Έντυπη Έκδοση

Στο Αρσάκειο Ψυχικού η «Ε»

Μπορεί τα γραφεία της «Ε» να είναι στο Νέο Κόσμο, Βουλιαγμένης και Μίνωος, αλλά μια άλλη μικρούλα «Ελευθεροτυπία» φιλοξενείται στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.

Πρόκειται για ένα αντίγραφο του κτιριακού της συγκροτήματος, που έφτιαξαν οι μαθητές της Β' τάξης του 2ου Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της «Τεχνολογίας», που φέτος μύησε τα παιδιά στον πολύπλοκο κόσμο των εταιρειών. Οι μαθητές μοιράστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να υποδυθούν ρόλους και αρμοδιότητες σε εταιρείες που έφτιαξαν οι ίδιοι.

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς εταιρείες αναδείχτηκαν και αυτές που σχετίζονται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ετσι,τα παιδιά έγιναν διευθυντές, αρχισυντάκτες, σύμβουλοι έκδοσης, υπεύθυνοι οικονομικών. Μπήκαν κυριολεκτικά στο πετσί των καινούργιων τους ρόλων αφού δούλεψαν πάνω σ' αυτούς σχεδόν όλη τη σχολική χρονιά, με την καθοδήγηση και την επίβλεψη του καθηγητή τους Κ. Καλλή.

Το τελευταίο στάδιο της εργασίας ήταν να φτιάξουν μια μακέτα που να αναπαριστά το κτίριο της εταιρείας που επέλεξαν. Στο πλαίσιο αυτό φτιάχτηκε, λοιπόν, το αδελφάκι της «Ε». Με τα μπαλκόνια του, τις πρασινάδες του, τις στρογγυλές κολόνες που δεσπόζουν στην κεντρική είσοδο.

Τα παιδιά δούλεψαν με πολύ κέφι. Η κατασκευή κράτησε περίπου ένα μήνα και το κτήριο παραδόθηκε πλήρως χρωματισμένο στον ιδιοκτήτη του. Αρχικά η μακέτα της «Ε» τοποθετήθηκε στο χώρο εκθέσεων των Αρσακείων Σχολείων, για να γνωρίσουν την εφημερίδα όλοι οι μαθητές. Προηγουμένως πέρασε από το στάδιο της αξιολόγησης και βαθμολογήθηκε με άριστα για την κατασκευαστική του αρτιότητα. Για την αρχιτεκτονική απόδοση του κτηρίου εργάστηκαν σκληρά οι μαθητές: Χρήστος Γιαννίκος, Ιωάννα Κοιλιάδη, Φανή Κωνσταντίνου, Αθηνά Κωνσταντάρα, Νεφέλη Παναγοπούλου.

Διεθνής διαγωνισμός χορού

Το gala των νικητών του «10ου Διεθνούς Διαγωνισμού Κλασικού μπαλέτου και Σύγχρονου χορού - Hellas 2010» πραγματοποιείται την Κυριακή 4 Ιουλίου ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Κιντής» Ηλιούπολης, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ηλιούπολης.

Δημιουργός και διευθύντρια του σημαντικού αυτού πολιτιστικού γεγονότος, για τον χώρο του έντεχνου χορού, είναι η διεθνούς φήμης χορεύτρια και χορογράφος Κατερίνα Παυλάκη. Για την κριτική επιτροπή έχουν προσκληθεί διακεκριμένες προσωπικότητες της διεθνούς χορευτικής σκηνής. Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές όλων των ηλικιών, από 18 χώρες (Ελλάδα, Ελβετία, Αμερική, Αυστρία, Γαλλία, Κύπρος, Λετονία, Ρουμανία, Ρωσία, Τσεχία, Ισπανία, Ιταλία , Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Ινδία, Κορέα, Ιαπωνία) και θα διαγωνιστούν στο Κλασικό Μπαλέτο και στον Σύγχρονο χορό. Τηλ. 210-9940699.

*

Την Κυριακή, ώρα 12.00, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων θα βρεθεί στο Βόλο, στο Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων.

Τα πολλαπλά προβλήματα των παιδιών, η πλήρης εγκατάλειψη, η αναλγησία της Πολιτείας, έχουν οδηγήσει σε εκρηκτικές καταστάσεις. Τα περιβόητα μέτρα αποσυμφόρησης που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν καταντήσει κουρελόχαρτα, καθώς αυτή τη στιγμή στις φυλακές των ανηλίκων στο Βόλο υπάρχουν παιδιά που κοιμούνται στο πάτωμα! Η «Πρωτοβουλία» καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να σταθούν στο πλευρό των παιδιών για να σταματήσει το «μεσαιωνικό» αίσχος της κράτησης ανηλίκων και για τη δημιουργία εναλλακτικών δομών. Τηλ.: 210-3635667, 6951666620.

Για τις σταλινικές διώξεις

Εκδηλώσεις μνήμης για τις σταλινικές διώξεις, οι οποίες άρχισαν το 1987 από τα θύματα και τους απογόνους τους και συνεχίζονται έως σήμερα χωρίς διακοπή, πραγματοποιούνται τη Δευτέρα ώρα 8.00 μ.μ. από τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στον Καλλιτεχνικό-Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ανω Λιοσίων «Η Τραπεζούντα» (Πάρκο πόλης, Πλατεία Πόντου, Αγ. Γεώργιος, Ανω Λιόσια).

Μιλούν οι Βασίλης Τσενκελίδης, ιστορικός, Γιώργος Γρηγοριάδης, ερευνητής της ιστορίας του Σοχούμι, Δικαίος Ψικάκος, ερευνητής - περιοδικό «Κόκκινο», Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός συγγραφέας «Κόκκινου καπνά» (φωτ). Θα ακολουθήσει μια μαρτυρία από τα γκουλάγκ, από τον Βασίλη Ελευθεριάδη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Χρήστος Σαββουλίδης.

Αντιθέσεις

Σωκράτης Ξυνίδης γ.γ. ΠΑΣΟΚ  ... εργασίας
«Οχι σε πολιτικές εξαθλίωσης»
«Νέα»
Γιάννης Παναγόπουλος πρόεδρος ΓΣΕΕ για τις συμβάσεις...
«Το να πηγαίνουμε σε ένα τέτοιο τραπέζι είναι σα να είμαστε γαλοπούλες και να θέλουμε να έρθουν τα Χριστούγεννα». «Φλας»
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Ανθρώπινα