Έντυπη Έκδοση

Ωθηση από Ν. Υόρκη

Δύο χρόνια πριν ο Ελληνοκαναδός Γιώργος Στρουμπούλης επισκέφθηκε την Ελλάδα, ψάχνοντας να αγοράσει ένα μικρό διαμέρισμα στην Καλαμάτα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ξόδεψε τον μισό χρόνο των διακοπών του εκείνο το καλοκαίρι, επισκεπτόμενος διαφορετικά διαμερίσματα με βάση τις πληροφορίες που έπαιρνε από τα διάφορα σημειώματα για πώληση που είχαν κολληθεί σε διαφορετικά σημεία της πόλης, π.χ. τηλεφωνικούς θαλάμους, κολόνες της ΔΕΗ κ.τ.λ.

Σκέφθηκε λοιπόν ότι αν ένας άνθρωπος σαν αυτόν ελληνικής καταγωγής που μιλούσε ελληνικά αντιμετώπιζε τόσα προβλήματα να βρει ένα σπίτι, πόσο μεγαλύτερα προβλήματα θα αντιμετώπιζαν άλλοι ξένοι που δεν γνώριζαν καθόλου την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.

Εχοντας σπουδάσει και εργασθεί σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Γαλλία, με εμπειρία σε θέματα μάρκετινγκ και ιντερνετικής τεχνολογίας, αποφάσισε να ιδρύσει το GreekPropertyExchange.com (GPE). Πρόκειται για μια αγορά ακινήτων που φέρνει κοντά τους Ελληνες ιδιώτες και μεσίτες που θέλουν να πουλήσουν ή να ενοικιάσουν ακίνητα με την ελληνική Διασπορά και άλλους ξένους που θα ήθελαν να αποκτήσουν κάποιο ακίνητο στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αναφέρει από το Μανχάταν της Ν. Υόρκης, όπου πλέον κατοικοεδρεύει, ότι το GPE έχει επισκέπτες από 104 χώρες του κόσμου, ενώ πάνω από 700 επαγγελματίες και ιδιώτες από την Ελλάδα ποστάρουν τα ακίνητά τους χωρίς καμία χρέωση. Στόχος του είναι να φέρει κοντά τούς ξένους αγοραστές και τους πωλητές ή ενοικιαστές από την Ελλάδα, φέρνοντας επενδύσεις στη χώρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Στη στήλη
Εξηγήσεις & Παρεξηγήσεις