Έντυπη Έκδοση

Το αναγνωστικό της τελευταίας σελίδας

ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ έπεσε ο εκδότης της «Τάιμς» του Λονδίνου, Ρούπερτ Μέρντοκ, όταν, μόλις 3 εβδομάδες μετά την απόφασή του να «κλειδώσει» την ιστοσελίδα της εφημερίδας στο Ιντερνετ και να την κάνει προσβάσιμη μόνο σε όσους πληρώνουν ετήσια συνδρομή, είδε τα ποσοστά επισκεψιμότητάς της να μειώνονται κατά 90%.

Κατόπιν αυτού, ο Αυστραλός επιχειρηματίας αποφάσισε να μειώσει, κατ' αρχάς, το ποσόν της συνδρομής, που έως τώρα ήταν 1 λίρα την ημέρα, ή, σε προσφορά, 1 λίρα δοκιμαστικά για 30 μέρες, και μετά 2 λίρες για μία εβδομάδα. Στην πρώτη σελίδα τού www. timesonline.co.uk μπαίνουν κάθε μέρα περίπου 330.000 άνθρωποι. Από αυτούς, μόνο οι 15.000 δέχτηκαν να πληρώσουν για να μπουν και στις μέσα σελίδες. Υπάρχουν, όμως, και 150.000 αναγνώστες που είναι συνδρομητές της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας. Αυτοί έχουν και δωρεάν πρόσβαση στην ηλεκτρονική της. Η «Τάιμς» είναι η μόνη εφημερίδα της Βρετανίας που αποφάσισε να χρεώνει εκείνους που θέλουν να μπουν στην online έκδοσή της. Μολονότι, κατά κοινή παραδοχή, η ηλεκτρονική της έκδοση είναι από τις καλύτερες, οι πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις για τους αναγνώστες τούς κρατούν μακριά από αυτήν.

Ο ΙΡΑΝΟΣ ηγέτης Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εξαπέλυσε χθες επίθεση εναντίον του χταποδιού που φέρει το όνομα «Πολ» και το οποίο προέβλεψε σωστά το αποτέλεσμα πολλών αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας της Ισπανίας που κατέκτησε το Κύπελλο. Ο κ. Αχμαντινετζάντ είπε ότι το χταπόδι είναι «σύμβολο για κάθε τι που είναι λάθος στον δυτικό κόσμο». Ακόμα, ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Πολ ότι «διαδίδει τη δυτική προπαγάνδα και τις ανόητες προλήψεις που έχουν οι Δυτικοί».

ΑΝΝ ΜΙΛΤΟΝ, 55 ετών, πρώην νοσοκόμα, νυν βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας. Μιλώντας χθες στο BBC, είπε ότι οι γιατροί και νοσηλευτές θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος «τις ευγενικές διατυπώσεις», και αντί να λένε σε έναν άνθρωπο ότι είναι υπέρβαρος, ωμά και αποφασιστικά να του λένε πως είναι χοντρός. Η κ. Μίλτον ισχυρίζεται ότι μόνο έτσι θα ταρακουνηθούν οι παχύσαρκοι και θα αποφασίσουν να χάσουν βάρος.«Οταν σταθώ μπροστά σε έναν καθρέφτη και έχω πιστέψει ότι είμαι υπέρβαρη, θα ανησυχήσω πολύ λιγότερο απ' ό,τι θα ανησυχούσα εάν είχα πιστέψει ότι είμαι χοντρή», είπε, προκαλώντας την αντίδραση πάρα πολλών ανθρώπων που, ιδίως στη Βρετανία, ανέκαθεν πίστευαν ότι υπάρχει τρόπος, ακόμα και τα πιο δυσάρεστα πράγματα να τα λες αλλιώς.

PERSONAE GRATAE

Οι 68 από τους 123 βουλευτές του Κοινοβουλίου της Καταλονίας που ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των ταυρομαχιών στην περιοχή τους -την πρώτη στην Ισπανία που παίρνει τέτοια, ιστορική, απόφαση. «Πέντε αιώνες βαρβαρότητας τερματίζονται σήμερα, επειδή έτσι αποφάσισαν, γενναία, οι πολίτες της Καταλονίας», δήλωσε η Ντεμπόρα Παρίς, εκπρόσωπος της ομάδας «Prou!», που σημαίνει «Ως εδώ!», και που ηγήθηκε της καμπάνιας υπέρ της απαγόρευσης αυτού του... θεάματος (λεπτομέρειες, στις σελίδες των εξωτερικών μας ειδήσεων).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Το αναγνωστικό της τελευταίας σελίδας