Έντυπη Έκδοση

τυφλό οικόπεδο ...

Πάνδημος έπαινος η έξοδος του Θανάση Βέγγου. Με τον κλαυσίγελο (της οργής) και τη χαρμολύπη (του σθένους) η Ελλάδα, με ένα πένθος που ελπίζει, τον χάιδεψε... ..........................................................

Γιατί να μην πει ψέματα για την υπόθεση του Ελληνικού -χοντρά ψέματα- με ιδιαίτερη ευκολία ο κ. Παμπούκης;

Δεν μας έχει φλομώσει στα ψέματα με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία ο πρωθυπουργός κι αρχηγός του Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος;

Οι τρεις ψεύτες (εν προκειμένω για το Ελληνικό, διότι για άλλες υποθέσεις ψεύδονται πολύ περισσότεροι κυβερνητικοί), ο κ. Παμπούκης, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Σρεκ Πεταλωτής όχι μόνον εψεύσθησαν εν χορώ

αλλά ο πρώτος διέψευδε χθες ξεδιάντροπα ακόμα και τον εαυτόν του τον ίδιον όταν (στις 25/2/2011) είχε δηλώσει ότι «το Κατάρ σε περίπτωση διαγωνισμού, δεν θα συμμετάσχει»!

Ο κ. Αθεμπίγιο, ο άμισθος «φίλος» του Παπανδρέου (διότι ο Ψευτοθόδωρος διαθέτει και έμμισθους φίλους) όχι μόνον

είναι ιδρυτής, μέτοχος και διευθύνων του καταλανικού κονσόρτσιουμ, αλλά και έχει αναλάβει το έργο στο ταλαίπωρο Ελληνικό κατ' ανάθεσιν από τον ίδιον τον Πρωθυπουργό

μιας χώρας που ο ίδιος νομίζει ότι είναι μπανανία (γι' αυτό άλλωστε και την υποβάθμισε σε προτεκτοράτο)

.....................................

Ο Παπανδρέου έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι θεωρεί τη χώρα αμπελοχώραφο του πατέρα του -ήγουν ξέφραγο αμπέλι- κόβει τεμάχια, ξεπουλάει, κοινώς

υπεξαιρεί και κλέβει - χωρίς καμμιά συναίσθηση νομιμότητας. Πρωθυπουργός

που κάνει κατ' ευθείαν αναθέσεις τεράστιων έργων σε φίλους του(!!!) πηγαίνει φυλακή ακόμα και στις μπανανίες - εδώ, ελέω ΜΜΕ, διαπλοκής και νεοφιλελεύθερης τυραννίδας, δεν ανοίγει μύτη, δεν κουνιέται φύλλο, άκρα του τάφου (στον οποίον θάβεται η Ελλάδα) σιγή...

Ομως συμβαίνει και κάτι χειρότερο! Ενώ συλλαμβάνονται ψευδόμενοι σωρηδόν, καθ' έξιν, καθ' υποτροπήν και κατ' επανάληψιν ο Παπανδρέου και οι εντιμότατοι φίλοι του, επιμένουν στα ψέματα και με νέα ψέματα προσπαθούν να μπαλώσουν τα προηγούμενα.

Κόλαφος για τους Παμπουκοπαπανδρέου τα δημοσιεύματα της «Ε» για το Ελληνικό, σιγά τα ωά οι εξευτελισθέντες! απλώς στρέφουν (με νέα ψέματα) το μάγουλο και για άλλον κόλαφο -κοινώς χαστούκι, φουσκιά, καρπαζιά. Ντροπή!

Ντροπή!

Ομως, νομίζω, ότι η πορεία Παπανδρέου, ο «οδικός χάρτης», (όπως ο ίδιος αρέσκεται να καινολογεί όταν κενολογεί) βρίσκεται σε δραματική καμπή.

Η αποκάλυψη -δημοσιογραφική αποκάλυψη- του κ. Λάκη Λαζόπουλου για τα λεχθέντα από τον κ. Στρος-Καν περί το ποιόν του Ελληνα Πρωθυπουργού (κι άσε τις κωμικές προσπάθειες του δυστυχή Σρεκ να βρει «λάθη στη μετάφραση») αποτελεί ταφόπλακα για την αξιοπιστία ενός ανθρώπου που παγίδευε τους συμπατριώτες του ενώ την ίδια ώρα τους παραμύθιαζε.

Μια ταφόπλακα που περιμένει απλώς το επίγραμμά της - και, ως φαίνεται, μάλλον δεν θα το αναμένει ακόμα επί μακρόν...

* * *

Υποθέτω ότι το ξεμπρόστιασμα του Παπανδρέου από τον Στρος-Καν, θα έπρεπε να προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Ομως όχι -δεν ξέρω αν κι άλλη οργή πάνω στην οργή σωρεύεται σιωπηλά αλλά για την ώρα μόνον τα παπαγαλάκια φτερουγίζουν κάπως ανήσυχα -ξέρουν αυτά! οσμίζονται τα επερχόμενα κι ετοιμάζονται για τις δέουσες κερδοφόρες κωλοτούμπες...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

9 σχόλια

1 Ο/Η Γεώργιος Ασημακόπουλος Ν. έγραψε: (πριν 10 έτη)
Αγαπητέ,Στάθη! Δεν αναγνωρίζω σε αυτούς τους κυρίους καμία ιδιότητα από την στιγμή που παρέδωσαν την χώρα στους μεγαλοκαρχαρίες με την υπογραφή τους. Είμαι σε αναμονή και θα συμετέχω σε όποια κίνηση πολιτών για την ανατροπή τους και την καταδίκη τους για εσχάτη προδοσία καταπάτηση του συντάγματος και εξύβριση του ελληνικού λαού κατά συρροή.Ντροπή τους!Ο πρόεδρος της δημοκρατίας πότε θα το πάρει το μήνυμα,οτι αυτοί οι κύριοι αν δεν τους σταματήσει θα μας βάλουν να σφαχθούμε μεταξύ μας.Για να συνειδητοποιήσουμε τι λαμόγα μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν μας έριξαν την βόμβα των 250.000 ευρώ ανά λαμόγιο και μέχρι στιγμής αριθμούν τα 800 αρπακτικά.Νισάφι πιά ,αν επιμείνουν σε αυτό το παράλογο αιτημά τους ίσως να ανάψουν την σπίθα που θα κατεβάσει όλο τον κόσμο στον δρόμο.Η υπομονή έχει και όρια.Ευχαριστώ!
2 Ο/Η ΔΗΜΑΡΑΤΟΣ έγραψε: (πριν 10 έτη)
Στάθη, επίτρεψέ μου να πάω λίγο παραπέρα τις διαπιστώσεις σου, μάλλον υπερθεματίζοντας, παρά διαφωνώντας.
*Οι δημόσιοι άντρες, καλή ώρα ο ψευτοθόδωρος, φροντίζουν να αποκτούν και τηn "έξωθεν καλή μαρτυρία".
Τούτος δώ διαθέτει άφθονη...
Τι βραβεία από γερμανικές τράπεζες, τι μετάλεια αντικαπνιστικά και καπάκι η αποκάλυψη από το νέο υπερατλαντικό αφεντικό, ονόματι Ντομινίκ Στρος Καν.
Προσπαθώ να φανταστώ την έκπληξη του ιστορικού του μέλλοντος όταν, εντρυφώντας στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, διαπιστώσει ότι ο άνδρας, έδρασε με επιτυχία ως Δούρειος Ιππος για να βάλει πόδι το ΔΝΤ και τα άλλα τραπεζικά κοράκια στην Ευρπαϊκή Ενωση
Οι αντιδράσεις του Σρεκ μου ανακάλεσαν στο νου κείνο το παλιό ανέκδοτο με τον ντεμέκ μουστακαλή που σέρνονταν με ανοιχτά τα πόδια πλάι στο δίμετρο αφρικάνο, λέγοντας "τον ξέσκισα" και τον αφρικάνο να απαντά "όποιος έχει μάτια βλέπει"...
*Ο Γιώργαρος τιμά... τους φίλους του με υψηλότατες τιμές, όπως άλλωστε και τα αδέρφια του.
Δηλαδή εσύ τι θάθελες; Να τον μαλώσει η μαμά;
*Διαφωνώ διαγωνίως και καθέτως με την εκτίμησή σου ότι η αποκάλυψη Λαζόπoυλου αποτελεί "ταφόπλακα για την αξιοπιστία ενός ανθρώπου που παγίδευε τους συμπατριώτες του ενώ την ίδια ώρα τους παραμύθιαζε", γιατί και αξιόπιστος είναι στο έργο που του ανέθεσαν και τους μόνους που δεν παραμυθιάζει είναι οι πραγματικοί συμπατριώτες του από τη γεννέτηρά του.
Εσύ δηλαδή αν σε διόριζαν οι Ηλείοι ανθύπατο στην Ουζουμπούρου (κατά Τράγκα!!!) ποιόν θα παραμύθιαζες; Τους Ηλείους;
Οχι βέβαια!
* Στα περί πολιτικού σεισμού που γράφεις έχω την υποψία ότι... ο Εγκέλαδος άφησε στο ποδάρι του τον... Μιθριδάτη και πάει για πιπίνια!!!
Αυτά για σήμερα, πριν πάρω τελείως ανάποδες και παρεκτραπώ ολοσχερώς.
3 Ο/Η Bletsas nikos έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Κατάσταση εκτάκτων συνθηκών. Το σύνταγμα για ύπνο , το κόμμα στο γύψο , η δημοκρατία υπό περιορισμό. Οι εργασιακές σχέσεις καταδιώκονται. Η εργασία συλλαμβάνεται , η ανεργία απελευθερώνεται. Το ασφαλιστικό επικηρύσσεται. Λάστιχο η εργασία. Το ωράριο ανεβαίνει , το αντίτιμο κατεβαίνει . Λάστιχο το προσδόκιμο .Η ζωή μακραίνει , η σύνταξη πεθαίνει. Σειρά η υγεία. Αν δεν προσέχεις , φρόντισε να έχεις. Στη παιδεία καλώς τα προσόντα και τις πιστοποιήσεις , τέρμα οι γνώσεις κι οι διεκδικήσεις. Κουλτούρα εταιρική κι όχι παιδεία δημοκρατική. Να συλληφθούν κι οι συνδικαλιστές, συμβάσεις ατομικές. Όλα τα δημόσια αγαθά στον πάγκο ,προσφορές για το φραγκάτο. Τέρμα με την λαϊκή βούληση , τις αντιπροσωπεύσεις , τις κυριαρχίες ,τις κυβερνήσεις και τα κόστη τα πολιτικά. Φοροράμπο , ταμείο , διαχείριση και φοροπαραδεισένια οφσόρ νησιά. Ξεμείναμε κι από κοινωνία. Πάνε κι οι εθνικές ταυτότητες . Έχουμε όμως πιστοποιήσεις πολιτιστικές κι αυτοπροσδιοριζόμενες ατομικότητες φαντασιακές. Η αλληλεγγύη πολύ μπανάλ. Ζωογόνο πνεύμα κι ανταγωνισμό με Δαρβίνο αρχηγό. Ένοχος και ντροπιασμένος κάθε αποτυχημένος , άξιος επιζήσας και βιολογικός ο πετυχημένος. Μίνιμαλ κράτος αλά Κορμπυζιέ μόνο μ ΄ ένα μπουφέ ,για ιδιώτες ,επισκέπτες θαυμαστές , και σεκιουριτάδες βέβαια για τάξη και ασφάλεια για ενδεχόμενη κοινωνική αστάθεια. Μπόλικη νομιμότητα υγιεινή. Κομμένη η ηθική, περιορισμένη η πολιτική, ζωή ανθυγιεινή. Ίσες ευκαιρίες για όλους , στο βάθρο ο νικητής , η φύση κριτής . Κι ο ηττημένος τι ντροπή , ο προτελευταίος στο δίχτυ ασφαλείας , ο τελευταίος στη χωματερή. Όμορφος κόσμος αταξικός , απόλυτης ελευθερίας , Διαφωτισμικός, αγοραίος , πολυπολιτισμικός, ανεξίθρησκος, αντεθνικός.
Ο Μαρξισμός είναι ξεπερασμένος , δεινόσαυρος απολιθωμένος. Ανέτειλε ο μετανεωτερισμός . Μιλάμε για φρέσκο πράμα , πολύ προχώ. Το αδύνατο που έγινε αναπόφευκτο. Το αυτονόητο της ιστορίας , της φύσης και του σύμπαντος. Θρησκεία παντοδύναμη, αδιαπραγμάτευτη κι εμείς οι ιερείς της: Χιμπατζήδες ηγεμόνες της Φριντμανγραικίας στον αγώνα για χρεοκοπία, για μεγέθυνση των κερδών κι εξόντωση των πολλών. Γκρεμίζουμε και κερδίζουμε . Ανοικοδομούμε και ξανακερδίζουμε. Ποιοι χάνουνε ας το βρουν οι ελεύθερες αυτοπροσδιοριζόμενες ατομικότητες. Η Αλήθεια είναι πικρή γι αυτό και τα ψέματα , για να γλυκαθείτε κομμάτι.
4 Ο/Η antonis έγραψε: (πριν 10 έτη)
Έτσι εξηγείται και η μετατροπή του Τ3 σε Τ10 αμέσως μετά τις εκλογές.
Ξέροντας ότι θα παραδώσουν την χώρα στην καταστροφή του ΔΝΤ και γνωρίζοντας τις συνέπειες, φρόντισαν να δημιουργήσουν ευνοικές συνθήκες κερδοσκοπίας.

Αίσχος!
5 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Στις 5 Οκτωβρίου, την επομένη ακριβώς του εκλογικού θριάμβου του ΠΑΣΟΚ, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, ο οποίος από πριν από τις εκλογές βρισκόταν σε συνεννόηση με τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, προβαίνει σε μια αδιανόητη κίνηση. Επιτρέπει τις «ανοιχτές πωλήσεις» των ελληνικών ομολόγων, διευρύνοντας το χρόνο εκκαθάρισης (δηλαδή πληρωμής) των πωλήσεων, που ήταν τρεις ημέρες κατά 10 επιπλέον ημέρες. Στη συνέχεια δε, περιορίζει τις όποιες ποινές, σε περίπτωση που η συναλλαγή δεν εκκαθαρισθεί ούτε καν μετά την παρέλευση των 10 ημερών. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο στην υποτιμητική κερδοσκοπία πάνω στα ελληνικά ομόλογα.
Η αξία τους μπορεί να χειραγωγείται από τους διαχειριστές των μεγάλων κεφαλαίων και να πέφτει διαρκώς, ενώ την ίδια στιγμή εκτοξεύονται τα επιτόκια δανεισμού της χώρας (spreads) καθώς και τα ασφάλιστρα του χρέους (CDS), αποφέροντας τεράστια κέρδη στο χρηματιστικό κεφάλαιο. Ενώ, την ίδια στιγμή, η χώρα «πνίγεται» από τα επιτόκια δανεισμού, όπως ζήσαμε την προηγούμενη περίοδο. Χωρίς αυτή τη διευκόλυνση των 10 ημερών και την επί της ουσίας ακύρωση των ποινών, σε περίπτωση μη εκκαθάρισης, όλο αυτό το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να παιχτεί. Άξιος ο (ευμεγέθης) μισθός του κ. Προβόπουλου -που τυγχάνει και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
2. Στις 3 Νοεμβρίου 2009 έγινε ένα, ιδιαίτερης σημασίας, γεύμα εργασίας μεταξύ τού πρωθυπουργικού επιτελείου, παρόντος του Γ. Παπανδρέου, με την κεντρική διοίκηση της Goldman Sachs. Υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ στον Δρόμο (φ. 2, σελ. 6-7). Η Goldman Sachs συντονίζει τις διαδικασίες διαχείρισης του ελληνικού δημόσιου χρέους στις διεθνείς αγορές, επικεφαλής ενός κονσόρτσιουμ 21 τραπεζών. Την ίδια στιγμή, η Goldman Sachs ποντάρει τεράστια κεφάλαια στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Το τι διαμείφθηκε στη συγκεκριμένη σύσκεψη δεν έγινε γνωστό, αλλά η κατεύθυνση είναι προφανής και επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα: προς τη χρεοκοπία ή την ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου, παρακάμπτοντας στην περίπτωση αυτή τις διαδικασίες της ανοιχτής διακυβέρνησης και τα βιογραφικά, έχει τοποθετήσει επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, τον Π. Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος της ίδιας της Goldman Sachs.
3. Η Goldman Sachs αναλαμβάνει, υποτίθεται, να βρει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Στην πραγματικότητα, σταθερά προσανατολισμένη στη γραμμή της χρεοκοπίας, πετυχαίνει να «κάψει» κάθε τέτοια δυνατότητα. Αυτό έγινε με το ενδεχόμενο αγοράς ομολόγων από την Κίνα. Το ίδιο έγινε στα μέσα Φλεβάρη, με την περίπτωση αγοράς ελληνικών ομολόγων ύψους 20 δισ. ευρώ από αυστραλιανό fund με επιτόκιο 4,4% - πολύ καλύτερο από το 6-7% που έδιναν τότε οι λεγόμενες αγορές Υπάρχει, επίσης, σχετικό ρεπορτάζ στον Δρόμο (φ. 8, σελ. 6-7) όπου δημοσιεύεται και αντίγραφο της σχετικής επιστολής. Έχοντας κλείσει όλες αυτές τις «οδούς διαφυγής» η προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ» μπορούσε να παρουσιαστεί ως μονόδρομος. Στις 3 Μάρτη ανακοινώθηκε το πρώτο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση (μείωση μισθών, αύξηση ΦΠΑ στο 21%, άνοιγμα ασφαλιστικού) και στις 25 Μάρτη πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία του «μηχανισμού στήριξης» από ΔΝΤ και Ε.Ε.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΔΩ
http://www.edromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1845:%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BD%CF%84&Itemid=51
6 Ο/Η Κ.Π. έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ο ποινικός κώδικας ορίζει τον απατεώνα ως εξής :
" όποιος εν γνώσει του παριστάνει ψευδή γεγονότα ως αληθή με σκοπό να προσπορισθεί οφέλη τιμωρείται ..."
Ούτε ψευτοθόδωρος ούτε απλός ψεύτης. Απατεώνας με τον ορισμό του νόμου.
7 Ο/Η Γιάννης Πλατής έγραψε: (πριν 10 έτη)
Υπαρχουν δυο εξηγησεις για την περιπου νηνεμια που επικρατει μετα την αποκαλυψη Λαζοπουλου. Η πρωτη ειναι οτι πλεον ειμαστε τοσο αποχαυνωμενοι σαν λαος που δεν δινουμε μια για τιποτε. Η δευτερη ειναι αυτη που αναφερει ο Σ. στο τελος του αρθρου περι σωρευμενης οργης. Θελω να πιστευω οτι ισχυει το δευτερο, ειδαλλως μαυρο φιδι στον κορφο μας.
8 Ο/Η Ντάνης ΦΩΤΟΣ έγραψε: (πριν 10 έτη)
Αγαπητέ Στάθη

Η γελοιογραφία σου σήμερα τα έδειξε, τα είπε και τα εννόησε όλα. Οι εκπεσούσες παραφυάδες τού παλαιού σας - κοινού αν δεν κάνω λάθος - σπιτιού, πληρώνουν τώρα την πολιτικά σαλταδόρικη επιλογή τους. Όσα τέως σκληροπυρηνικά κομμουνιστικά στελέχη - και δη κοπάδι από αυτά - επέλεξαν να αλλάξουν στρατόπεδο, να τσιτάρουν αγγλικούς όρους οικονομικών και πολιτικής και να ανταλλάξουν τα "πιστεύω" τους έναντι ευκολότερου και βλέπε-νεοφιλελεύθερου βήματος - ένα εύπλαστο, γελοίο και αναλώσιμο άθυρμα θα καταντήσουν.
Όπου "άθυρμα" λέει το καλό λεξικό είναι το παίγνιο, εκείνο με το οποίο παίζουν τα παιδιά, τα μεγάλα παιδάκια στην ελληνική περίπτωσή μας σήμερα - ξέρουν αυτοί, οι αυλικοί και εν γένει ακόλουθοι τής "ΚΑΣΤΡΙ Μονοπρόσωπη" κλπ.
Και κάτι ακόμη: ο GAP, "δεν καινολογεί όταν κενολογεί" αλλά κενολογεί, ΕΠΕΙΔΗ ακριβώς πιστεύει ότι καινολογεί. Ας δείξουμε λοιπόν μακροθυμία, έλεος και συμπόνοια για το διπλό τούτο μαρτύριο τού ανδρός, όσο και εάν μάς κοστίζει: το να πρέπει να ξεπεράσεις τον σταυρό τού πατέρα σου, επειδή η μητέρα σου σ' τον μετέφερε στους δικούς σου τους ώμους, είναι κάτι που ΟΛΗ η χώρα πληρώνει. (Όπως σε ΟΛΗ την χώρα - τούτη είναι η μοίρα, η ευλογία και η κατάρα τής ελληνικής οικογένειας.)
9 Ο/Η LCK έγραψε: (πριν 10 έτη)
Τι πολιτικο σεισμο, κατακραυγη κλπ ρε Σταθη; Αφου είναι φανερο ότι κανεις στο πολιτικο σκηνικο (εκτος ισως Τσιπρα η Καρατζαφερη) δεν εχει ορεξη για εκλογες. Ειδικα η αξιωματικη αντιπολιτευση, Δεν θελει την καυτη πατατα. Προτιμουν να περιμενουν και αυτοι να σπασει ο Παπανδρεου τα μουτρα του μονος του και να πεσει σαν ωριμο φρουτο.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 9

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος