Έντυπη Έκδοση

το Μνημόνιο και οι 40 κλέφτες

Αμέσως μετά τις ρηξικέλευθες προχειρότητες (ή μήπως τις θανατηφόρες δεσμεύσεις;) της χώρας μας με το Ισραήλ, η Ελλάδα άρχισε να εισπράττει τα πρώτα επίχειρα απ' τον Αραβικό κόσμο: αίφνης

το Αλ Τζαζίρα στο αφιέρωμά του προ ολίγων ημερών για την επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας (που ταυτίζεται με την ήττα των Ελλήνων στην Ανατολία) απέδωσε στον ελληνικό στρατό την πυρπόληση της Σμύρνης, χωρίς προσέτι να βρει ούτε μία λέξη να πει για τη Μικρασιατική Καταστροφή -τους Ελληνες πρόσφυγες (τότε, κάτι σαν τους Παλαιστίνιους σήμερα)...

Λίγες μέρες μετά, η Συρία (πιάνοντας τον κυρ Δρούτσα και τον Γιωργάκη στον ύπνο -αλλά αυτό είναι το λιγότερο) αναγνώρισε τη FYROM με το όνομα που γουστάρουν ο σλαβομακεδονικός εθνικισμός και ο αμερικανικός (τουλάχιστον) ιμπεριαλισμός. Οσο για τον λαλίστατο (τρεις συνεντεύξεις την ημέρα στο εξωτερικό και δύο στο εσωτερικό) πρωθυπουργό μας, σιωπή, κιχ, μούγκα...

Βλέπετε, οι διεθνείς σχέσεις της χώρας έχουν περιορισθεί στο να μας αγοράζουν (Κατάρ) και να μας πουλάνε (Συρία) κατά το δοκούν (των αφεντικών τού Αλεξ Ρόντος)...

Δεν θα έλεγα (ακόμα) ότι είναι καμερομανής ο κ. Πρωθυπουργός, αλλά φαίνεται ότι τη βρίσκει με τη δημοσιότητα, ότι το απολαμβάνει...

Δεν έχει περάσει μέρα απ' όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας (για να τη θέσει υπό κατοχήν) που να μη δίνει μια-δυο συνεντεύξεις καθ' εκάστην, να μην οργανώνει «ανοιχτές» στον Τύπο συνεδριάσεις, να μην ομιλεί διαρκώς παντού, σε αργόσχολους και μη, στο εξωτερικό και το εσωτερικό, αυτό το

Σαββατοκύριακο το σώου συνεχίσθηκε μετά βαΐων και κλάδων στους Δελφούς -δεν έχει πια σημασία τι λένε! σχέδια επί σχεδίων, όπως αυτά που ανακοίνωσε η κ. Μπιρμπίλη στους Αθηναίους (τα ίδια από εικοσαετίας) ή στους Θεσσαλονικείς (τα ίδια από τεσσαρακονταετίας).

Ομως φαίνεται ότι ως γκάτζετ τουλάχιστον, ο κ. Παπανδρέου έχει γίνει το αγαπημένο πετ της ΝΕΤ. Το μισό και βάλε δελτίο ειδήσεων είναι το διαρκές ριάλιτυ σώου του κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου. Παραπρασίνισε το πρόγραμμα και η πολλή χλωροφύλλη δηλητηριάζει πολλούς παρουσιαστές, από πρωίας έως νυκτός· οι οποίοι φαίνεται να απολαμβάνουν και οι ίδιοι το κουτόχορτο που προσπαθούν να ταΐσουν τους τηλεθεατές.

Ενδιαφέρον! Αλλο να 'σαι παπαγαλάκι και να λες, χάριν του αφεντικού, πράγματα που δεν πιστεύεις, κι άλλο να 'σαι μπούφος και να πιστεύεις ότι δουλειά του δημοσιογράφου είναι να την πέφτει στους πολλούς και τους απλούς...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

17 σχόλια

11 Ο/Η ο γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 9 έτη)
@ Ρωμηοσύνη.
Συγκρατήσου σε παρακαλώ. Μιά και οι Πολιτικοί μας έχουν πέσει σε πλήρη ανυποληψία κι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, εμείς οι πολίτες τουλάχιστον ας είμαστε σοβαροί. (Όσοι μπορούμε κι όσο μπορούμε). Όταν ο Στάθης γράφει ότι η πολιτική μας απέναντι στο Ισραήλ απομακρύνει παραδοσιακούς φίλους στον Αραβικό Κόσμο, είναι σοβαρός. Όταν όμως εσύ γράφεις: "Είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας. Βέβαια έρχονται από τα παλιά, με βεβαρυμένο παρελθόν εξευτελισμού της χώρας(Ίμια,Οτσαλάν,καταθέσεις στεφάνων στον τάφο του σφαγέα του Ποντιακού Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ)" δεν αντιμετωπίζεις σοβαρά τα πράγματα. Απλώς έχεις άχτι την Κυβέρνηση (όπως κι εγώ άλλωστε) και ψάχνεις να τους καταμαρτυρήσεις ότι πετάει κι ότι κολυμπάει. Γιά τα Ίμια: Τι ακριβώς έγινε στα Ίμια και τι έπρεπε να γίνει κατά την γνώμη σου; Αν μου πεις: πόλεμος, εντάξει. Αν όμως δεν συμφωνείς ότι έπρεπε να γίνει πόλεμος, τότε γιά πιό ακριβώς πράγμα ψέγεις τον Σημίτη; (Μη μου πεις σε παρακαλώ, ότι είπε ευχαριστώ την Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Θα είναι λαϊκισμός που δεν θα τον αντέξω).
Γιά τον Οτσαλάν: Κανένας δεν τον δεχόταν από Ρωσία μέχρι Ιταλία. Μπήκε στη Χώρα μας παράνομα αδιαφορώντας γιά τα προβλήματα που θα μπορούσε να μας προκαλέσει. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία ήταν σε τέτοιο σημείο που θα έπρεπε να πάει οπουδήποτε αλλού, εκτός από δω. Το τι έγινε στην Κένυα δεν θα αναφερθώ γιατί σ΄ αυτά τα ζητήματα η παραπληροφόρηση είναι τέτοια, που θολώνει αυτούς που είναι στα πράγματα, πόσο μάλλον εμάς που είμαστε απέξω.
Κατέθεσαν στεφάνια στον τάφο του Κεμάλ.
Γιά να μη μακρυγορούμε ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε προτείνει τον Κεμάλ γιά το Νόμπελ Ειρήνης και μόλις 8 χρόνια μετά την Καταστροφή έκανε μαζί του κοινές γιορτές προς τιμήν της ελληνοτουρκικής φιλίας. Κι ο Κεμάλ τότε ήταν ολοζώντανος.
Η κατάθεση στεφάνων είναι μία τυπική πράξη. Όταν έρχονται εδώ Ιταλοί επίσημοι και καταθέτουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, σε ποιόν καταθέτουν; Σ΄ αυτόν που τους πήρε φαλάγγι το '40 στα βουνά της Πίνδου και την Αλβανία.
Όταν οι Άγγλοι Διπλωμάτες παίρνουν μέρος στην γιορτή της Ανεξαρτησίας στην Αμερικανική Πρεσβεία, στην πραγματικότητα τι τιμούν; Αυτούς που πέταξαν τους προγόνους τους στη θάλασσα.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι. Τις προηγούμενες χρονιές, το Αλ Τζατζίρα, έκανε αφιέρωμα για την επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας; Κι αν ναι, τι είχε πεί τότε γιά την Σμύρνη;
12 Ο/Η s.p έγραψε: (πριν 9 έτη)
Η ιδεολογία και οι αρχές παραμένουν αναλλοίωτες ,όπως ακριβώς ισχύει και για τον αντίπαλο!Η πολιτική τακτική αλλάζει και χρησιμοποιεί την εμπειρία της ζωής.
Με βάση αυτήν την εμπειρία το ΚΚΕ διέγραψε από το λεξιλόγιό του τις έννοιες "αριστερές και προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις"-προς τιμήν του-και γι`αυτό δέχεται λυσσαλέα βρώμικη επίθεση από το ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ με βάση το πρόγραμμά του πρέπει να ξεπεράσει τις αναστολές του και να ζητήσει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στις δυνάμεις του τη διακυβέρνηση της χώρας απευθυνόμενος στη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όπως πολύ σωστά έπραξε πρόσφατα(χωρίς όμως να θέσει θέμα άμεσης διακυβέρνησης).
13 Ο/Η ΜΕΛΤΗΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
……… Τελικά ζητήθηκε χρησμός από το μαντείο των Δελφών και την θέση της Πυθίας Νικάνδρας ανέλαβε ο Πρωθυπουργός και χρησμοδότησε .
« εισαγωγές στα πανεπιστήμια παρέχουν τις δυνατότητες παντρολογήματος , άστε τα κλαμπ και την πρέφα τι άλλο θέλετε να σας το φέρουν και ξυρισμένο …! και στο πιάτο…!» απόδοση σε ελεύθερη μετάφραση.
Σε άλλη μετάφραση « θα αφήσουμε τον γάμο και θα πάμε για πουρνάρια ;» ή άλλη εκδοχή « Ξύλα της Φώτος [ και όχι της θείας Φωτούλας του ΣΤΑΘΗ ] κόβετε όλοι .»
Παρεμπιπτόντως μπορούμε στα καμένα της Αττικής να κόψουμε λίγα ξύλα για την σόμπα ; ; γιατί για πετρέλαιο δεν το κουβεντιάζω.
14 Ο/Η Στρατος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Θεοφιλος θερμη...... υπαρχει μια ''αριστερα'' που αγαπαει τον παναγοπουλο και ''συγκυβερναει'' μαζι του στη ΓΣΕΕ,συμμετεχει και προπαγανδιζει τους ''αγωνες'' του....αντιθετα μισει θανασιμα τους αλλους αγωνες στα λιμανια,στους δρομους , και τα εργοστασια που κανει το ΠΑΜΕ.Επισης αυτη η ιδια, η καθωσπρεπει ''αριστερα'' εχει τρελο ερωτα με την Ε.Ε,αν και οψιμα προσπαθει να διαφοροποιηθει απο ορισμενες επιλογες της...χωρις ομως να πειθει ουτε τους οπαδους της γι΄αυτο.Αυτοχαρακτηριζεται ανανεωτικη και δημοκρατικη για να ξεχωριζει απο μας τους μονολιθικους,παλαιολιθικους,αναχρονιστικους,αντιδημοκρατικους και αλλους ευγενεις ''αριστερους''χαρακτηρισμους που μας καταλογιζει...Αρεσει στην ιδια παντα ''αριστερα'' να διαχειριζεται,να μακιγιαρει,και να εξανθρωπιζει λεει τον καπιταλισμο...οπως βεβαια και το σοσιαλισμο..... που ηταν απανθρωπος....συμφωνα παντα με τα λεγομενα της......Τωρα αν μετα απο αυτα τα λιγα που δεν μας ενωνουν,ο λαος ''επιβαλλει την ενοτητα,εμεις το ΚΚΕ ειμαστε εδω..παροντες κοντα στον εργατη,τον αγροτη,στους δρομους συνεχεια και στα εργοστασιακα σωματεια..εδω χτιζετε η ενοτητα κι' οχι στα σαλονια και τις καρεκλες των γραφειων της ΓΣΕΕ...οσοι αισθανεστε αριστεροι αυτος ειναι ο δρομος...οσοι φορατε απλα ταμπελα αριστερου.....επιλογες απεριοριστες.....
15 Ο/Η ΕΥΤΕΡΠΗ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Στάθη πάντα επίκαιρος, ακούραστος και επί της ουσίας.
Φίλε LCK καλώς όρισες. Δεν έχουμε βρει ακόμα τον παλμό και το τέμπο που δονούσε τον εγκέφαλο και το συναίσθημα μας όπως πέρσι το χειμώνα. Θα τα βρούμε, που θα πάει …γενικά η αγανάκτηση μας είναι χλιαρή και οι άμυνες μας πέφτουν μέρα με τη μέρα.
Αλλά και πάλι κάποιες φορές η αγανάκτησή μας ξεσπάει στα σχόλια όλων των φίλων του blog. Τότε αρχίζω να αναρωτιέμαι …πότε θα κατασχέσουν το σκληρό δίσκο της Ελευθεροτυπίας και θα μας μπαγλαρώσουνε όλους στη Νέα Γυάρο-δεν ξέρω που θα βρίσκεται γεωγραφικά αυτή αλλά την ετοιμάζουνε- ….γιατί ως τότε έχουμε την αυταπάτη ή την ψευδαίσθηση πως διακινούμε ελεύθερα τις Ιδέες μας χωρίς λογοκρισία. Αλλά θα μου πείτε φίλοι μου σάμπως σε μια πελώρια φυλακή δεν είμαστε κλεισμένοι; Είναι ζωή αυτή πια που ζούμε; Σαν νεκρο-ζώντανα φαντάσματα παλεύουμε να επιβιώσουμε. Και η ανοχή μας είναι ανησυχητική. Μέχρι που αναρωτιέμαι …μήπως και μας ψεκάζουνε;
Προσωπικά εκτός από θυμωμένη είμαι και προσβεβλημένη από τους πολιτικούς μας. Ειδικά σε αυτά που σχολίασε αστειευόμενος ο Γιώργος πως για τους φοιτητές σε άλλη πόλη από την γενέτειρά τους παίζει ρόλο αν θα βρούνε τα παιδιά νύφη-ή γαμπρό …χα-χα-χα και γελάσανε τα παπαγαλάκια… Τι πράγματα είναι αυτά; Ο κάθε γονιός που με το αίμα του να μορφώσει παλεύει τα παιδιά του να ακούει αυτές τις αθλιότητες! Έλεος! Η ΜΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ! Δεν φτάνει που δίνουνε το τελευταίο χτύπημα στην Παιδεία μας κάνει και αστειάκια ο Πρωθυπουργός! Εγώ και χιλιάδες άλλοι γονείς καθόλου δεν γελάσαμε. Θυμώσαμε και πάρα πολύ. Μας προσβάλουν! Δεν μας νοιάζουν μόνο τα λεφτά! Υπάρχει και αξιοπρέπεια στον κοσμάκη κι ας διδάσκει ο Γιώργος σε εντατικό φροντιστήριο τους Αμερικ(λ)άνους και άλλους τη λέξη ΦΙΛΟΤΙΜΟ. Μωρέ άρχισα και βρίζω χωρίς να το καταλαβαίνω; κρίμα κι είχα καλή αγωγή!
16 Ο/Η ΕΥΤΕΡΠΗ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Επειδή ξυπνάμε αργά σαν υπνωτισμένοι και δεν προφταίνουμε να δούμε τους τελευταίους σχολιάζοντες μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει πως μπορώ να μπαίνω σε προγενέστερες σελίδες του ΝΑΥΤΙΛΟΥ ;
17 Ο/Η Κ.Π. έγραψε: (πριν 9 έτη)
Θα αποδείξω με μαθηματικό τρόπο γιατί η δεξιά πολιτική του Γιωργάκη είναι ένας (ακόμα) μονόδρομος.

Στην αριθμητική των υπολογιστών καθε αριθμός καταλαμβάνει ένα σταθερό μήκος (συνήθως 8 ψηφίων). Π.χ. το 1.000 γράφεται 00001000.

Αν θέλουμε να τον μεγαλώσουμε του κάνουμε αριστερή ολίσθηση, πετώντας το αριστερό μηδενικό και προσθέτοντας ένα μηδέν δεξιά, όπως πιο κάτω :
00010000, έτσι ο αριθμός έγινε 10.000

Αντιθέτως όμως αν το ολισθήσουμε ΔΕΞΙΑ, τότε πετάει το δεξιά μηδενικό και προσθέτει ένα μηδενικό αριστερά όπως πιο κάτω :

00000100, έτσι ο αριθμ'ος έγινε 100.

Βλέπετε λοιπόν ότι μόνο προς τα δεξιά μπορεί να μειωθεί ένας αριθμός, άρα και το έλλειμα.

Τωρα αν σε αυτήν την δεξιά ολίσθηση του σοσιαλιστή - αντιεξουσιαστή πρωθυπουργού παρασύρονται, ψυχές, όνειρα, ελπίδες είναι κάτι που ένας υπολογιστής δεν καταλαβαίνει.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 17

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος