Ηλεκτρονική Έκδοση

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τείχος στον Έβρο

Τελευταία ενημέρωση:

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή φράχτη στον Έβρο για να εμποδίσει την εισροή μεταναστών, αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τείχος που χωρίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ Το τείχος που χωρίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ "Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών", δήλωσε ο υπουργός.

Αντίστοιχο φράχτη έχουν σηκώσει οι ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ υπό κατασκευή είναι και ο φράχτης που θα χωρίζει το Ισραήλ από την Αίγυπτο.

Ο Χρ. Παπουτσής εκτίμησε σε 200 με 250 άτομα των αριθμό των μεταναστών που περνούν καθημερινά τον Έβρο, αναζητώντας καλύτερη τύχη στην Ευρώπη. Μέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2010, ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν να διασχίζουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αυξήθηκε κατά 372%. Ανήλθαν σε 31.219, αντί 6.615 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η δραματική αύξηση αποδίδεται στην καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την ευρωπαϊκή δύναμη Frontex.

"Η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως στη μεταναστευτική πολιτική της, με δυσμενέστατες συνέπειες για την Ελληνική Κοινωνία και «ώρα προσπαθεί, με μεμονωμένα μέτρα, να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Με ημίμετρα και 'μπαλώματα' του τύπου 'κατασκευή ειδικού φράκτη στον Έβρο', τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται", δήλωσε σήμερα Κυριακή ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Για το ίδιο θέμα
Στα 4.800.000 ευρώ το κόστος του φράχτη στον 'Εβρο
Η Ελλάδα κερκόπορτα για τη λαθρομετανάστευση στην Ευρώπη