Έντυπη Έκδοση

Κοίτα να δεις τι τραβάω!

Το να μοιράζεσαι τις φωτογραφίες που τραβάς στην εποχή του web 2.0 δεν είναι απλώς τάση.

Οποιος δεν το κάνει, συχνά αντιμετωπίζεται από τους φίλους του στις διαδικτυακές κοινότητες σαν να μην υπάρχει. Το Flickr, το Picasa και το twitpic.com είναι ψωμοτύρι για τους χρήστες που αποτυπώνουν στο κινητό και ανεβάζουν στιγμιότυπα από τις διαδρομές και τη ζωή τους αλλά και για εκείνους που πειραματίζονται με ψηφιακές κάμερες και δεν το κρύβουν.

Τα δύο πρώτα εργαλεία, της Google και της Yahoo, μονοπωλούν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων, χάρη στις αμέτρητες υπηρεσίες τους, αλλά δεν είναι τα μόνα που επιτρέπουν οργάνωση φωτογραφικών άλμπουμ. Μικρές εταιρείες διεκδικούν μια θέση στον ιστό και συχνά προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία στους χρήστες σε σχέση με τους περίπλοκους όρους περί (μη) ιδιωτικότητας.

www.ιδιωτικότητα http://blo.gr/2i8

Οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ δεν θα είναι υπεύθυνοι για τα παράνομα κατεβάσματα αρχείων από τους χρήστες, ούτε θα υποχρεώνονται να «καρφώνουν» τα στοιχεία εκείνων που θα είναι ύποπτοι ότι παραβίασαν τους νόμους περί copyright. Αυτά προβλέπει μεταξύ άλλων η νέα εκδοχή της ACTA, που διέρρευσε στις αρχές της εβδομάδας. Ο πιο πρόσφατος γύρος διαπραγματεύσεων για τη διεθνή συνθήκη που σχεδιάζεται για να ελέγξει την πειρατεία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στην Ουάσινγκτον αλλά έπονται κι άλλοι.

www.ταινία www.tpbafk.tv

Η ιστορία των ιδρυτών του Pirate Bay, του μεγαλύτερου δικτύου διαμοιρασμού αρχείων, γίνεται ταινία. Με τίτλο «ΤΡΒ AFK - The Pirate Bay Away From Keyboard», θα εξιστορεί την περιπέτεια των Tiamo, Brokep και Anakata, «των πιο μισητών πειρατών του Χόλιγουντ», οι οποίοι θα εξηγούν πώς ο Λευκός Οίκος απείλησε τη σουηδική κυβέρνηση με εμπορικές κυρώσεις εξαιτίας τους και πώς βίωσαν τις δικαστικές τους περιπέτειες. Ο σκηνοθέτης Simon Klose έχει ήδη ολοκληρώσει τα γυρίσματα και έχει συγκεντρώσει μέσω του Kickstarter (http://blo.gr/2i7) επαρκή χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει το μοντάζ.

www.μυθιστόρημα www.mongoliad.com

Η«Μογγολιάδα» είναι το πρώτο διαδραστικό ψηφιακό μυθιστόρημα που μόλις ξεκίνησε να γράφεται σε μια πλατφόρμα «social book». Οι χρήστες-αναγνώστες θα μοιράζονται την εμπειρία της ανάγνωσης και σύντομα θα τους επιτραπεί να συνεισφέρουν περιεχόμενο (μουσική, βίντεο, γραφικά κ.α.). Οι δημιουργοί της, την παρουσιάζουν ως ένα πείραμα συνδυασμού της τεχνολογίας και της φαντασίας.

Social media

Και ο υποψήφιος θέλει το Twitter του.

Με το @YorgosKaminis αγωνίζεται προεκλογικά η ομάδα του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Ως @Vkikilias θα βρείτε τον Βασίλη Κικίλια, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής. Ο λογαριασμός του τελευταίου προϋπήρχε αλλά ενεργοποιήθηκε και πάλι στις 5 Σεπτεμβρίου. Περιμένουμε κι άλλους και ελπίζουμε να μην προαναγγέλλουν από εκεί μόνο τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, όπως συνηθίζουν οι έλληνες πολιτικοί.

Νέοι όροι

geotagging

Προσθήκη μεταδεδομένων που δίνουν το γεωγραφικό στίγμα φωτογραφιών, βίντεο και άλλων μέσων που αναρτώνται στο Διαδίκτυο.

Πηγή: wikipedia.org

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
e-minds