Έντυπη Έκδοση

www.εργαλεία www.kosmix.com/labs/firsthand

Το Firsthand είναι μια μικρή αλλά καταλυτική προσθήκη στην μπάρα των εργαλείων του Mozilla Firefox ή του Google Chrome. Αφότου εγκατασταθεί, φέρνει αυτόματα σε κάθε ιστοσελίδα στην οποία περιηγούμαστε μικρά εικονίδια «t» που παραπέμπουν σε λογαριασμούς twitter ανθρώπων, εταιρειών, οργανισμών κ.ά. που αναφέρονται στο κείμενο. Το δοκιμάσαμε και είδαμε αναρτήσεις στεγνές από συνδέσμους να αποκτούν άλλο ενδιαφέρον.

www.υπηρεσίες twitter.com/pyrosvestiki

Μετά την ΕΛ.ΑΣ. δικτυώθηκε και το Πυροσβεστικό Σώμα (www.fireservice.gr) και ενημερώνει πλέον σε πραγματικό χρόνο μέσω twitter για τα συμβάντα που αντιμετωπίζει. Τα αντανακλαστικά των διαχειριστών του θα κριθούν από την ανταπόκριση που θα δείξουν στην ανάγκη για επιπλέον πληροφόρηση στις μεγάλες πυρκαγιές. Θα τους προτείναμε να ενεργοποιήσουν και τη δυνατότητα λήψης απευθείας μηνυμάτων, ώστε να επικοινωνούν και με συνδεδεμένους χρήστες που μπορεί να βρεθούν κοντά σε μια πυρκαγιά.

www.έρευνα www.openaire.eu

Ανοιχτή πρόσβαση στα αποτελέσματα ερευνητικών έργων που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση Ε.Ε. θα παρέχει η ευρωπαϊκή υπηρεσία OpenAIRE. Η ιστοσελίδα της είναι ακόμα υπό κατασκευή αλλά περιέχει ήδη πολύ χρήσιμους συνδέσμους προς τους ερευνητικούς φορείς των 38 χωρών που συμμετέχουν στο έργο. Ελληνικού ενδιαφέροντος αναζητήσεις γίνονται σήμερα μέσω της μηχανής αναζήτησης http://openarchives. gr, που ψάχνει μεταξύ 42 ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών και ακαδημαϊκών αποθετηρίων.

Social media

Ενας αμερικανός δοκιμαστής κρασιών, ο Gary Vaynerchuk, βρήκε τον καλύτερο τρόπο να διαφημίσει τα κρασιά που πουλάει, φτιάχνοντας ένα διαδικτυακό κανάλι, το tv.winelibrary. com. Χρειάστηκε μία κάμερα και το ιδιαίτερο στυλ του για να δημιουργήσει μια σειρά webcast γευσιγνωσίας που μαζεύουν κοινό 100.000 ατόμων τη βδομάδα. Πολλοί από αυτούς συμμετέχουν ενεργά στην κοινότητα του καναλιού, ενώ ο ίδιος έχει μετατραπεί σε διαδικτυακή περσόνα που προσκαλούν στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια.

Νέοι όροι

Obsessive Computer Disorder Διαταραχή εμμονής με τους υπολογιστές.

Ο παθών θέλει να είναι διαρκώς online και οτιδήποτε σκέφτεται σχετίζεται με υπολογιστές.

Πηγή: www.urbandictionary.com

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
e-minds