Έντυπη Έκδοση

αρμοδιότητες και κουβαδάκια ...

Ενας απ' τους μεγαλύτερους Ελληνες γελοιογράφους, ο πρωτομάστορας Βασίλης Χριστοδούλου, εκδήμησε χθες σε ηλικία 93 ετών. Εχοντας αρχίσει να δημοσιεύει γελοιογραφίες από το 1936, μόλις σε ηλικία 19 χρόνων, υπήρξε, ώς τις ημέρες μας, η ζωντανή ιστορία της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής γελοιογραφίας. Διέπρεψε και στα δύο είδη! και ως πολιτικός γελοιογράφος στην «Αθηναϊκή» και κυρίως στη «Βραδυνή» για 20 και παραπάνω χρόνια, αλλά και ως αστέρι της κοινωνικής γελοιογραφίας σε περιοδικά, όπως ο «Θησαυρός», το «Πάνθεον», οι «Εικόνες» το θρυλικό «Ρομάντζο» κι άλλες «χάρτινες» (και πολύ καλύτερες) «τηλεοράσεις» της εποχής '50, '60, '70. Θα μείνω ερωτευμένος με τις χάρτινες γυναίκες του Χριστοδούλου, τις τρομερές ατάκες των ηρώων του -των απλών καθημερινών ανθρώπων. Οι γελοιογραφίες του Βασίλη Χριστοδούλου συζητιούνταν στα καφενεία, ενώ με το πενάκι του απέδωσε τα ήθη μισού και πάνω αιώνα, συμβάλλοντας ταυτοχρόνως στη διαμόρφωσή τους. Τώρα που τέλειωσε μπορούμε να μακαρίσουμε τη συμβολή του στα ελληνικά γράμματα, εύγε!

Εντεκα μήνες μετά τις εκλογές κι ακόμα δεκάδες εφορίες -πάνω από 80- δεν έχουν αποκτήσει διευθυντή! Μήπως θα μπορούσε να ευαρεστηθεί η υψηλότης Του να κάμει και σε αυτές έναν ανασχηματισμούλη; να

τις θέσει τέλος πάντων υπό κάποιαν εποπτείαν, επιτροπείαν

έστω της κυρίας Αποστολάκη! τώρα που όλοι ψάχνουν ρόλους ή διαμοιράζονται ιμάτια κι αρμοδιότητες, μήπως θα μπορούσε και η Εφορία Κάτω Βλαχαντώναινας να αποκτήσει διευθυντή; Εναν τόσο δα διευθυντούλη...!

Τόσα «αντ' αυτού» σχήματα σχηματίζονται κατ' αυτάς, γιατί αμελούμε τα παρακατιανά; στοιχειώδη αλλά χρειώδη!

Ως το τέλος του έτους το Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν θα έχει μειωθεί κατά 4%!

Η ανεργία των νέων αγγίζει το 30,8% - ο ένας στους τρεις. Περί τα 15 δισ. είναι εγκλωβισμένα σε διάφορα προγράμματα, ενώ οι υποτιθέμενοι παραλήπτες τους, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έχουν στεγνώσει, με τους ιδιοκτήτες τους να τα παρατάνε ή να ψυχορραγούν κρεμασμένοι απ' τις εκκρεμότητες. Δεν πρέπει κάποιοι να ασχοληθούν με αυτά τα προβληματάκια;

Καταλαβαίνω ότι ο κ. Πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να επινοεί νέα σχήματα διαρκώς. Οτι μετά τον ανασχηματισμό πρέπει να δημιουργήσει κύκλους, επιτροπές, διευθυντήρια και πρωινούς καφέδες, ώστε να του δώσει νόημα.

Οτι πρέπει να μοιράσει τα κουβαδάκια τους σε Υπουργούς και Συμβούλους. Τι να πρωτοπρολάβει ένας πρίγκηψ μόνος του, όσον δημοκρατικός κι αν είναι; Ασε που πρέπει να φεύγει συχνά στο εξωτερικό για να λύνει και τα προβλήματα του υπόλοιπου πλανήτη.

Ελπίζω τώρα, που κάθε μέρα θα συνεδριάζουν υπό τον κ. Ραγκούση, ο τσάρος κ. Παπακωνσταντίνου με τον φον σερ Δρούτσα, τον κυρ Πεταλωτή, τον ϋμπερλήντερ Γερουλάνο και τον παλαίμαχο κεντηρίωνα Τηλέμαχο Χυτήρη, να διορισθεί επιτέλους έφορος, έστω έφορας, στην Κάτω Βλαχαντώναινα - στον Καλλικράτη ανήκει κι αυτή...

Ουπς, επί του τυπογραφείου: πληροφορούμαι ότι η Κάτω Βλαχαντώναινα είναι αρμοδιότητος ετέρου «αντ' αυτού κύκλου» με επικεφαλής τον εξ οφικίων πρωτοσεκρετάριο κυρ Παμπούκη, πολλά τα έτη του.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του (σε όποιο σχήμα, επιτροπή ή κύκλο τον έχει εντάξει κι Αυτόν ο Γιωργάκης, και κυρ Γιωργάκης, κι αφέντης Παπανδρέου)...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

10 σχόλια

1 Ο/Η Τ.Π. έγραψε: (πριν 11 έτη)
Καλό το χιούμορ για τις αρμοδιότητες των υπουργών. Καλό το υπουργείο άθλησης, πέψης κ.λ.π. Αλλά πολύ δεν ασχοληθήκατε όλοι οι δημοσιογράφοι έντυπου και ηλεκτρονικού για τα παραπολιτικά και τις αστειότητες του ανασχηματισμού? Αυτό που μας έχει ξεφύγει είναι ότι η Πρόνοια (ή κοινωνική αλληλεγγύη) δεν εμπεριέχεται πλέον σε κανένα τίτλο υπουργείου. Δεν έπρεπε το Υπουργείο Υγείας να ασχολείται (εκτός από τη διατροφή βεβαίως-βεβαίως) και με την πρόνοια (ή κοινωνική αλλήλεγγύη) που είναι χώροι με μεγάλη αλληλοεπικάλυψη? Δεν άκουσα κανένα σχόλιο από πολιτικούς ή μεγαλοδημοσιογράφους.Την ξεχάσαμε όλοι μαζί την πρόνοια σε περίοδο κρίσης? Πώς μας έριξαν έτσι στη μικροπολιτική τους και συζητάμε μονίμως τα επουσιώδη? Ή μήπως μωρέ αρμόδιο είναι το γνωστό για την ευαισθησία του Υπουργείο Οικονομικών (το οποίο ως είναι επίσης γνωστόν επιβάλλει φόρους κοινωνικής αλληλεγγύης) και δεν το πήρα χαμπάρι σύντροφοι σοσιαλιστές?
2 Ο/Η θεοφιλος θερμη έγραψε: (πριν 11 έτη)
Οποιος χασει την σημερινη γελοιογραφια του Σταθη, θα ειναι ο μεγαλος χαμενος.
3 Ο/Η Γιάννης έγραψε: (πριν 11 έτη)
Καλό "μεγάλο" ταξίδι στον κύριο Χριστοδούλου.

Ίσως πέρασε στα "ψιλά" των εφημερίδων η παρέμβαση του Κον Μπεντίτ, στα ευρωπαϊκά όργανα για την κατάσταση στην Ελλάδα. Το πόσο υπεύθυνη είναι η Ευρώπη γι' αυτό το χάλι. Κι όμως ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, κατήγγειλε την Γαλλία και την Γερμανία ως τις χώρες που τώρα "πουλάνε" εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα. Όπλα!!! Πολεμική βιομηχανία. Σαν τα γερμανικά υποβρύχια που έγερναν!!! Πόσες μίζες άραγε ξαναέπεσαν στο "τραπέζι" των διαπραγματεύσεων τώρα εν μέσω κρίσης, για να αγοράζουμε εμείς, πιο ακριβά τα ίδια όπλα από τους γείτονες (εξίσου θύματα) Τούρκους; Γιατί αυτό που έκαναν με τις φαρμακευτικές δαπάνες και την μείωση τιμών στα φάρμακα δεν το κάνουν αλήθεια και στα όπλα; Αλήθεια, πόσο φταίει -σ' αυτή την περίπτωση- "ο κακός δημόσιος υπάλληλος", το "αδηφάγο δημόσιο", το δικό τους κακό μάνατζμεντ του ΟΣΕ (που θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι) κ.ά.; Μια πολυπληθής κυβέρνηση, συγκεχυμένες αρμοδιότητες, ατελέσφορα κυβερνητικά σχήματα και άλλα πολλά, συνθέτουν τη μάστιγα της κακοδιοίκησης που ταλαιπωρεί και το δημόσιο τομέα!!! Αντ' αυτού, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός, προτείνει το "κόψιμο μισθών", το "βούλιαγμα της αγοράς" και το φαύλο κύκλο της τραγικής και απότομης σμίκρυνσης της οικονομίας μας!!! Αν σ'αυτά προσθέσουμε και τα 15δις, που βρίσκονται στα συρτάρια, τότε τι να πούμε; Να τους χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν!!!
4 Ο/Η κ.κ. έγραψε: (πριν 11 έτη)
δεν ξέρω τι λές αγαπητέ Στάθη, το ΠΑΣΟΚ προηγείται 7,5 ολόκληρες μονάδες της κακιάς δεξιάς. αφού ο κόσμος το στηρίζει και το θέλει εγώ λέω να υποταχτούμε στην πλειοψηφία. αυτό δέν λεέι ο βασικός κανόνας της δημοκρατίας που έχουμε (λέμε τώρα καλα ειναι και τα ανέκδοτα) . πράγματι αυτό το νέο σχήμα θα δόσει ώθηση στο κυβερνητικό έργο εξόντωσης της λαϊκής βάσης του πληθυσμού, της τάξης των περήφανων γηρατειών, θα επαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη (η αλληλεγγύη ειναι ήδη γεγονός) μέσω των φόρων που άλλαξαν ονομα άντε και καλό βόλι στην καρδιά του συστήματος στις 7 Νοέμβρη. μόνο που δέν φτάνει αυτό. στους δρόμους κρίνεται η έκβαση της μάχης.
5 Ο/Η Bletsas nikos έγραψε: (πριν 11 έτη)
Πρωινή ζώνη ΠΑΣΟΚ
Ο πρωινός καφές με τον Γιωργάκη βασίζεται στην πραγματική ιστορία της όμορφης ξανθιάς του ΑΝΤ . Ζητείται και σύμβουλος καφετζού για να μάθει στην παρέα πως να γυρνάει τα φλιτζάνια και να σταματήσουν οι καντήλες να γεμίζουν τον πάτο. Του Παμπούκη το φλιτζάνι γεμάτο δρόμους. Θα τρέχει λέει στον πλανήτη για να φέρει επενδύσεις. Και που θα επενδύσουν; τρία πράγματα έχουμε : τον τουρισμό , τους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις και τον υπάρχοντα ορυκτό πλούτο . Σε λίγο θα έχουμε και τους σκλάβους. Μα αυτά σε λίγο θα τα έχουν πάρει όλα μόνοι τους οι σωτήρες ξένοι επενδυτές. Διά βίου μάθηση, δια βίου εργασία ,διά βίου ανεργία ,διά βίου φορολογία ,διά βίου λιτότητα ,διά βίου αλυσοδεμένοι στα διά βίου κάτεργα της πράσινης δημοκρατίας και άλλα πολλά αναπτυξιακά κίνητρα ευχόμαστε και ευελπιστούμε να κάνουν εύκολη τη δουλειά αυτού του δαιμόνιου κοσμοπολίτη των επενδύσεων. Και οι διά βίου ραμποοικογένειες παίρνουν τα πρωινά καφεδάκια τους παίζοντας σκραμπλ και κρεμάλα με τα ονόματα των υπουργείων που τα παίζουν στην μονόπολη. Και αφού οι μαθητευόμενοι μάγοι μετατρέψουν τη χώρα από περσικό χαλί σε κουρελού οι φίλοι μας Αμερικάνοι θα τελειώνουν την δικιά τους μονόπολη και θα βάλουν τα γειτονάκια να την ξηλώνουν από εδώ και από εκεί. Και αφού ο Γιωργάκης θα έχει ολοκληρώσει την Ελληνική Γκουέρνικα και θα έχει χαρίσει και στους υπηκόους του την εξπρεσιονιστική κραυγή του Μουνκ θα επιμεληθεί και το ίδρυμα Γιώργος Α Παπανδρέου όπως έκαναν και οι προηγούμενοι εθνικοί πολιτικοί ευεργέτες για να βάλει και αυτός το δικό του πετραδάκι στην θαλάσσια υπόθεση των υποθηκών για το μέλλον. Ο Αριστοτέλης , ο Πλάτωνας και ένα σωρό άλλοι Έλληνες φιλόσοφοι έγιναν τραμ . Ο Ολύμπιος Δίας έγινε αστυνομικός μηχανόβιος . Ο Καλλικράτης έγινε περιφερειάρχης. Μένει ο Παρθενώνας να γίνει Μαξίμου και ο Περικλής πρωθυπουργός. Η πράσινη κυβέρνηση διαβάζει αρχαίους φιλόσοφους και διαπρέπει στη ρητορική και οι αμερικάνοι επιστήμονες που διατυμπανίζουν ότι σε λίγο θα μπορούν να διαβάζουν την σκέψη έρχονται δεύτεροι γιατί οι δικές μας πολιτικές αυθεντίες ήδη έχουν κατορθώσει να την ελέγχουν κιόλας απόλυτα αφού ακόμα σουλατσάρουν χαμογελαστοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση σαν μοναδική λύση στο κολασμένο αδιέξοδο της κατάθλιψης που έχει σκοτεινιάση όλη τη χώρα.
6 Ο/Η Αφροδίτη της Siemens έγραψε: (πριν 11 έτη)
Επιθυμώντας να συμβάλλουμε σ` αυτή την αξιέπαινη κυβερνητική προσπάθεια έκτακτης αποτελεσματικότητας(sic) ας μας επιτρέψει η στήλη να καταθέσουμε και μεις τις προτάσεις μας για (ο μη γένοιτο) προσεχή ανασχηματισμό με την μετονομασία κάποιων παλαιών Υπουργείων με νέο brand.Υπουργείο Ανεργίας και Υποαπασχόλησης:Υπουργός Α. Λοβέρδος.(επαρκεί) Υπουργείο Αλιείας και Θήρας: Υπουργός ο γνωστός Ελαφοκυνηγός Παπακωσταντίνου(επαρκεί) Υπουργείο Ταλαιπωρίας του Πολίτη: Μ. Χρυσοχοϊδης(επαρκεί) Υπουργείο Εθνικής Συνείδησης, Παιδείας και Θρησκευμάτων:Υπουργός Θ. Δραγώνα Υφυπουργός η κυρία Ρεπούση.Υπουργείο Ανάπτυξης και Κατεδάφισης:Υπουργός Ε. Βενιζέλος(αυτός και αν επαρκεί) Υπουργείο αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης: Γ. Καραταζαφέρης (ο γνωστός και ως κωλοτούμπας) Υπουργείο clubbing and styling: Υπουργός Ε. Καιλή, Υφυπουργός: Μ. Χρουσαλά(γιατί χρειάζεται και η φρεσκάδα των εξωκοινοβουλευτικών) Αναπληρωτής Υπουργός: Τζ. Αλεξανδράτου(P.H.D. στο fucking) Υπουργείο Υπερήφανης Εξωτερικής Πολιτικής:Απευθείας ανάθεση το managment σε Αμερικανό ομόλογο(για ευελιξία και για να μη το κουράζουμε το θέμα). Υπουργείο Διαφάνειας και Μαγειρέματος(απευθείας ανάθεση στο Mega(κατά προτίμηση Ν. Χασαπόπουλος, Δ. Καμπουράκης, Μ. Καψής) Υπουγείο Του Κίτσου η Μάνα κάθονταν: Πεταλωτής(ομοφώνως) Υπουργείο Κουλτούρας και Εξειδίκευσης:Α. Γκερέκου.(επαρκεί) Υπουργείο Πάταξης της Φοροδιαφυγής:Α. Γκερέκου ξανά (δεν επαρκεί) Υφυπουργός: Τ. Βοσκόπουλος. Υπουργείο Δια βίου Εκτέλεσης: Γ.Α.Π (το κρατά, δεν εμπιστεύεται άλλον). Υπουργείο Χέσε Ψηλά και Αγνάντευε:Θ. Πάγκαλος( παραμένει θεσμός) Υπουργείο Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα: Α. Νταλάρα(ο Τζιμάκος τώρα δικαιώνεται)!
7 Ο/Η ΜΕΛΤΗΣ έγραψε: (πριν 11 έτη)
Μάλλον το πηγαίνουν κατά το λαϊκό ρητό « Πολλά χέρια στο μαλλί - Λίγα χέρια στο τυρί». Φυσικά βρήκαν μαλλιά να ξάνουν και γι’ αυτό ξεκινούν πρωί - πρωί με τη δροσούλα στο Υπουργείο [πρώην Προεδρίας ] υπό εποπτείαν Ραγκούση . Ενώ για το πήξιμο στο τυρί που χρειάζονται λίγα χέρια ψιλοαδειάζουν το Μαξίμου. Ένας πρέπει να ανακατεύει την κατσαρόλα να μην έχει και άλλους στα πόδια του. Όσο για τις αρμοδιότητες των νέων (παλαιών) Υπουργών « Φ έ ε ε ε τα α» ! ! !
8 Ο/Η Ο Συνταξιούχος με την Πικέτα έγραψε: (πριν 11 έτη)
Άντε και καλό…Χειμώνα…
κ. Αφροδίτη, σας παρακαλώ προτείνετε και για μας τους συνταξιούχος κανένα υπουργείο, μπορεί ο γιωργάκης να σας ακούσει!
Πραγματικά σήμερα το σκίτσο του Στάθη σκίζει!
9 Ο/Η ΕΥΤΕΡΠΗ έγραψε: (πριν 11 έτη)
Έχω την εντύπωση ότι έχουμε μείνει μετεξειταστέοι . Και επειδή μας τέλειωσαν οι δάσκαλοι μας τέλειωσαν και τα σκονάκια , το πάμε φυρί – φυρί όχι μόνον να χάσουμε τη χρονιά αλλά και όλη τη συνέχεια της , βλέπετε στο δια βίου μάθηση ξεκινήσαμε αργά . Τελικά πρέπει να προστρέχουμε στις τελευταίες ενημερώσεις για να θυμηθούμε πως λέγονται σήμερα τα Υπουργεία. Λέτε να έχουμε πάθει μαλάκυνση εγκεφάλου ή μας έγινε λοβοτομή . Ότι και να έχουμε πάθει θα τους μαυρίσουμε όλους . ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ . Ακούς εκεί να μας θεωρούν υποχείριά τους και πως εμείς πρέπει να θυσιαζόμαστε. Ακούς εκεί ! ! ! τα ρεντίκολα ! ! !
10 Ο/Η Bletsas nikos έγραψε: (πριν 11 έτη)
Αγαπητέ συνταξιούχε θέλεις και υπουργείο που θα ασχολείται μαζί σου. Σαν πολλά δεν ζητάς; Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι ανήκεις στους νεοπρονομιούχους . Σε λίγα χρόνια οι συνταξιούχοι θα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση και επομένως σαν προστατευόμενο είδος θα σας προσέχουν τα παιδιά που αγωνίζονται και για την καρέτα-καρέτα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 10

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος