Έντυπη Έκδοση

νήσοι (για πούλημα) ανοιχτά των Αζορών

«Οταν πνίγεται η ιστορία, χάνεται η ελπίδα...»

Χάουαρντ

Ζιντ

Το λέγαμε από την προτεραία της εισβολής στο Ιράκ ότι οι κατηγορίες κατά του Σαντάμ για χημικά (ακόμα και πυρηνικά) όπλα ήταν ψευδείς - βοούσαν από τότε τα στοιχεία, ότι όλα είναι απλώς μια σκευωρία, ένα πρόσχημα.

Η αλήθεια για τα «χρήσιμα» ψεύδη σύντομα απεκαλύφθη, τώρα πλέον ομολογείται και «με τη βούλα», στο μεταξύ όμως το Ιράκ κατακρεουργήθηκε και ο Σαντάμ λιντσαρίστηκε κανονικά.

Ο Σαντάμ ήταν ένας τύραννος (σύμμαχος των ΗΠΑ όσον κι ο Μουμπάρακ), αλλά αυτοί που τον λιντσάρησαν τι είναι; Το ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν λειτούργησε την αγχόνη με τα χέρια του, τον καθιστά κάτι καλύτερο από έναν δήμιο;...

Είναι τραγικό όταν ο υπ' αριθμόν 1 πολίτης μιας χώρας συνιστά ταυτοχρόνως τον υπ' αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο για αυτήν τη χώρα.

Μιλώ για τον Πρωθυπουργό.

Τον Γιώργο τον Β' Παπανδρέου τον Γ' -κυβερνά ήδη κοντά 16 μήνες και εξακολουθεί να κυβερνά χάριν του ονόματός του - ένας οποιοσδήποτε άλλος, ένας Σωτηρόπουλος φέρ' ειπείν, στη θέση του «θα είχε δαγκώσει το μαύρο χώμα», που έλεγε και ο Ομηρος.

Το όνομα των Παπανδρέου έχει γίνει κάτι σαν θανατερή καρικατούρα του Ελ Σιντ, και νεκρό νικάει, αλλά πλέον δεν φελάει -έχει γίνει κίνδυνος για την πατρίδα.

Ο Παπανδρέου εξαπάτησε τον λαό (υπάρχουν τα λεφτά) και πήρε την εξουσία.

Στη συνέχεια διέσυρε τους Ελληνες διεθνώς ως «διεφθαρμένους» και τεμπέληδες, μετέτρεψε το πρόβλημα του δανεισμού σε κρίση χρέους.

Τίναξε τα σπρεντ στον θεό κι άρχισε τα καραγκιοζιλίκια των λεονταρισμών μπροστά στη Μέρκελ και τους λοιπούς Ευρωπαίους με τα ρεβόλβερ και τις μπλόφες

ώσπου εν τέλει, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κατάφερε να ψηφισθεί αγλεπίς το Μνημόνιο απ' τη Βουλή, να υποκατασταθεί από δαύτο το Σύνταγμα και να αρχίσει η ξενική κατοχή.

*****

Απτόητος ο ποδηλάτης με τα καγιάκ και τα γυμναστήρια έβαλε χέρι στο λαϊκό εισόδημα, ανέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωσε την ανεργία, συνέχισε τη σπατάλη στις δημόσιες δαπάνες, την υπόθαλψη των φοροεισφοροφυγάδων και το 'ριξε σε ανοησίες όπως η οπενγκαβ(ωμάρα) και άλλες προσφιλείς του ενασχολήσεις, όπως η χρηματοδότηση των μη-κυβερνητικών-οργανώσεων, οι ανασχηματισμοί, τα επικοινωνιακά παίγνια, η επινόηση νέων επιτροπών, οργάνων, μηχανισμών και σχημάτων - λέγε με Νικολάκη...

Διέλυσε το κόμμα του, το αντικατέστησε με ένα περιβάλλον παρακοιμώμενων και διέπρεψε στις επιλογές τυχάρπαστων, απ' την κυρία Καραχασάν έως τον κ. Ξυνίδη.

Στο ίδιο διάστημα τα στελέχη του, όπως ο κυρ Πάγκαλος, συνέχισαν να βρίζουν τους Ελληνες, «κοπρίτες», να τους δουλεύουν περί την Υγεία και την Παιδεία, να τους ληστεύουν από όπου κι όσο μπορούν. Απ' τους έμμεσους φόρους έως τα διόδια.

Κιχ ο Παπανδρέου, μόνον μεγάλες κουβέντες.

Αίφνης για την πατρίδα και τον «νέο(!) πατριωτισμό». Ο άνθρωπος που δεν τολμάει να ανακηρύξει ΑΟΖ και δείχνει ευεπίφορος στη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ο άνθρωπος που νομίζει

ότι μπορεί να κινείται με προσωπική ατζέντα για ιστορικά προβλήματα, μόνον σε καραγκιοζιλίκια τύπου Κατάρ και Ερζερούμ μπορεί να καταλήξει. Στην καλή περίπτωση, στην κακή ο θεός να βάλει το χέρι του.

Ο Παπανδρέου ψεύδεται στο Κοινοβούλιο όσον ψεύδονται και οι Υπουργοί του. Με ευκολία. Ομως μπροστά στον λαό ψεύδονται ακόμα περισσότερο. Τη μια μέρα πρέπει να μαζέψουμε (να μας ξαφρίσουν) 12 δισ., την άλλη 50!

Ο Παπανδρέου κυβερνάει 16 μήνες, το ΑΕΠ πέφτει σαν μολύβι στο πηγάδι, οι Ελληνες καλούνται και ξανακαλούνται (αφού πρώτα τους στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου) να γεμίσουν στο τέλος όλοι μαζί τον πίθο των Δαναΐδων με τα παιδιά τους, τα όνειρα των παιδιών τους, το σώμα τους και την ψυχή τους. Για να

συνεχίσουν να κονομάνε αυτοί που μας ναυάγησαν. Οι «νταβατζήδες» και οι μιζαδόροι. Και οι οποίοι μένουν στο απυρόβλητο, καρχαρίες και πολιτικοί -φιάσκο οι εξεταστικές επιτροπές και ο Γιωργάκης την ίδια ρητορική, στον ίδιο χαβά, ότι θα τα αλλάξει όλα.

Οντως! Προς το χειρότερο.

Ο Παπανδρέου έχει γίνει υπ' αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος. Υπέταξε την Ελλάδα για τα επόμενα τριάντα χρόνια σε υπαγόρευση πολιτικής (δικτατορία) από τους δανειστές δυνάστες.

Αναγνώρισε ένα χρέος (που εν πολλοίς είναι παράνομο) και συμφώνησε να το πληρώνουμε ώσπου να μην το αποπληρώσουμε ποτέ. Ολα αυτά τα αποφάσισε

μόνος του. Σε κρυφές συναντήσεις με Τραπεζίτες στο εξωτερικό και Δυνάστες. Είναι ή βαλτός ή ευήθης -και τα δύο το ίδιο θανατηφόρα.

Επί 16 μήνες ούτε μία ιδέα του ούτε μία πράξη του μάς βγήκε σε καλό, έχει απομείνει να τον επικροτούν μόνον δωσίλογοι όπως το ΛΑΟΣ και πρόθυμοι όπως η Ντόρα.

Η φάρσα αυτή της διαρκούς δίκης του Λαού και της καταδίκης του σε ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματα των Γιωργοκωστάκηδων και των Σημιτοτσουκάτων πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Το Μνημόνιο αποδεικνύεται Συμβόλαιο Θανάτου για την Ελλάδα. Ενα Εδικτο Διαμελισμού...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

34 σχόλια

31 Ο/Η Νίκος Σ. έγραψε: (πριν 10 έτη)
Φίλε Στραβέ Γιαλέ δεν διαφωνώ επι της ουσίας των γραφομένων σου στην σημερινή στήλη.
Το "αφού" που χρησιμοποίησες στην ερμηνεία του "μολών λαβέ" ενέχει την σημασία του εάν και εφόσον, ή απο την στιγμή, (αφ' ού ) και βέβαια δεν εμπεριέχει τίποτε το υπερφίαλο.

Εξάλλου και η λέξη ανδρεία που χρησιμοποίησα και γώ για τον Λεωνίδα, με την αρχαία της έννοια, εμπεριέχει τον σεβασμό στον αντίπαλο και σε περίπτωση νίκης και σε περίπτωση ήττας και όχι την υπεροψία.

Παράγωγο και σε αντιδιαστολή με το" μολών" το οποίο προέρχεται απο το ρήμα "βλώσκω" είναι το ρήμα αυτομολώ δηλ. προσχωρώ με την θέλησή μου στις τάξεις του εχθρού, κάτι που δεν διανοήθηκαν οι 300.

Εν πάσει περιπτώσει και επειδή δεν διεκδικώ δάφνες ετυμολόγου,ούτε είμαι ο καθ' ύλην αρμόδιος να το πράξω, πιστεύω ότι η απάντηση του δικτάτορα Μεταξά απο αυτή του Λεωνίδα απέχει παρασάγγας.
32 Ο/Η Στεφανος Παπαδοπουλος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Πεστα Χρυσοστομε, πεστα, γιατι μονο εσεις οι δημοσιογραφοι μπορειτε πλεον να τιναξετε απο πανω μας αυτη τη χολερα.
Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου απο τις αρχες του 1982, να λεω για την προδοσια που συντελειτο στην Πατριδα μας αλλα φευ.
Απο τοτε ελεγα τι θα συμβει σε γενικες γραμμες απο τον καταραμενο ΑΓΠ και απο τον γιο του, μετα απο 20-30 χρονια.
Απο την πλευρα μου παλεψα οσο μπορουσα. Τοσο , ωστε να καταστραφει η καριερα μου , οταν ζωγραφισα σε πορισμα μου για τις απατες κουνιαδου υπουργου του ΠΑΣΟΚ και του ανεκδιηγητου Τομπρα, για ανυπαρκτες εξαγωγες πορτοκαλλιων στη Ρουμανια, που τελικα τις πληρωσαμε ολοι μας.
Μακαρι να ξυπνησει ο κοσμος αλλα δυστυχως οι μπουκωμενοι και οι κολλημενοι ειναι πολλοι, παρα πολλοι.
33 Ο/Η bama έγραψε: (πριν 10 έτη)
Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Οι λόγοι που ακόμα δεν τους έχουν πάρει με τις πέτρες είναι βασικά δύο. Τα παπαγαλάκια των καναλιών και η ανυπαρξία εναλλακτικών επιλογών που να λένε κάτι διαφορετικό και ρεαλιστικό. Αλλά ως πότε;
34 Ο/Η θεοφιλος θερμη έγραψε: (πριν 10 έτη)
Αγαπητοι ναυτιλομενοι , μεχρι το 21ο σχολιο που διαβασα, σας ευχαριστω που με κανετε να σκεφτομαι, και να αλλαζω τον εαυτο μου.
Μου φτανει που βρεθηκα μαζι σας και ονειρευτηκα μαζι σας.
Διπλα τυχερε Σταθη, κοιτα ποιοι σε αγαπανε,για αυτο που εισαι.
Σε καταλαβαινω γιατι αναλογη τυχη , οχι σαν εσενα διπλη, ειχα και εγω στη μικρη κοινωνια της Θερμης, οταν ειχα τα μαυρα μου τα χαλια , και ενιωθα τρισευτυχισμενος.
Αγαπητε μου Γιαλε, ειχες δικαιο ,για μενα, μεχρι χθες.
Σημερα λεω το δικαιο εχουν οι Βαρδας και Νικος. Σ. και μαλιστα ειναι επιεικεστατοι με οσα εγραψαν.
Οχι Γιαλε, δεν πρεπει τον φιλο μας τον Πετρο να τον αντιμετωπιζουμε οπως λες.
Ισως η δικη σου επιεικεια τον υποτιμαει.
Απο τη στιγμη που εμαθα οτι ο Πετρος ειναι μεταπτυχιακος, μαλιστα φυσικος, υποχρεουμαι να αλλαξω γνωμη και να εχω τις αναλογες απαιτησεις απο αυτο τον φιλο μας.
Δεν ειναι ο αγραμματος μεταναστης, ουτε ο λαθρα ναυτικος, που πηγε να χορτασει ψωμακι στις Αμερικες.
Δεν δικαιολογειται ο μεταπτυχιακος ο Πετρος, να ανεχεται, και μαλιστα να δικαιολογει μια κοινωνια εστω με εναν ενεργο, εστω εναν αστεγο, εστω και μια χηρα μανα που δεν μπορει να σπουδασει τα παιδια της.
Αν αυτα τα μυαλα δεν γινουν, τουλαχιστο θεωρητικοι μπροσταρηδες, και εμεις ν ακολουθαμε για να κανουμε καλυτερη κοινωνια, τοτε ποιος θα μπει;
Εγω ο πεμπταιος;
Την κατσαμε τη βαρκα.
Ανθρωποι με τετοιες γνωσεις, που ανεχονται αυτα ειναι διπλα συμετοχοι στο εγκλημα.
Αλλα ηθελα να γραψω, αλλα με υποχρεωσατε να πω.
Συγνωμη που γραφω πολλα, δεν ειμαι σαν τον Νικο να προσαρμοζομαι αναλογα.
Γεια σας.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 34

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος