Έντυπη Έκδοση

Αποψη

Μην αγγίζετε το υγραέριο

Επειδή μερικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης σκέφτονται ότι μια πρόσθετη φορολογία στο υγραέριο θα αυξήσει τα κρατικά έσοδα, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως αυτό θα ήταν το τελικό χτύπημα στους κατόχους αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού που αδυνατούν να τα συντηρήσουν.

Η υγραεριοκίνηση είναι η τελευταία επιλογή όσων προσπαθούν να περιορίσουν το κόστος για τα καύσιμα. Με το υγραέριο η δαπάνη περιορίζεται περίπου στο μισό, χωρίς να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στον κινητήρα και στο περιβάλλον. Ο αντίλογος των εταιρειών υγρών καυσίμων και των κρατικών συμβούλων εστιάζεται στην υστέρηση των εσόδων.

Αν όμως υποθέσουμε ότι ανεβαίνουν οι συντελεστές φορολόγησης του υγραερίου, τότε οι εταιρείες και το κράτος θα χάσουν μεγαλύτερα ποσά, γιατί θα περιοριστούν σημαντικά οι πωλήσεις του υγραερίου, της βενζίνης και του ντίζελ.

Η διατήρηση του υγραερίου σε λογικές τιμές θα έχει και ένα ακόμη όφελος, αφού θα είναι το δεύτερο θετικό μέτρο (είχε προηγηθεί η αλλαγή στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές ρύπων) που πήρε η κυβέρνηση για το αυτοκίνητο. Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά λάθη στον τομέα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να χάσει την πιο σίγουρη πηγή εσόδων. Επίσης, δημιούργησε μια νέα ομάδα ανέργων με εμπειρία στον χώρο της αυτοκίνησης και πρόσθεσε πολλές εκατοντάδες ξενοίκιαστα μαγαζιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τώρα, όμως, της δίνεται η ευκαιρία να δείξει την ευαισθησία της και την οικολογική της κατεύθυνση.

Ελπίζουμε να μη χάσει και αυτή την ευκαιρία, γιατί μετά δεν θα πείσει κανέναν για την ύπαρξη προγράμματος αναβάθμισης της αυτοκίνησης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αυτοκίνητο
Στη στήλη
Αποψη