Έντυπη Έκδοση

Βιβλιοθήκες αυτόματες

ΤΟ Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σε μια προσπάθεια να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση των σχολικών βιβλιοθηκών, δημιούργησε το http://abekt.ekt.gr//, ένα σύστημα που λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά των ελληνικών βιβλιοθηκών, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα διεθνώς καθιερωμένα πρότυπα αρχειοθέτησης, προκειμένου οι βιβλιοθήκες να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Ψηφιακού Σχολείου.

Το σύστημα ΑΒΕΚΤ (www.abekt.gr) αποτελεί το πλέον διαδεδομένο λογισμικό βιβλιοθηκών στην Ελλάδα, αφού έχει διατεθεί και εγκατασταθεί σε περισσότερες από 2.300 βιβλιοθήκες. Η διάθεση του ΑΒΕΚΤ είναι δωρεάν και συνοδεύεται από εγκατάσταση, εξ αποστάσεως επιμόρφωση των υπευθύνων των βιβλιοθηκών και διαδικτυακή υποστήριξη στη χρήση του συστήματος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο.

Παρέα στα ταξίδια

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ένα διαδικτυακό φιλαράκι που θα σας συντροφεύει στα ταξίδια σας είτε αυτά είναι στο πρόγραμμα να γίνουν στην πραγματικότητα είτε... γίνονται με το μυαλό σας. Το www.travbuddy.com είναι μια online κοινότητα ταξιδιωτών που ανταλλάσσουν εμπειρίες, συμβουλές και προτροπές σε μια προσπάθεια να γίνει κάθε τόπος προσιτός για όσους δεν τον έχουν επισκεφθεί ακόμα. Θα βρείτε βίντεο, φωτογραφίες, ιδέες για επισκέψεις, προτάσεις για διαμονή, φαγητό, εκδρομές κ.λπ., θα μάθετε πώς να κλείνετε φθηνότερα εισιτήρια και γενικότερα θα νιώσετε μέλη μιας ομάδας που μοιράζεται ένα κοινό χαρακτηριστικό: την αγάπη για τα ταξίδια και τις νέες εμπειρίες. Είναι από τα καλύτερα του είδους και είναι σίγουρο ότι θα σας ταξιδέψει.

Ανανεωμένος

ΕΙΝΑΙ ταχύτερος, είναι ανανεωμένος, είναι καλύτερος και πιο ασφαλής. Οχι δεν είναι ο Σούπερμαν, είναι ο νέος Chrome, ο browser της google που φιλοδοξεί να απλοποιήσει τη ζωή των χρηστών του Ιστού, αφού υπόσχεται πως θα κάνει ό,τι του ζητήσετε σε dt, θα σας προφυλάσσει από κακοτοπιές, ιούς και όλα όσα πιθανώς υπάρχει ενδεχόμενο να βλάψουν το pc σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το επίσημο blog του Chrome (http://chrome.blogspot.com/2011/02/faster-than-speeding-rabbit-speed-sync.html) και από εκεί θα δείτε και πώς να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση. Επειδή -σχεδόν- όλοι μας έχουμε περισσότερους από έναν browser εγκατεστημένους στα μηχανάκια μας, ίσως πρέπει να του ρίξετε μια καλή ματιά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
www.τελείακαιπαύλα.enet