Έντυπη Έκδοση

διαμαρτύρονται για αυτά που υπερψηφίζουν

Ολο και πιο πολύ μοιάζει η Ελλάδα με εταιρεία που εκκαθαρίζεται, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να παραλάβουν το μαγαζί «καθαρό» από περιττά βάρη (που δεν τα «αντέχει» η οικονομία) - ποιων η οικονομία όμως;

Πριν από την εκδήλωση της κρίσης στην Ελλάδα, η χώρα βρισκόταν σε κρίση. Μάλιστα μια κρίση που κρατούσε πολύ καιρό, βάθαινε τα χαρακτηριστικά της και απεδείκνυε ότι η φύση του συστήματος ήταν (και είναι) η κρίση του.

Πριν από την εκδήλωση της κρίσης η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις 30-35 πιο αναπτυγμένες χώρες, με τους Ελληνες να δουλεύουν περισσότερο από τους περισσότερους Ευρωπαίους και να αμείβονται λιγότερο απ' όλους πλην των Πορτογάλων.

Με τους πλούσιους κατά πλειοψηφίαν να φοροδιαφεύγουν και τους μισθωτούς - συνταξιούχους να σηκώνουν τα φορολογικά βάρη. Αμεσα και έμμεσα. Χωρίς ταυτοχρόνως να λαμβάνουν απ' το κομματικό κράτος κανένα αντίδωρο -με την εκπαίδευση να παρακμάζει, το σύστημα Υγείας να εκφυλίζεται και τη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση να απλώνεται.

Προσέτι η χώρα υπέφερε όλο και πιο πολύ από τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες, τους μιζαδόρους και τους αεριτζήδες, ενώ το φαινόμενο της διαπλοκής του δικομματισμού μαζί τους αποξένωνε τους πολίτες απ' τις δημοκρατικές διαδικασίες

οι οποίες με τη σειρά τους εξέπεσαν σε έναν συντεχνιακό ιστό που εξυπηρετούσε με κομματικά κριτήρια πελάτες και σμπίρους.

..............................................

Πολύ πριν από την εκδήλωση της κρίσης η παρακμή της χώρας είχε φθάσει εις βάθος, τα κολλητηλίκια είχαν υποκαταστήσει τον πολιτισμό, οι δημόσιες σχέσεις τη δημιουργία, ενώ τα αντανακλαστικά της κοινωνίας προς πάσαν παθολογία θύμιζαν -πλην Λακεδαιμονίων- αντανακλαστικά ζόμπι.

Με δυο λόγια, πολύ πριν από την εκδήλωση της κρίσης η Ελλάδα πήγαινε κατά διαόλου.

Παρά την προσπάθεια του ελληνικού λαού ο οποίος μέσα από πολέμους, τραγωδίες και κακουχίες έστησε ένα κράτος δυτικού τύπου κατά το μάλλον ή ήττον αξιοπρεπές, η άρχουσα τάξη αυτού του τόπου εν τέλει το ξεπουπούλιασε.

Κι όχι μόνον αυτό. Αλλά οι κυρίαρχες ελίτ έχοντας το πλείστον των ΜΜΕ στο τσεπάκι τους μπορούσαν όλον αυτόν τον καιρό για τα ίδια εαυτών έργα να κατηγορούν τον λαό. Κατηγορούσαν αυτούς που εκμαύλιζαν γιατί εκμαυλίστηκαν, κατηγορούσαν κι αυτούς που αντιστέκονταν γιατί δεν εκμαυλίζονται.

Με έναν λόγο οι ιθύνουσες σέχτες έβρισκαν τον λαό πολύ λαϊκιστή.

Κι έτσι, όλα αυτά τα χρόνια, πολύ πριν να εκδηλωθεί η κρίση, ο λαός είχε αποκτήσει έναν Τιμητή, έναν Κατήγορο, έναν Δικαστή -και τα τρία σε έναν καθώς κι έναν Εκτελεστή, όλοι ο ίδιος: η άρχουσα τάξη του.

Ολοι οι ηγέτες μας των τελευταίων ετών, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σημίτης, ο κ. Καραμανλής, περιφρονούσαν τον λαό. Τον αντιμετώπισαν ως υποζύγιο. Τον έκλεψαν, τον έβρισαν, τον κορόιδεψαν, τον δίχασαν, τον εξουθένωσαν, τον απέκοψαν απ' το παρελθόν του και του στέρησαν το μέλλον του.

Πολύ πριν από την κρίση η Ελλάδα οδηγήθηκε στο περιθώριο, φοβισμένη με τους γείτονες, υποτελής στους Δυνατούς, με την παραγωγική της δύναμη αποψιλούμενη, καταχρεωμένη, ψευτονεόπλουτη, καταναλωτική, αφιλοσόφητη, αμοραλιστική -ένα τσόκαρο

με δύο μόνο σταθερές: τον δικομματικό μονοκομματισμό και την τηλεοπτική τυραννίδα.

Πολύ πριν από την κρίση, φαινόταν, σε όσους έβλεπαν πέρα απ' τη μύτη τους, ότι η χώρα διολισθαίνει προς την καταστροφή του κοινωνικού της ιστού.

Αλλά, αν αυτό το έβλεπαν (και το φώναζαν) απλοί άνθρωποι, το έβλεπαν και οι ταγοί. Οι οποίοι τι έκαναν;

Περίμεναν την κρίση! Ηξεραν. Διότι την έχτιζαν. Κι όταν η κρίση ήρθε, αυτοί που την προκάλεσαν εμφανίστηκαν να θέλουν να μας σώσουν.

Πώς;

Κατά τη φύση τους!

Πρώτον, (ξανα)φέρνοντας τους ξένους. Τοκογλύφους, στρατηγούς και δεσμοφύλακες. Αξιοποιούν τώρα πλέον τις ενοχές που καλλιέργησαν τόσα χρόνια στον λαό (με τη συνδρομή μάλιστα πολλών επιδοτούμενων διανοουμένων) και τον καλούν να ανεβεί στο ικρίωμα. Να βάλει το κεφάλι του στον «πάγκο του χασάπη».

Τη δουλειά αυτή, του χασάπη, έχει αναλάβει ο Παπανδρέου. Διαπράττει πολιτική δολοφονία στέλνοντας τις εργασιακές σχέσεις πίσω στις αρχές του 20ού Αιώνα. Διαπράττει πολιτειακή δολοφονία αντικαθιστώντας το Σύνταγμα με το Μνημόνιο. Θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία και το αυτεξούσιον της χώρας, αποκόπτοντάς την από φυσικούς συμμάχους και θέτοντάς την υπό καθεστώς Εντολής. Επιβάλλει στους πολίτες την «Οικονομική Φρίκη» και οδηγεί, είτε συνειδητά είτε από ανικανότητα, τη χώρα στη χρεωκοπία.

Το κατεπείγον πλέον δεν αφορά τα νομοσχέδια, αλλά την πτώση αυτής της κυβέρνησης που εφαρμόζει την πιο ακροδεξιά, την πιο αντιδραστική, την πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική με σχεδόν φασιστικό τρόπο -με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», με δημιουργία τετελεσμένων. Και τετέλεσται.

Πριν από την κρίση η Ελλάδα πήγαινε κατά διαόλου, τώρα μέσα και μέσω της κρίσης θανατώνεται.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

40 σχόλια

31 Ο/Η samy paraga έγραψε: (πριν 9 έτη)
Μια και αμπελοφιλοσοφούμε ,πάνω στα γεμάτα αγωνία κείμενα του Στάθη ,που λίγο πολύ εκφράζουν τους περισσότερους από μας εδώ μέσα, να πω κι εγώ μια κουβέντα . Για κάποιο λόγο -καθότι δεν είμαι οικονομολόγος- έχω την αίσθηση εδώ και 2-3 χρόνια ,ότι ο λεγώμενος 1ος κόσμος έχει ξοφλήσει. Γερασμένοι πληθυσμοί ,άνθρωποι που τόσα χρόνια βολευτήκαμε με τα ψίχουλα που μας πέταγαν ,μας αλλοτρίωσαν με το λάιφ στάιλ και τη παιδεία που μας πασάρουν τόσα χρόνια . Καλομάθαμε που θα έλεγε και ο Πάγκαλος να τρώμε απ το τραπέζι του τα αποφάγια τους . Πολλές φορές μάλιστα , από αυτά τα αποφάγια τους εμείς ,σα κουτόφραγκοι σε ένδειξη ύψιστης αλληλεγγύης προς τους αναξιοπαθούντες του τρίτου κόσμου και χωρίς να σκεφτούμε γιατί άραγε -αυτός ο 3ος κόσμος δλδ- πεινάει, αρεσκόμασταν να πετάμε και κανά ψιχουλάκι απ τα αποφάγια τους ,υπακούωντας στα κελεύσματα της φιλέσπλαχνης προτροπής κάποιων μεγαλόσχημων ............όλες οι καθώς πρέπει κυρίες και κύριοι μεγαλοεπιχειρηματίες ,κατά διαστήματα ξέπλεναν κανά φράγκο -εκτός από τις οφ σόρ εταιρείες τους -και σε φιλανθρωπικούς μαραθωνίους ,γκαλά κλπ . Κάποια στιγμή οι άνθρωποι αυτοί -που κινούν τα νήμματα του κόσμου ,συνειδητοποίησαν ,ότι ο 1ος κόσμος τελείωσε . Η κατανάλωση χτύπησε ταβάνι ,το ίδιο και η πιστοληπτική μας ικανότητα. Ήρθε η ώρα του λογαριασμού ,που σημαίνει ,ότι αυτοί όλοι -οι λίγοι δλδ-που μας έβαλαν σε αυτό το ωραίο κόλπο και αφού μας φέσωσαν για τα καλά ,θα μας πάρουν πίσω αυτά τα λίγα που έχουν γι αυτούς αξία και θα πάνε σε άλλες παραλίες πιο ευκρατες . Με ανθρωπάκια χαμηλού βιοτικού επιπέδου σα το δικό μας μετά το 2ο παγκόσμιο ,θα τους ανεβάσουν σιγά σιγά ,μισθούς και παροχές και θα τους κάνουν και καταναλωτές ,ώστε να δημιουργούν νέα κέρδη . Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα .
Χωρίς να υπήρξα ποτέ οπαδός ή θιασωτής των ιδεών του ΚΚΕ , τα τελευταία 10 χρόνια πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί όσο παρωχημένοι κι αν ακούγονται ,όσες αμαρτίες κι αν κουβαλούν στις πλάτες τους -σε σχέση με την ιστορία τους που τους επεβλήθει από την ΕΣΣΔ και τη κατάληξή της- είναι οι μόνοι που με πείθουν . Μ επείθουν ως προς τι ? Ως προς το συντεταγμένο και όχι μια φωνή στον αέρα σα τη δική μου . Σίγουρα είναι άπειροι στη διαχείρηση της εξουσίας ,δογματικοί του κερατά και σε αρκετά πράγματα δεν κάνουν αυτοκριτική ,αλλά είναι η μόνη διαφορετική φωνή που μπορεί να μας βγάλει από το φαύλο κύκλο αυτού του παιχνιδιού .............τη γνώμη μου σας είπα , με την έννοια ότι μόνο συντεταγμένα μπορούμε να προχωρήσουμε ,διαφορετικά θα καταλήξουμε ,όλοι μ ένα τουφέκι στα χέρια και θα βαράμαι τους διπλανούς μας ,τη στιγμή που οι υπεύθυνοι του προβλήματος θα απολαμβάνουν το καπουτσίνο τους σε εξωτικές παραλίες
32 Ο/Η Θεοφανια έγραψε: (πριν 9 έτη)
Πετρο,ενω εκ πρωτης οψεως φαινεται και ακουγεται λογικο το επιχειρημα σου οτι μετα απο μια σταση πληρωμων οι αγορες δεν θα μας ξαναδανεισουν ,στην πραξη εχει αποδειχτει οτι δεν ισχυει.Δεν προλαβαινω αυτη την στιγμη να σου δωσω συγκεκριμμενα στοιχεια [ χωρες και χρονικη στιγμη ]ομως σου υποσχομαι μεθαυριο να τα δωσω.
33 Ο/Η LCK έγραψε: (πριν 9 έτη)
Πετρο εκτος του οτι οι δημοσκοπησεις δεν αντικαθιστουν την ψηφο (νομιμοποιηση) την οποια βεβαια μας αρνηθηκε η τοτε κυβερνηση (παρ οτι ηταν τοτε ‘δεσμευση’ του Αντρεα), η ΕΕ για την οποια υπηρχε καποια πλειοψηφια ηταν αλλη, την οποια βεβαια η αριστερα ειχε καταδικασει και προειδοποιουσε απο τοτε αλλα ποιος ακουγε τοτε τη μειοψηφια (για να καταλαβεις και τι εννοουσε ο Μπλετσας); Δεν ηταν η ΕΕ της Λισαβωνας. Η σημερινη ΕΕ δεν εχει σχεση ουτε με αυτην του 2000, οποτε δεν ειναι καθολου ανηκουστο να επαναξιολογειται η συμμετοχη της χωρας σε αυτην. Ουτε για την συνθηκη της Λισαβωνας ρωτηθηκε ο λαος. Δεν ξερω λοιπον για ποια συντριπτικη πλειοψηφια μιλας. Η συνθηκη της Λισαβωνας ανεδειξε τον Γαλλογερμανικο αξονα σε κυριαρχη δυναμη στην ΕΕ ΚΑΙ τυπικα και χωρες σαν τη δικη μας, ακομη και πριν την κριση πολυ λιγο λογο, εχουν πλεον μεσα στην ΕΕ και ολο και λιγωτερα ωφελη.(περιμενε να ακουσεις σε λιγο που θα διαπραγματευτουν τον καινουργιο προυπολογισμο). Ακομα και σε Εθνικο επιπεδο σε τιποτα δεν μας ωφελησε η ΕΕ. Αντιθετως με την κριση να χτυπαει δυο χωρες της η ΕΕ εδειξε το πραγματικο της προσωπο με την αισχρη σταση της.

Να εγκαταλειψουμε την ΕΕ θα ηταν καλη λυση αλλα δεν το βλεπω να γινεται γιατι περα απο θεληση, θελει και κοτσι που κανενας πολιτικος μας δεν διαθετει. Ειναι πιο πιθανο να την εγκαταλειψουμε οταν θα μας εχουν πλεον ξεζουμισει και θα μας κλωτσησουν.

Να θυμισω οτι ο Σαρκοζι ειχε ριξει την ιδεα μιας Μεσογειακης ενωσης με προνομιακη σχεση με την ΕΕ ωστε να εχουν τους Βορειοαφρικανους με ενα ποδι μεσα και ενα εξω (και να χειριζονται κατα το δοκουν). Για εκει προοριζε την Τουρκια και μαλλον τωρα και εμας ισως και αλλους.
34 Ο/Η θεοφιλος θερμη έγραψε: (πριν 9 έτη)
Καλη μου ΕΥΤΕΡΠΗ οπωσδηποτε ειναι διαστροφη, συμφωνω μαζι σου.
Την τεχνη κατεχουν οι ηθοποιοι.

Πετρο απο τη μια λες πως δεν σε καταλαβα αλλα απο την αλλη γινεται φανερη η διαφορα μας .
Γραφεις. Ο τοπος δινει μια πολυ δυσκολη μαχη για την επιβιωση.
Κοιτα λοιπον τη διαφορα μας.
Εγω λεω οτι στη χωρα μας γινεται μια βιαιη ανακατανομη εισοδηματος.
Κανενας βιομηχανος ,τραπεζιτης, εφοπλιστης, δεσποτης, οχι μονο δεν θα δακρυσει, αλλα θα παραφουσκωσει το πουγγι του.
Ενα παραδειγμα, στη θερμη που ζω αρκετα μαγαζια εβαλαν λουκετο, οι μαγαζατορες κλαινε, αναμεσα τους και μια μικρη ''αλυσιδα''.
Οι οποιοι πελατες τους θα στραφουν στους μεγαλους, οι οποιοι θα υπερκαλυψουν την χασουρα της κρισης.
Αυτα δεν τα ακους, αντιθετα θα ακουσεις εκει μακρυα που εισαι να αυτοκτονουν γεροντες επιδη δεν θα αντεχουν τετοια ζωη.
Οι τηλεορασεις μπορει και να κανουν χιουμοριστικα σειριαλ για αυτους.
Και οσοι τη σκαπουλαρουν την αυτοκτονια, ο βιος τους θα ειναι αβιοτος.
Γραφεις στον φιλο Μπλετσα οτι ο Τσιπρας εκανε πισω.
Αν και το γραφεις δευτερη φορα κανεις λαθος,δεν σε κατηγορω για σκοπιμοτητα.
Ο Τσιπρας εχει την θεση που ειχε, επιδη ακομη δεν εγινε ακομα καμια ολοκληρωμενη μελετη απο καμια αριστερα , που να αποδειχνει τις συνεπειες της παραμονης η της αποχωρησης.


Τετοια πατριδα θελουμε;
Τωρα για τις ΔΕΚΟ που λες, μα ειναι φανερο οτι πεφτεις στην παγιδα τους.
Δεν θελω να μακρυγορησω, αλλα να ξερεις, μεγαλους μισθους παιρνουν λιγοι και δεν ειναι αυτη η αιτια.
Αν ειχαν στοχο αυτους θα ηταν ευκολη υποθεσι, τους χαμηλωναν και τελειωσε.
Ενας υπαλληλος που επαιρνε 790 μισθο τον κανανε 680 το δωρο ηταν 790 το κανανε 500, και αυτα μεχρι στιγμης.
35 Ο/Η Πετρος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ειναι πολλες οι απαντησεις και δεν εχω την ευχερεια απο δω που ειμαι αυτη τη στιγμη να απαντησω σε ολους.

Στη Θεοφανια πρωτα, επειδη υποσχεθηκε να φερει στοιχεια. Ναι Θεοφανια, να τα δουμε και καλοδεχουμενα και σε ευχαριστω που εχεις τη διαθεση να συνομιλησεις με στοιχεια. Εχω διαβασει κατα καιρους καποιες τετοιες αναλυσεις και η αποψη που εχω διαμορφωσει ειναι πως δεν ειμαστε εμεις αυτα (το δεν ειμαστε Αργεντινη εμεις που εγραψα πριν - μαλιστα τον καιρο της Αργεντινης δουλευα στην BankBoston που ιστορικα ειχε μεγαλη παρουσια εκει και ξερω απο πρωτο χερι τι σημαινε κοινωνικα η σταση πληρωμων).

Νικο δε σε κατηγορω για ελιτισμο -αν και καταλαβαινω απο τη διατυπωση μου γιατι θα μπορουσες να το δεις ετσι. Αλλα δεν προκειται να μπω στη λογικη του οι δημοσκοπησεις ειναι φτιαχτες, διοτι τη θεωρω εντελως αγονη. Οι δημοσκοπησεις εβγαζαν επι 5-6 χρονια καταλληλοτερο τον Εωσφορο και οντως ο λαος τον ψηφιζε - παρολα οσα λεγονταν για το οτι ειναι φτιαχτες.

Θεοφιλε, δεν ειναι αληθεα πως αυτα που χανουν οι μικροι που κλεινουν θα τα καρπωθουν οι μεγαλοι μας. Πρωτον γιατι ο κοσμος δεν εχει να ξοδεψει. Δευτερον γιατι αν οι μεριδες γινουν αρκετα καλες θα ερθουν απο εξω να τις παρουν.
Ακομα κι αν δεν το εχει καταλαβει το Ελληνικο "κεφαλαιο", που ζει στην κοσμαρα του, κι ακομα κι αν οι ιδοι νομιζουν οπως λετε πως θα επωφεληθουν, εδω το πλοιο βουλιαζει πια.
Εκτος απο τους μισθους που λες Θεοφιλε στις ΔΕΚΟ υπαρχουν και πολλοι αλλοι πολυ διαφορετικοι. Τελος, για τον Τσιπρα, δεν μιλαω σε προσωπικο επιπεδο αλλα ως χωρο. Και βεβαια ειναι λαθος μου αφου ο χωρος δεν εχει ενιαια αποψη. Αλλα μερικους μηνες πριν, ο Τ συμετειχε σε καποιο forum οπου υποστηριζαν τοτε τη σταση πληρωμων. Και αυτο με την συνεχισ στο Ευρω δε γινεται! γιατι κι αν ηταν τεχνικα δυνατο - αλλη μεγαλη κουβεντα αυτη, ο Krugman ε φαινεται να το πιστευει αυτο-, οι εταιροι μας θα το καταστησουν πρακτικα αδυνατο...
Οπως βλεπεις κακοπιστια δεν υπαρχει εκ μερους μου.

Μελτη, ειλικρινα δεν καταλαβα τι ειπες. Ισως αν το ξαναδιαβασω αργοτερα το βραδυ να το καταλαβω.

Τελος, δεν μπορει να ειναι κανεις ευχαρηστημενος με οσα γινονται στην Ελλαδα. Με καποια ισως, αλλα με αλλα σιγουρα οχι. Η Αφροδιτη εγραψε ενα κατεβατο απο επιθετα για μας που τα λεω κι εγω οταν μ' απογοητευει η πραγματικοτητα μας. Ομως η εμπειρια μου 23 χρονια εξω ειναι οτι δεν ειιμαστε τοσο κακοι οσο νομιζουμε και ειμαστε πολυ καλυτεροι απο πολλους αλλους τους οποιους θελουμε να μιμνυοθμε.
Αλλα ειμαστε σαφως προδομενοι απο την πολιτικη μας ηγεσια διαχρονικα και κατα πλατος και πολυ μπερδεμενοι απο μια κατασταση που ειναι διεθνως ανεξελεγτη. Ο Νικος αναφερει ενα καρο αυτοκρατοριες που αφανιστηκαν. Ας θυμηυοθμε ομως και ποιο ηταν το τιμημα για την ανθρωποτητα.
Δεν λεω πως ο καπιταλισμος δε θα ξεπεραστει, αλλα
το κοστος θα ειναι τεραστιο. Και σιγουρα αυτο το κοστος δεν μπορει να το σηκωσει μονη της η Ελλαδιτσα.
36 Ο/Η costas έγραψε: (πριν 9 έτη)
ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ,ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ,ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ,ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΦΕΡΗ, ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΟΛΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ,ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΤΟΝ ΤΖΙΜΑ,ΤΟΝ ΚΑΨΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, ΝΕΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ
37 Ο/Η logikos έγραψε: (πριν 9 έτη)
αντι να φυγει η κυβερνηση Σταθη καλο θα ηταν να φυγετε εσυ, ο Τσιπρας, η Παπαρηγα και ολα τα θλιβερα απομειναρια του σταλινισμου ορθοδοξου ή μη. Το μεγαλυτερο προβλημα της Ελλαδας ειναι οτι η "αριστερη" ιδεοληψια των επαγγελματιων αγωνιστων δημιουργησε το μοναδικο στον κοσμο ελληνικο όνειρο: μια θεση στο δημοσιο, να κοροιδευουμε τον κοσμο ότι δουλευουμε, εαν μπορουμε να τα πιανουμε κιολας, να κανουμε δυσκολη τη ζωη αυτων που μας πληρωνουν και γρηγορα να βγουμε στη συνταξη απο τα 50, γιατι κουραστηκαμε. ε λοιπον οχι. η μεγαλυτερη υπηρεσια που θα προσφερει ο Παπανδρεου στον τοπο ειναι να κανει αποκρουστικο το δημοσιο στους νεους μηπως και ξαναρχισει ο Ελληνας να δουλευει πραγματικα και να δημιουργει
38 Ο/Η ο γιαλός είναι στραβός έγραψε: (πριν 9 έτη)
Πέτρο,
όταν αναλύεις κάτι, δεν σημαίνει ότι το υιοθετείς. Ούτε ότι το απορρίπτεις. Η ανάλυση γίνεται γιά να ξέρεις γιά ποιό πράγμα συζητάς. Στη συνέχεια ή θα μείνεις στην ανάλυση ή θα συνεχίσεις παίρνοντας θέση υπέρ ή κατά. Εγώ προτίμησα να μείνω στην ανάλυση. Γι' αυτό σου έλεγα "διάβασε προσεκτικά".

Αχιλλέα δεν έχουμε πιάσει ακόμα επαφή. Αλλά που θα πάει. Μία παρατήρηση μόνο. Άσε να εκτιμήσω εγώ ποιός είναι σύντροφός μου και ποιός όχι. Και περιόρισε λίγο τις υπερβολές (Μάο, πολιτιστική επανάσταση) και τις ακροβασίες της λογικής. (Να πιάνεις μιά φράση και να βγάζεις συμπεράσματα κατά το δοκούν).
Κι όταν είπαμε ότι μιά μέρα θα συζητήσουμε περί ελεύθερης αγοράς και σχεδιασμένης οικονομίας, εννοούσαμε ότι θα εντοπίσουμε τα βασικά των 2 συστημάτων και θα εκτιμήσουμε τα υπέρ και τα κατά τους.
Εσύ ξεκίνησες από τώρα την αντιπαράθεση.
39 Ο/Η mk έγραψε: (πριν 9 έτη)
@logikos
Για αυτα που γραφεις εχεις επιχειρηματα ;
Ενα μονο αναφερω.Αντι "Σταθη καλο θα ηταν να φυγετε εσυ, ο Τσιπρας, η Παπαρηγα και ολα τα θλιβερα απομειναρια του σταλινισμου ορθοδοξου ή μη" να ελεγες αυτοι που καρπωθηκαν την αυξηση του ΑΕΠ τουλαχιστον την τελευταια δεκαετια και εδιναν απο τα δανεικα στον αφελη, βολεμενο, ωχαδελφιστη κλπ αυτοι που εκμαυλισαν κοσμο και κοσμακη για να εχουν τους κομματικους τους στρατους αυτοι που κατεστρεψαν την παραγωγικη βαση της χωρας για να μας κανουν το ''ξενοδοχειο" της ΕΕ αυτοι θα ηταν καλλιτερο να φυγουν.
Και διαβασε αυτο και αν εχεις επιχειρημα σε παρακαλω καταθεσε το.

Στο σύνολο της βιομηχανίας, της οποίας η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» προϋποθέτει νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους - τα επίσημα, ετήσια κέρδη ανά εργαζόμενο (όπως καταγράφονται στις εκθέσεις της ICAP) είχαν την παρακάτω πορεία.

* 1996: Καθαρά κέρδη ανά εργαζόμενο 4.451 ευρώ.
* 2000: Καθαρά κέρδη ανά εργαζόμενο 8.783 ευρώ.
* 2005: Καθαρά κέρδη ανά εργαζόμενο 9.000 ευρώ.
* 2007: Καθαρά κέρδη ανά εργαζόμενο 12.000 ευρώ.
40 Ο/Η ΜΕΛΤΗΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
@logikos
ΧΑΙΡΕ καίσαρα , οι μελοθάνατοι της κυβέρνησης σε καλοδέχονται και σε χαιρετούν… οι Τσιπρας, Παπαρηγα, Σταθης, και οι υπόλοιποι αριστεροί παραμένουν στις επάλξεις και το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα. ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ με τις ΚΑΡΑΜΟΥΤΖΕΣ τύπου logikos. Καμιά θεσούλα εκεί στο θεωρείο της πλέμπας υπάρχει να έλθω και γω να φωνάξω ; ;.Πόσα ευρώ πάει η ώρα; ; ; ;.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 40

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος