Έντυπη Έκδοση

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

* Για την αξιοπρέπειά μας.

* Επειδή είμαστε ελεύθεροι και θέλουν να μας ξανακάνουν σκλάβους.

* Για την τιμή των γερόντων μας -αυτών που έχτισαν αυτή τη χώρα απ' τον Πόλεμο κι ύστερα- και για το μέλλον των παιδιών μας.

* Απεργούμε!

* Επειδή μας έκλεψαν.

* Και διότι συνεχίζουν να μας κλέβουν.

* Και επειδή θα συνεχίσουν να μας κλέβουν.

* Επειδή πήγαν να μας φορτώσουν την ενοχή κι επειδή μας διέσυραν διεθνώς.

* Επειδή με το Μνημόνιο εγκαθίδρυσαν τη Δικτατορία των Τραπεζιτών και του Διεθνούς Κεφαλαίου, επειδή με το Μνημόνιο έθεσαν τη χώρα υπό την Κατοχή ξένου Διευθυντηρίου, επειδή με το Μνημόνιο υποθήκευσαν την περιουσία της χώρας κι επειδή πλέον η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο, απεργούμε!

* Απεργούμε

* Διότι χθες έσφαξαν τις συντάξεις, σήμερα σφάζουν και παγώνουν τους μισθούς, αύριο θα μας ζητήσουν κι άλλες (ανθρωπο)θυσίες.

* Απεργούμε, διότι έχουν κάνει κοινωνικό πραξικόπημα.

* Επειδή καταστρέφουν τη μητρότητα, επειδή στερούν από τους νέους και τις νέες την προοπτική της προκοπής και της δημιουργίας οικογένειας.

* Επειδή δεν δίνουν δίφραγκο για την Παιδεία του λαού και την Υγεία. Απεργούμε.

* Επειδή κόβουν τα φτερά της χώρας και την οδηγούν στην υπανάπτυξη και την υποτέλεια κι επειδή μας είπαν ψέματα. Απεργούμε.

* Επειδή συνεχίζουν να μας λένε ψέματα, επειδή θα συνεχίσουν να μας εξαπατούν, επειδή η διαφθορά, η σπατάλη και η διαπλοκή εξακολουθούν να θεριεύουν.

* Για όλα αυτά, και τόσα άλλα, που ο καθένας μας ως πρόσωπο κι όλοι μαζί ως τάξεις έχουμε υποστεί απ' αυτά τα ανδρείκελα των πλουσίων και Δυνατών, απεργούμε.

* ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

20 σχόλια

11 Ο/Η ΜΕΛΤΗΣ έγραψε: (πριν 11 έτη)
Χωρίς οργή , χωρίς θυμό , χωρίς εμπρηστικά συνθήματα , χωρίς καραμούζες και τύμπανα όλοι μαζί ομονοούντες θα απεργήσουμε.
Ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνάμεις του.
Άλλοι θα κατέβουν στους δρόμους , άλλοι θα μείνουν σπίτια τους , κανείς δεν θα βγει να ψωνίσει , ούτε ένα δεκαράκι να μπει στα ταμεία των πολυεθνικών , ούτε καν για ψωμί δεν πρέπει αυτές τις μέρες να ξοδέψουμε .
Αυτή να είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ μας .
Θα καταλάβουν την δύναμη του ΛΑΟΥ , την δύναμή μας , με την αποχή μας σε κάθε τι.
Όλοι μαζί μπορούμε.
Ας πρυτανεύσει η λογική σε όλους μας , αναλφάβητους , εμπόρους , γραμματιζούμενους , υπαλλήλους , εργάτες , αγρότες , ανθρώπους της τέχνης , ανθρώπους του πνεύματος , δασκάλους, καθηγητές πανεπιστημίων και ο καθένας μας ας κάνει ότι μπορεί για να προασπίσει τα συμφέροντα του γενικού συνόλου.
Η θέλησή μας είναι η δύναμή μας .
Και η συσπείρωσή μας σε ένα σκοπό με ομόνοια θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματά με την ΑΠΕΡΓΙΑ μας .
12 Ο/Η Αγγελική έγραψε: (πριν 11 έτη)
@@@Ο/Η Ι.Ν. έγραψε: (πριν 1 ώρα)
ΠΡΟΣΟΧΗ αυριο ειναι χρυση ευκαιρια για επεισοδια, τρομοκρατηση του κοσμου και κατασυκοφαντηση του αγωνα μας.

Αύριο είναι μία μεγάλη πανελλαδική απεργία στην οποία θα συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι ( ή δεν θεωρείτε εργαζόμενους όσους δεν συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ?). Σχετικά με τη πιθανότητα επεισοδίων αναρωτηθείτε εσείς για ποιον λόγο δεν εχετε ποτε επεισόδια...Είναι οτι έχετε καλή περιφρούρηση ( και την λογική της αποστειρωμένης πορείας όπου δεν μπορεί κανένας που είναι έξω απ την πορεία να ακολουθήσει), είναι η καλή σας σχέση με την αστυνομία (διότι όσο περίεργο και αν σας φαίνεται η αστυνομία επιτείθεται ΚΑΙ απρόκλητα) ή οτι απλά έχετε γίνει γραφικοί και κανένας από τους από πάνω δεν σας φοβάτε? Αύριο όλοι στους δρόμους να φωνάξουμε μαζί! Απεργούμε για να πούμε όχι στο εργασιακό και ασφαλιστικό μέλλον που μας ετοιμάζουν, για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω!
13 Ο/Η νδγ έγραψε: (πριν 11 έτη)
@ Αγγελική. Αλλα ντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα. Αλλα έγραψε ο Ι.Ν. τα τελείως άσχετα κατάλαβες. Δεν πειράζει όμως, σημασία έχει ότι αύριο θά είμαστε όλοι κάτω.
14 Ο/Η Ο Συνταξιούχος με την Πικέτα έγραψε: (πριν 11 έτη)
Τρεις στο καρφί και μια στο πέταλο.
Θα πρότεινα, όσοι θα απεργήσουν αύριο και κυρίως αυτοί του ΠΑΜΕ, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μείνει απόλυτα… ικανοποιημένη η κυβέρνηση!
Θα πρέπει να μη θιγεί η οικονομία , να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό, για να μεταβεί στον προορισμό του, να υπάρξει περιφρούρηση σ’ όλους τους τόπους δουλειάς, ώστε οι μη απεργοί να προσέρχονται απρόσκοπτα στις εργασίες τους!
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να σταθούν διακριτικά δεξιά και αριστερά στους καταπέλτες των πλοίων και να διευκολύνουν την επιβίβαση των επιβατών! Προαιρετικά μπορούν να φέρουν πικέτες, όχι όμως με… ακραία συνθήματα!
Η επιτυχία της απεργίας θα είναι πρωτοφανής, αν με τη λήξη της, ο πρωθυπουργός της χώρας θα μπορεί απευθυνόμενος προς τους Τροϊκανούς να αναφωνήσει: Ιδού το ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΣΑΣ!
Οι ρυθμοί, Στάθη, ήταν επικίνδυνοι και άλλαξαν. Τα περί Κατίν επομένως δεν ήταν τυχαία. Θα έχουμε το νου μας σε θέματα αξιοπιστίας.
Θα ήταν πιο σωστό όσοι συμμετέχουμε σ’ αυτή τη συζήτηση και εκφράζουμε με ειλικρίνεια, αλλά και σταθερότητα τις απόψεις μας, όσοι πιστεύουμε ότι ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που θα οδηγήσει στο να ξευποθηκεύσουμε το μέλλον αυτού του τόπου και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ευημερίας για αυτούς που παράγουν τον πλούτο να μπορούμε αξιόπιστα να πούμε:
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
Ο Συνταξιούχος με την Πικέτα.
15 Ο/Η Πετρος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Η απεργια ειναι αναφεραιτο δικαιωμα του εργαζομενου, ασφαλως.
Η καταχρηση της ειναι αλλο πραγμα, ομως.
Το αρθρο του Σαββατου, συνεπως, σε καμια αντιθεση δεν ειναι με το σημερινο.

Αν τωρα δεν αρεσε σε καποιους να τ' ακουσουν απο ανθρωπο που τη θεση του θεωρουσαν "δεδομενη", μαλλον αυτοι ειχαν το προβλημα, Δε νομιζω μαλιστα ουτε οτι ηταν ζητημα αυπνιας/κουρασης (α ρε Γιαλε , με την αυπνια σου προχτες, ανοιξες νεους δρομους στην πολιτικη αξιολογηση)

Ομως η αυριανη απεργια, σε ποιον απευθυνεται?
Στην κυβερνηση?
Στα μετρα?
Στην Τροικα?

Γιατι το μονο που ακουω ειναι για τα δικαιωματα και τον καπιταλισμο!
Κι ολο αυτο το νεφελωμα, μονο αποξενωνει.

Πολλα ανεγκεφαλα γραφονται και λεγονται αυτες τις μερες. Καποιοι ονειρευονται κυβερνησεις του ΚΚΕ αλλοι εχουν αποριες (καλοπιστα ρωτανε αυτοι) αλλοι τους απαντανε για το πως θα ειναι τα πραγματα. Μωραινει Κυριος, ον βουλεται απωλεσσαι..

Εχω ξαναπει απο δω ποσο μεγαλος ειναι ο κινδυνος για τη δημιουργια καταστασης που τελικα θα ματαιωσει τις θυσιες που ο Ελληνικος λαος πηρε στην πλατη του.
Η ελαφροτητα με την οποια αντιμετωπιζουν τα πραγματα, οχι μονο οι οπαδοι αλλα και οι αρχηγοι κοματων, μονο αωυσηχια μπορει να προξενει σε καθε σκεπτομενο ανθρωπο.

Με καποια απο αυτα που γραφει ο Σ σημερα δε συμφωνω.
Ουτε η μητροτητα θιγεται οπως λεει- δε "θιχτηκε" πουθενα στον κοσμο, επιτελους ας κοψουν καποιοι τον ομφαλιο, κυριολεκτικα εδω- με τησυνταξη στα 65 μητερας ανηλικου παιδιου. (αλλο οι χηρες, εκει συμφνωνω)

Ουτε και συμφωνω με τα περιφημα "φτερα μας".
Για πια φτερα μιλατε ρε παιδια?
Που τα βρηκαμε εμεις τα φτερα?
Σημερα μονο ηταν στην τηλεοραση καποιος αρμοδιος που ελεγε πως συνταξεις ειχαμε μεχρι το Μαιο για μερικα ταμεια και για τα αλλα τον Ιουνιο.
Ειναι φτερα τα δανεικα με τα οποια ζουσαμε τοσα χρονια?

Αν ημουν στην Ελλαδα αυριο θα απεργουσα.

Θα απεργουσα απεναντι στην Τροικα και τον Ευρωπαικο Μαζωχισμο, που ειπε και ο Krugman την περασμενη βδομαδα, που καταδικαζει ολους μας σε καινουργια μακρια υφεση και στις δυο πλευρες του Ατλαντικου.
( http://www.nytimes.com/2010/06/28/opinion/28krugman.html?partner=rssnyt&emc=rss
)
Και εν γνωσει μου πως καποιοι σαν καποιους εδω μεσα, θα το προσμετρουσανε στη "δυναμη" του ΚΚΕ και της "Εργατικης Ταξης", "κεφαλαιοποιωντας" στα προβληματα του μεσου ανθρωπου αυτη την ωρα.
Την απαντηση τους θα την παρουν σε αλλη στιγμη, δεν ειναι της ωρας.

ΥΓ- Ο Ευρωπαικος Μαζωχισμος βρισκεται εδω-
http://krugman.blogs.nytimes.com/2010/06/09/the-global-transmission-of-european-austerity/
16 Ο/Η MAΡIA έγραψε: (πριν 11 έτη)
Ρε παιδιά, μήπως δεν ζούμε στην ίδια χώρα; Για ποια μαζική απεργία μιλάτε; Ο καθένας κοιτά την πάρτη του. Συμμετείχα σε όλες τις φετινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Στην υπηρεσία μου ανήκα σε μία μικρή μειοψηφεία απεργούντων και δεχόμουν παράλληλα και τα ειρωνικά σχόλια κάποιων συναδέλφων του τύπου "εσύ δεν έχεις φαίνεται ανάγκη να χάσεις τα λεφτά γιαυτό απεργείς" όταν τάχω και τα παραέχω ανάγκη αυτά που χάνω απεργώντας. Από την άλλη περνά το ασφαλιστικό στη βουλη και τα συνδικάτα κυρήσσουν απεργία για την ....επόμενη βδομάδα(προφανώς για να υπάρξει κάποια εκτόνωση, διότι άλλη εξήγηση δεν έχω). Και τι ήταν όλες αυτές οι φετινές απεργιακές κινητοποιήσεις; Ενα είδος επαναστατικής γυμναστικής χωρίς κανένα αποτέλεσμα.Και πως να έχει όταν η πλειοψηφεία του κόσμου δεν εμπιστεύεται πλέον τους συνδικαλιστές και εκτός από τους πολιτικούς έχει απαξιώσει και αυτούς.(ο σημερινός υφυπουργός Εργασίας δεν προέρχεται από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος;) Τι νόημα έχει μία ακόμη μέρα απεργίας; Με αυτά τα πρωτόγνωρα ιστορικώς μέτρα που λαμβάνονται για τους εργαζόμενους θάπρεπε από την πρώτη στιγμή νάχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες και τα συνδικάτα να κυρήσσανε απεργία διαρκείας, ουδείς εξ ημών να πήγαινε στη δουλειά του μέχρι να αναγκάζονταν να πάρουν τα μέτρα πίσω, μέχρι να παραιτούνταν και να τους στέλναμε σπίτι τους,μέχρι τελικής πτώσεως. Ολα τα άλλα που προτείνει Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.Δ.Υ είναι ασπιρίνες που δίνονται σ`εναν καρκινοπαθή.. Οσο για τις κινητοποιήσεις του Π.Α.Μ.Ε. (βλ.ναυτεργάτες) θα συμφωνήσω ότι είναι αντισυνταγματικές, αλλά θα περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία από ορισμένους και για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης (βλ. Ελεγκτικό Συνέδριο) για την αντισυνταγματικότητα του ασφαλιστικού νομοσχέδιου. Οταν η ίδια η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης γιατί να μην νομιμοποιούνται να πράξουν το ίδιο και οι συνδικαλιστές ενός κόμματος; Κατά τα άλλα, ναι, Στάθη αύριο απεργούμε ξανά, όχι δυστυχώς γιατί ελπίζουμε ότι θ` αλλάξει κάτι (αν δεν αλλάξουν οι συνειδήσεις των ανθρώπων δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει σ`αυτό τον τόπο)αλλά για να τάχουμε καλά τουλάχιστον με τη δική μας συνείδηση.
17 Ο/Η Νίκος Σ. έγραψε: (πριν 11 έτη)
Πρός Πέτρο.

Οταν μιλάμε για φτερά μιλάμε για τον κόπο μας τόσων δεκαετιών που έκανε φτερά, στα καταληστευμένα ασφαλιστικά ταμεία, στις εισφοροδιαφυγές, στις φοροαπαλλαγές και δεν συμμαζεύεται.

Για να τα βρεί ο ΓΑΠ δεν είχε παρά απλά ν' άνοιξει τις τσέπες των εχόντων και κατεχόντων καθώς και των κάθε λογής λαμόγιων. Εκεί είναι και αυγαταίνουν αλλά παραμένουν άθικτα.

Αντ΄αυτού με το ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο βαθαίνει τις κοινωνικές ανισότητες.

Επιτείνει τις μεταβιβάσεις πόρων απο τους φτωχούς (με μικρότερο προσδόκιμο ζωή) πρός τους ευκατάστατους.

Επιτείνει την ανισότητα μεταξύ της πλήρους και της επισφαλούς εργασίας.

Παρέχει κάποιες ανταμοιβές στους νικητές (βολεμένους) και τιμωρεί με βαριές ποινές τους ηττημένους.

Και βέβαια για να λύσεις το ασφαλιστικό προϋποθέτει διαθέσιμη εργασία. Χωρίς διαθέσιμη για ολους!!!! εργασία σημαίνει επίταση των ανισοτήτων.

Τέλος σε όλη την Ευρώπη η υπογεννητικότητα που είναι σαφώς κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα οδηγεί σε συνεχή γήρανση του πληθυσμού. Οπου πάρθηκαν ανάλογα μέτρα οι δείκτες υπογεννητικότητας αυξήθηκαν. Ηδη η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των ηλικιωμένων.
Χωρίς κίνητρα για την μητρότητα, χωρίς εμπλουτισμό του πληθυσμού με νέες παραγωγικές δυνάμεις σε ένα κοινωνικά ασφαλές περιβάλλον, το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Να μερικοί ακόμα λόγοι για τους οποίους απεργούμε αύριο.

Για μάς, για τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τους συνανθρώπους μας.
18 Ο/Η Νίκος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Αγαπητοί φίλοι, η Δημοκρατία προόδευσε και από εδώ και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε το απόγευμα της παραμονής να μας πει ο εισαγγελέας αν θα πρέπει να απεργήσουμε ή να διαλυθούμε ησύχως. Όλοι αύριο αλληλέγγυοι, όλοι αύριο απεργοί! Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες!
19 Ο/Η ο γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 11 έτη)
@ Πέτρος: Μην υποτιμάς την αϋπνία. Κι ούτε ήταν πολιτική θέση, αν αντί να γράψω "ας έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι 500 εκατομμύρια" έγραψα γιά προτροπές να πάρουν 500 εκατ. Και να σου πω και κάτι; Ούτε γιά το πρώτο είμαι βέβαιος ότι τό 'πε. Είναι κάποια πράγματα που μένουν στην κοινή αντίληψη σαν δεδομένα και τα επαναλαμβάνουν όλοι μετά βεβαιότητας. Παράδειγμα; Δεν υπάρχει ούτε μία μαρτυρία, ούτε ένας που να βεβαιώνει, ότι άκουσε τον Καραμανλή να λέει μετά την δολοφονία Λαμπράκη το περίφημο "Ποιός κυβερνά αυτόν τον Τόπο;". Κι όμως, το αναφέρουν όλοι συχνά - πυκνά. Ο Τσαρούχης είπε "Δεν είσαι ότι δηλώσεις" κι όμως όλοι αναφέρονται στην τσαρούχεια ρήση, "είσαι ότι δηλώσεις". Στην περίφημη ταινία "υπάρχει και φιλότιμο", ο Μαυρογιαλούρος είναι ένας έντιμος άνθρωπος που μόλις ανακαλύπτει ότι οι συνεργάτες του κλέβουν, τους καταγγέλει και παραιτείται από υπουργός. Κι όμως όταν μιλάνε γιά διαφθορά, λένε "ν' απαλλαγούμε απ' τους Μαυρογιαλούρους" Μα μακάρι όλοι οι πολιτικοί να ήσαν σαν τον Μαυρογιαλούρο.
Αυτά τα γράφω, διότι έκανα ένα λάθος, γιά ένα τριτεύον θέμα, στο οποίο δεν έδωσα σημασία κι εσύ Πέτρο το αναφέρεις και δεν μ' αφήνεις να το ξεχάσω.
Αλλά τελικά γιά την Κερκόπορτα δεν μου κάνεις το χατήρι να μου απαντήσεις, έτσι γιά να ξέρω σε τι κύματα εκπέμπουμε. Όπως ξέρεις πολλές φορές ακούγεται "θ' αγωνιστούμε και δεν θα υπάρξουν Κερκόπορτες". Γιά όσους δυσανασχετήσουν που τέτοιες ώρες γράφω τέτοια, τους πληροφορώ ότι μόλις γύρισα από την πορεία και θεωρώ ότι ως αγωνιστής, δικαιούμαι να κάνω λιγάκι το κέφι μου.
20 Ο/Η mk έγραψε: (πριν 11 έτη)
Προς Μαρια . Να αγιασει (τροπος του λεγειν) το στομα σου
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 20

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος