Ηλεκτρονική Έκδοση

Φ. Κουβέλης: «Ανακαθορίζονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί»

Ιδρύει κόμμα η Ανανεωτική Πτέρυγα

«Ιδρύουμε το κόμμα της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ανακοινώνοντας την ίδρυση κόμματος από την Ανανεωτική Πτέρυγα.

"Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και που αλλάζει" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φ. Κουβέλης.

Τόνισε δε ότι "επιλέξαμε υπεύθυνα να υπηρετήσουμε την ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις προοπτικής χωρίς να κλείνεται στις «ασφαλείς» απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών, μια αριστερά ρηξικέλευθη και τολμηρή που στηρίζεται στην επιθετική σχέση ρήξης και μεταρρύθμισης με το δικό της εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο".

Ακόμη, ο Φ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα θέλει "μια αριστερά που δεν βολεύεται στα εύκολα και γι’ αυτό δεν κάνει καμιά παραχώρηση ούτε στον αριστερότροπο λαϊκισμό ούτε στο μυωπικό αριστερισμό, μια αριστερά που δεν αναλώνεται σε ανέξοδο, αδιέξοδο και συντηρητικό επί της ουσίας καταγγελτισμό".

Διευκρίνισε ότι "δεν ετεροκαθοριζόμαστε και δεν συγκροτούμε το κόμμα της δημοκρατικής ανανεωτικής αριστεράς για να λειτουργήσουμε ως συμπλήρωμα της όποιας άλλης πολιτικής δύναμης" ενώ ξεκαθάρισε ότι "ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός μας, η διακριτή μας θέση και η πολιτική μας αυτονομία ορίζονται από τις δικές μας θέσεις, προγραμματικές προτάσεις και διεκδικήσεις".

Καταληγοντας, υπογράμμισε: "Σήμερα, πολίτες που επένδυσαν με τη ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, αναζητούν κοινωνικές και πολιτικές διεξόδους. Οφείλουμε να χτίζουμε γέφυρες διαλόγου και κοινής δράσης με τον κόσμο αυτό".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

24 σχόλια

21 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Καλά έκανε ο κουβέλης με το νέο σχήμα. Πρέπει πλέον να ξεχωρίσει η αριστερά της προόδου και η αριστερα του λαικισμού.Υπάρχουν πολλοί απογοητευμένοι ψηφοφόροι του κεντροαριστερού χώρου που ψήφησαν Πασοκ. Είναι ευκαιρία για ξεκαθάρισμα στον χώρο της αριστεράς και προόδου.
22 Ο/Η Νίκος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Επιτέλους...ήρθε η ώρα να πάιξουν τον ρόλο τους οι συγκεκριμένοι άνθρωποι !!!
Θυμηθήτε...πρώτη παρουσία του κόμματος Κουβέλη οι Δημοτικές Εκλογές !!!
Κοινός υποψήφιος στην Αθήνα με ΠΑΣΟΚ !!!
23 Ο/Η Imagine έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αν αντιλαμβάνομαι σωστά, θα έχει στη βάση του ανθρώπους που είναι καλλιεργημένοι, έχουν αντίληψη της καθημερινότητας, ρεαλιστές της πραγματικότητας και οραματιστές μίας ζωντανής συνέχειας της υγειούς βιωσιμότητας. Έυχομαι να έχει και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, γενικώς του Πολιτισμού, που έχουν επιμελώς σωπάσει αυτό το διάστημα. Ελπίζω να είναι πτέρυγα δημοκρατικού διαλόγου χωρίς ολοκληρωτικές αντιλήψεις μικροκομματικής και φιλοαργυρικής αριστεράς. Δηλαδή να είναι ρεαλιστικής Αριστεράς. Ας είναι το πρώτο Αριστερό κίνημα, γιατί οι "Αριστεροί" αυτής της χρονικής περιόδου μόνο τέτοιοι δεν είναι. Και ας μην σκεφτόμαστε μόνον τις εκλογικές αναμετρίσεις αλλά το τι μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο, τον φυσικό και πνευματικό του περιβάλλον.
24 Ο/Η E.M. έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αντε αντε... ποιος τους βλέπει τώρα! 4 βουλευτικές έδρες (εκλεγμένες με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ), "ανανεωτικές" γραβατούλες στο γυαλί, να σου καιι ο Καλλικράτης! Χαίρε, ώ χαίρε μη-σταλινική Αριστερά ! Αλέκο; Αλέξη; Μήπως φταίξατε κάπου; Λέω μήπως...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 24

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική