινδύνευε αυτοβούλως από παχυσαρκία) και το αποκάλυψαν οι Επιθεωρητές Δημοσίων Οικονομικών και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής.

Για την ιστορία, τα οδοιπορικά της υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν 8.000.000 ευρώ το 2003 και εκτοξεύτηκαν στα 22.000.000 ευρώ το 2008. Αντίθετα, άγνωστο παραμένει το πόσα δισ. ευρώ κοστίζουν τα δήθεν οδοιπορικά σε όλο το δημοτικό, νομαρχιακό, περιφερειακό, δημόσιο και τις εταιρείες τους.

ΟΜπάμπης, λοιπόν, που δούλευε με ή χωρίς τη συνεργασία υπαλλήλων των διοδίων -μένει να αποδειχτεί, αν αποδειχτεί- δεν ήταν ένας! Ο Μπάμπης, όνομα και πράγμα εργαζόταν (σε αντίθεση με τους οδοιπορούντες υπαλλήλους, που κάθονταν) με ευθύνη τα διόδια Πελοποννήσου. Αλλοι Μπάμπηδες -όχι κατ' όνομα- ήταν υπεύθυνοι για τα διόδια των άλλων περιοχών της χώρας! Για χρόνια!

Ο Μπάμπης, που ζει στην κάθε υπηρεσία και στις παρυφές της, μπορεί να ανακοινωθεί περήφανα ως το μυστικό, που οι Ελληνες εργαζόμενοι, οδοιπορούντες αποφεύγουν την παχυσαρκία. Οδοιπορούντες στον δημόσιο τομέα. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα ο Μπάμπης, ως εκπρόσωπος του δαιμονίου της φυλής, όχι απλώς οδοιπορεί, αλλά τρέχει προκειμένου να κονομήσει έτσι. Ενώ, παράλληλα, και ο Κώτσος δίπλα του τρέχει στον ίδιο τομέα, προκειμένου να κονομήσει το αφεντικό του.

Ετσι, στη χώρα δεν έχουμε πρόβλημα παχυσαρκίας. Παχυδερμίας, ίσως.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

10 σχόλια

1 Ο/Η ag έγραψε: (πριν 9 έτη)
Είμαστε αξιοθρήνητοι! Ο Μπάμπης -για την ακρίβεια οι Μπάμπηδες- έχουν συμβάλει στην προίκα των απόρων θυγατερών του πάλαι ποτέ ΥΠΕΧΩΔΕ, τουλάχιστον κατά τα τελευταία 15 έτη, βάση της εντελώς προσωπικής -και απολύτως πρωτογενούς- εμπειρίας μου!

Καλά, οι μόνοι που δεν πρέπει να είχαν δει τους Μπάμπηδες να καμακώνουν αποκόμματα, με πρωτοφανή μάλιστα ηρωισμό, ανάμεσα σε διερχόμενες νταλίκες, με κίνδυνο, είτε να διαμελιστούν, είτε να πάθουν πνευμονία, ή ηλίαση κάθε φορά, ήταν οι φερόμενοι ως πολιτικοί τους προϊστάμενοι.
Γιατί για τους φυσικούς προϊστάμενους, ούτε λόγος να γίνεται! Πρώτοι στην λίστα των "εκτός έδρας"...
Δε χρειάζεται διδακτορικό για να ελέγξει κανείς μια λίστα μισθοδοσίας, κραυγάζουν τα προφανή! Τσαγανό χρειάζεται, αλλά που...

Βέβαια, τώρα ασχολείστε με το "μεζέ" κι όχι με το παντεσπάνι κύριοι...
Αλλά, ας είναι, στο τελευταίο είμαστε όλοι συνένοχοι! Συνένοχοι και βλάκες μαζί...

Έλεος συνέλληνες!
Έπρεπε δηλαδή να πτωχεύσουμε για να ασχοληθούμε με τα προφανή?

Καλό μας ταξίδι...
2 Ο/Η Χρίστος Μαλιαράκης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Όλοι αυτοί που πλούτισαν με την ανωτέρω εγκληματική μέθοδο είναι αυτοί που φωνάζουν για την αδικία των μέτρων, συμμετέχουν σε απεργίες και ζητούν να πληρώσουν οι έχοντες, οι κατέχοντες, οι "πλουτοκράτες" και άλλες κατηγορίες πολιτών...
Η διαφθορά είναι παντού, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες... από τον απλό υπάλληλο μέχρι την κορυφή... Ο Μπάμπης δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας....
Καθόλου παράξενο που οι εταίροι μας εκφράζουν έντονη δυσφορία και αποστροφή στο ενδεχόμενο βοήθειας στη χώρα...
3 Ο/Η Γιαννης Μανουσάκης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Κε Τετραδη, Συμφωνω απολυτα με αυτή την πολιτική ανάλυση, και απο το κείμενο φαίνεται πολύ καθαρά που το πάτε. Αλλα δεν συμφωνώ καθόλου σε αυτο που
στηριχτήκατε για να την κάνετε. Δηλαδή οτι στο "χάρτη της παχυσαρκίας της λευκής φυλής οι Ελληνες βρίσκονται μακριά από τις πρώτες θέσεις σύμφωνα με ολες τις ερευνες". Διαβάζοντας το αυτό δημιουργείται η λανθασμένη εντυπωση οτι τουλάχιστον στην διατροφή δεν υπάρχει πρόβλημα. Ενω αντιθετα, και σ’αυτό το τομέα έχουμε τα πρωτεία. Με βάση μελέτες της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημιου Κρήτης, τα ελληνοπουλα 10 ετών είναι πιο παχύσαρκα ακόμη και απο τα αμερικανάκια.... Διαβάστε για παραδειγμα το επιστημονικό άρθρο: Mamalakis et al (Περιοδικό International Journal of Obesity, 2000). Δείτε επίσης το αρθρο που δημοσίευσα ο ίδιος στηνελευθεροτυπια:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/01/2010&s=proektaseis

Με εκτίμηση
ΓΜ
4 Ο/Η ο γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ελάτε τώρα κε Μιλιαράκη που πάνε στις απεργίες όσοι πλούτισαν παράνομα με την παραπάνω μέθοδο. Μη φέρει κάποιος ένα παράδειγμα, αμέσως να το ξεχειλώσουμε.
Ξέρετε κε Μηλιαράκη ποιά είναι μιά από τις βασικές αιτίες της κατάντιας της Χώρας; Ότι ο Ιδιωτικός Τομέας είναι κρατικοδίαιτος. Αλλά είναι τώρα πάνω από μήνας που όλοι τά ' χουν με τους δημόσιους υπάλληλους σαν νά 'ναι η μοναδική αιτία της οικονομικής δυσπραγίας της Ελλάδας. Κι έχουν εξαντληθεί με το θέμα των υπαλλήλων της Βουλής. Ο πλήρης αποπροσανατολισμός. Πόσοι 14οι και 15οι και 16οι μισθοί και γιά πόσους αιώνες καλύπτονται με μία μόνο χαριστική σύμβαση σε κάποιον μεγαλοεργολάβο; Όταν κάθε χιλιόμετρο δρόμου πληρώνεται σε 3πλάσια και 4πλάσια τιμή απ' ότι στην Ευρώπη, οι μισοί Έλληνες να γίνουμε υπάλληλοι της Βουλής, δεν θα κοστίσουμε τόσο.
Δεν λέω ότι δεν είναι κατακριτέο το να διορίζονται υπεράριθμοι υπάλληλοι στο Δημόσιο γιά πελατειακούς λόγους και μάλιστα απ' ότι ακούγεται στη Βουλή διορίζονται συγγενείς κλπ. Αλλά όχι ν' αφήνουμε στο απυρόβλητο τους κυρίως ενόχους γιά ν' ασχολούμαστε με τα ψιλικά.
5 Ο/Η ο καιρος έγραψε: (πριν 9 έτη)
κ Μανουσακη,σας ευχαριστω πολυ για το πολυ χρησιμο υλικο.Ο μως,τα στοιχεια τα εχω αντλησει απο τη Γιουροστατ,που φερνει μακραν πρωτους Βρετανους,Γερμανους,Πολωνους,Δανους,Γαλλους.

γιαλε μου,εχεις δικιο.Αλλα και ο κ Μαλιαρακης εχει δικιο.Κυριως,γιατι το φαγοποτι των ιδιωτων-βδελων πανω στο δημοσιο υπαρχει χαρη στους διεφθαρμενους πολιτικους των κομματων και σε μηχανισμους του δημοσιου.
6 Ο/Η Rodia έγραψε: (πριν 9 έτη)
Απιστευτο τι κατεβαζει το... δαιμονιο της φυλης των ΕΛ! Τωρα, με τις περικοπες, θα μεγαλουργησει και παλι! ;)
7 Ο/Η Nikos έγραψε: (πριν 9 έτη)
Και να σκεφτείτε ότι οι μηχανικοί στο Δημόσιο παίρνουν το επίδομα 7 και 6 τοις χιλίοις επί των δημοσίων έργων, περίπου 700 ευρώ το μήνα! Ναι για να κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά για την οποία διορίζονται!
Ποιος έδωσε αυτό το επίδομα? Ο Λαλιώτης το '96. Μάλλον για να να είναι ήσυχα τα παιδάκια...
8 Ο/Η Παντελής Μήτσιου έγραψε: (πριν 9 έτη)
Για την έκρηξη των δαπανων για "εκτός έδρας αποζημιώσεις" φταίει και μια απόφαση του πολιτικού μηχανικού και υπουργου ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά ο οποίος ανέβασε το ποσό αυτης της αποζημίωσης για τους συναδέλφους του σε 70 € !!! Αυτο σημαίνει ότι όταν ένας μηχανικός πάει από την λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Ελευσίνα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο , ή στο Λαύριο, πέρα από το μισθό του θα πάρει εξτρα 70 €. Το απίθανο; Αν αυτό το ταξίδι το κάνει κατά τους θερινούς μήνες θα πάρει 84 €!!!!
Υποθέτω επειδη τους μηχανικούς τους ενοχλεί η ζέστη!!!

http://www.mof-glk.gr/mis/2007/6.pdf
9 Ο/Η Γ.Θ. έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ας μην υπερβάλλουμε. Τί σημαίνει είμαστε αξιοθρύνητοι; Δηλαδή εμείς δεν κοπιάσαμε στη ζωή μας, δεν πορευόμαστε με βάσει τα προσόντα μας, δεν έχουμε φάει πόρτα λόγω μη εμπλοκής στο σύστημα, δεν ιδρώνουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας; Οχι κύριοι αρνούμαι τον τίτλο και την ταύτιση με τους απατεώνες. Βάλτε τους μέσα! και ψηφίστε κατά συνείδηση και όχι κατά συμφέρον. Μετά αν συνεχίσετε όπως πριν τότε ναι είστε αξιοθρύνητοι. Δεν φταίει όμως όλος ο λαός και δεν φταίει και το σύνολο των δημ. υπ/λων (όχι δεν είμαι δημ υπάλληλος). Ας μην ξεχνάμε ότι με αυτά τα προσχήματα καταργούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων στο σύνολο τους. Να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και λίγο μυαλό!
10 Ο/Η ο καιρος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Γ.Θ. εχετε δικιο.Δεν νομιζω,ομως,οτι κανεις εχει κατα νου ΟΛΟΥΣ τους δημοσιους υπαλληλους.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 10

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Δεύτερη πέννα