Έντυπη Έκδοση

Εύκολα μπλέκεις, δύσκολα ξεμπλέκεις

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, κι ο Παναθηναϊκός κάτι σαν... Συνασπισμός είναι! Με τις κόντρες και τα μαχαιρώματα των μετόχων του, τις ίντριγκές του, τις διασπάσεις του, κι όλα αυτά που ο Κωνσταντόπουλος τα 'χει ζήσει από μέσα στα χρόνια που βρισκόταν στην πολιτική.

Μόνο που η μπάλα είναι αλλιώς. Πρέπει να την ξέρεις, να την έχεις μυρίσει, να το κατέχεις το άθλημα -όπως λέμε- για να το πάρεις απόφαση και να πας να μπλέξεις.

Μπλέξιμο είναι. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το γήπεδο. Εχει να κάνει και με τους παραέξω χώρους.

Βέβαια, ο Κωνσταντόπουλος δεν έχει να κάνει με το στιλ προέδρου που έχουμε συνηθίσει. Δεν είναι για τη βρώμικη δουλειά. Ούτε στα λεγόμενα «κέντρα των αποφάσεων» θα πάει να μπλέξει ούτε να ελέγξει καταστάσεις θα προσπαθήσει ούτε αυτά που κατάφερε ο Πατέρας είναι σε θέση να διατηρήσει. Μιλάμε σίγουρα για πρόεδρο νέου τύπου, με διαφορετικές αρμοδιότητες και καθήκοντα από εκείνα που έχουμε συνηθίσει.

Ομως, εκεί κρύβεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον ίδιο. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από τη Βουλή και τα κόμματα και την πολιτική, όπως τα ξέρουμε στην Ελλάδα. Δεν έχει καμιά σημασία, ούτε τι λόγους βγάζεις ούτε τι υποσχέσεις μοιράζεις ούτε τι θέσεις διατυπώνεις. Ο χώρος είναι άγριος και γεμάτος παγίδες. Ταιριάζει μόνο σε ανθρώπους ειδικών αποστολών. Αυτά τα «δέσμευση ευθύνης και προσφοράς» με τα οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο νέος πρόεδρος, ή το άλλο, ότι «ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό τομέα της κοινωνίας των πολιτών και βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με την υπόλοιπη κοινωνική ζωή της χώρας», δεν περνάνε πουθενά, λίγοι τα ακούνε κι ελάχιστοι τα καταλαβαίνουν.

Εδώ, ή παίρνεις το πρωτάθλημα και είσαι ο πρώτος μάγκας, ή το χάνεις και σε κράζει ένα γεμάτο γήπεδο κι ένας ολόκληρος λαός.

Μάλλον δύσκολο να τα ξέρει και να τα έχει εκτιμήσει σωστά ο Κωνσταντόπουλος όλα αυτά, από την ώρα που αποφάσισε να πει το ναι στην πρόταση του Βαρδινογιάννη. Μάλλον από άγνοια κινδύνου θα δέχτηκε να μπει σ' ένα χώρο απ' όπου δεν έχει ξαναπεράσει ούτε από μακριά, και σε μια περιπέτεια από την οποία κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα βγει. Και μόνο που μπέρδεψε δύο φορές στις πρώτες δηλώσεις του τον Παναθηναϊκό με τον Συνασπισμό, κάτι δείχνει.

Και μπορεί να διαθέτει παράσημα από τις παλιότερες κόντρες του με τον Κόκκαλη, ή να είχε γράψει κάποτε η ατάκα που είπε στον Βίκτωρα... «βάλε μέσα το κομπολόι, ρε», αλλά από την άλλη κανένας δεν πρόκειται να του δώσει πίστωση χρόνου έστω και για μια ώρα. Από τη στιγμή που η ομάδα ξαναγύρισε στις επιτυχίες και σήκωσε τον περασμένο Μάιο νταμπλ, κανένας δεν θέλει ν' ακούει την πιθανότητα να χαθεί αυτό το πράσινο πλεονέκτημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Κι αυτό είναι που σε τελική ανάλυση θα μετρήσει...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Φουλ Επίθεση