Έντυπη Έκδοση

πράσινα παπούτσια 2

Στην Ελλάδα από την κρίση θα βγάλουν κι άλλα λεφτά όχι μόνον όσοι θα αγοράσουν μπιρ παρά γην, ύδωρ και αέρα αλλά και όσοι θα τους τα πουλήσουν. Μάλιστα η μόντα της μίζας φαίνεται να 'ναι από καιρό στημένη - ίσως για αυτό να μας έβαλε ο Παπανδρέου στην κρίση! για να φθάσουμε έως εδώ.
Σαν έτοιμοι από καιρό λοιπόν τράπεζες, εγχώριες κι εξωχώριες, δικηγορικά γραφεία της ημεδαπής και της αλλοδαπής, χρηματοπιστωτικοί οίκοι και οίκοι αξιολόγησης έχουν ήδη (ήδη!) σχηματίσει το πλέγμα των χρηματοοικονομικών συμβούλων, γραφείων κι εταιρειών που μας θα «βοηθήσουν» να βγάλουμε στο σφυρί όχι μόνον τον εθνικό πλούτο, αλλά και τα τελευταία εργαλεία για την ανάπτυξη της χώρας όπως η ΔΕΗ ή -ακόμα και- τα λαχεία.

.......................................

Είτε ξέρει είτε δεν ξέρει ο Παπανδρέου για τον χορό της μίζας που αρχίζει γύρω του, οι πολιτικές του ευθύνες είναι τεράστιες. Κι αυτήν τη φορά το έγκλημα είναι το βαρύτερο όλων! Απ' το σκάνδαλο Κοσκωτά έως το Χρηματιστήριο κι από εκεί έως το σημερινό ξεπούλημα, τα σκάνδαλα έγιναν όλο και μεγαλύτερα, τα εγκλήματα όλο και πιο τρομερά. Ομως η ατιμωρησία δεν θα είναι αιώνια...

Μια ακόμα ιστορία αστυνομικής (μόνον;) τρέλας.

Το θύμα της ιστορίας αυτής λέγεται Φώτης Δήμου, είναι 21 ετών, φοιτητής στα ΤΕΙ και τώρα -

- αίφνης, βρίσκεται κρατούμενος στον Κορυδαλλό, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για δύο κακουργήματα.

Το αμάρτημα του νεαρού σπουδαστή είναι ότι κατέβηκε στη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης.

Λογικόν - εργαζόμενος και ο ίδιος για να σπουδάζει, γόνος επίσης εργατικής οικογένειας, πήρε τους φίλους του και κατέβηκε στον δρόμο - δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά.

Οταν άρχισαν τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, το μπλοκ των «Δεν πληρώνω», στο οποίον ήταν και ο κ. Δήμου, διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη, ενώ ο ίδιος βρέθηκε να αντιμετωπίζει δύο αστυνομικούς, ο ένας των οποίων τον έδερνε με κλομπιές και κλωτσιές, ενώ ο άλλος τον ρωτούσε «πού τη βρήκες την τσάντα, ρε;» παρ' ότι ο δερόμενος διαμαρτυρόταν ότι δεν έχει καμμιά τσάντα, «δεν πειράζει, πάρ' τη δωράκι» του απάντησε ο εν λόγω αστυνομικός

και του «φύτεψε» μια τσάντα αγνώστου προελεύσεως με «γνωστόν» περιεχόμενο: τέσσερις μολότωφ.

....................................

Ομως ο κ. Δήμου δεν είχε τσάντα πάνω του ούτε πριν συλληφθεί ούτε κατά τη σύλληψή του.

Πώς αποδεικνύεται αυτό; από παρατυχόντα φωτογράφο, ο οποίος (επαγγελματίας φωτορεπόρτερ) όχι μόνον φωτογράφησε τις φάσεις

με τον ξυλοδαρμό του κ. Δήμου άνευ τσάντας, με τη σύλληψή του επίσης άνευ τσάντας, αλλά και προσέτι έχει προσέλθει ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, μάρτυρας υπεράσπισης

του κατηγορουμένου, διότι, εν τέλει ο κ. Δήμου βρέθηκε κατηγορούμενος και βρίσκεται προφυλακισμένος.

Εκτός από την τσάντα με τις μολότωφ κατηγορείται επίσης ότι φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα, ενώ πάλι στις φωτογραφίες φαίνεται (αλλά και οι υπόλοιποι αυτόπτες μάρτυρες βεβαιώνουν) ότι φορούσε απλώς μια χειρουργική μάσκα, απ' αυτές που φοράμε όλοι για να αντέξουμε τα εντομοκτόνα που μας ρίχνουν οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις.

Οι φωτογραφίες αυτές βρίσκονται ήδη αναρτημένες στο διαδίκτυο και είχαν τεθεί υπ' όψιν της κυρίας εισαγγελέως κατά την ανάκριση, αλλά δεν φτούρησαν.

Οπως δεν φτούρησε και το εξής

κραυγαλέο γεγονός: οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον κ. Φώτη Δήμου κατά δήλωσίν τους στη μία και πενήντα το μεσημέρι, όμως

την ίδια ακριβώς ώρα, όπως εμφαίνεται απ' τον αναλυτικό λογαριασμό (Κοσμοτέ) του κινητού που χρησιμοποιεί, ο συλληφθείς μιλούσε με τη μητέρα του!

*****

Εχουμε λοιπόν και λέμε:

στην μπουζού ένας πολίτης με κατηγορίες για δύο κακουργήματα τη στιγμή που ήδη απ' την ανάκριση γίνεται φανερό με στοιχεία (φωτογραφίες, μαρτυρίες, τηλέφωνο) ότι πρόκειται για μιαν ακόμη

συνήθη διεκπεραίωση σύλληψης

μια ρουτίνα των αστυνομικών οργάνων να διαλέγουν «συνήθεις υπόπτους» απ' τον σωρό των διαδηλωτών

διότι το να πιάσουν μπάχαλους κι ανάμεσά τους δικούς τους πράκτορες, τσούζει, χαλάει τη μαγιά, κόβει η μαρμίτα.

Οχι μόνον βία, όχι μόνον αστυνομική αυθαιρεσία, όχι μόνον χάλκευση στοιχείων, αλλά αυτή η επιμονή στην πεπατημένη της εξαπόλυσης κατηγοριών κατά αθώων, οι οποίες συνήθως πέφτουν στις δικαστικές αίθουσες, αφού πρώτα όμως οι κατηγορούμενοι έχουν ταλαιπωρηθεί (άγρια) και (συχνά) διαπομπευθεί.

Το πιο αστείο, τραγικά αστείο σε αυτήν τη θλιβερή ιστορία είναι ότι ο συλληφθείς Γιαγκούλας, δηλαδή ο κ. Φώτης Δήμου, είχε πάει να δώσει αίμα (εθελοντής αιμοδότης όπως βεβαιώνει το Γ.Ν. Νίκαιας) για τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ στον Ρέντη (3.ΙΙΙ.2011), όταν σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο.

Και, για όποιον μπορεί να έχει αμφιβολίες για την αθωότητα του συλληφθέντος, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ζήτησε ο ίδιος, και κατά την προανάκρισή του στη ΓΑΔΑ, και κατά την ανάκρισή του, την άμεση δακτυλοσκοπική εξέταση όλων των ευρημάτων.

Ούτε τσάντα έφερε, ούτε αντιασφυξιογόνο μάσκα φορούσε! Κι όμως

βρίσκεται στον Κορυδαλλό, περιμένοντας να κριθεί η προσφυγή του κατά της προφυλάκισής του.

Κυρίες και κύριοι δικαστές;

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

10 σχόλια

1 Ο/Η Μυρμιδόνας ο απορών έγραψε: (πριν 10 έτη)
Η δικαιοσύνη (στην Ελλάδα) είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους "ξυπόλητους".
Ας αποδείξουν το αντίθετο οι εκφραστές της...
2 Ο/Η Bletsas nikos έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ο συνήγορος του πολίτη που έγινε ανεξάρτητος εραστής του ψηφοφόρου, που έγινε ανύπαρκτος δήμαρχος του Αθηναίου ,τώρα γίνεται συνήγορος του εμποράκου και του πελάτη του και κυνηγός τιμωρός του ανυπόληπτου ,παραβατικού διαδηλωτή. Θέλει να κάνει την Αθήνα ,ένα ασφαλές πολυκατάστημα ,που ανάμεσα σε βιτρίνες και τσάντες ,οι αγορές θα προσφέρουν εξάρσεις κι ανατάσεις επιβεβαίωσης κι αυτοεκπλήρωσης στους φιλήσυχους κατοίκους. Με τις φιλότεχνες γιορτές κωλοτρυπίδας, μέσα σε μια πανδαισία φτερών και χρωμάτων ,θα απελευθερώσει στην βαριά αστική ατμόσφαιρα αρώματα αναγέννησης, ανεκπλήρωτων καταπιεσμένων διακαών επιθυμιών ,που οι ανυποψίαστοι κάτοικοι καταπίεζαν απ ΄ τον τρόμο που σκορπούσαν στους δρόμους της αρχαίας ερωτικής πόλης πολιτικόπληκτοι ομοφοβικοί διαδηλωτές. Έτσι αντί για ανώμαλες πορείες ομαλών πανό θα έχουμε ομαλές πορείες ανώμαλων φτερών. Αντί για δακρυγόνα και δρόμους των δακρύων θα ΄χουμε χαρτοπόλεμο , κορδέλες , τρομπέτες και πυροτεχνήματα . Κι εκεί που βάρβαρα συναισθήματα οργής και θυμού καταπλάκωναν την άσφαλτο τώρα χυμώδη ποτάμια ζωογόνου λίμπιντο θα κάνουν την Αθήνα μας να μοιάζει με τα κανάλια της Βενετιάς και του Άμστερνταμ. Και το πιο σημαντικό οι μπάτσοι δεν θα τρέχουνε πάνω-κάτω να κάνουνε πια ντα αλλά θα γίνουνε κανονικοί αστυνομικοί που θα παρακολουθούν τα νέα ήθη κι αντί για κλομπς θ ΄ ανεμίζουν σημαιάκια με μακρούς φαλλούς και εξόχως στρουμπουλούς γλουτούς . Γι αυτόν τον ιερό σκοπό δουλεύουνε οι γενναίοι μυστικοί που διακινδυνεύουν να στριμώχνονται μέσα σε επικίνδυνους διαδηλωτές , γι αυτό δουλεύουνε οι περήφανοι τραμπούκοι που ασφυκτιούν και τους κόβεται η ανάσα μέσα σε βρώμικες σκοτεινές κουκούλες , γι αυτό κι οι άγγελοι με τις χακί φτερούγες και τις αρβύλες προτάσσουν τα ευλογημένα τους μαρκούτσια στα επιθετικά , δολοφονικά και πολεμοχαρή κεφάλια των αφηνιασμένων καταστροφικών διαδηλωτών. Έτσι κι εσύ αφελή αποπλανημένε φοιτητή αφού αγνόησες το πνεύμα της νέας εποχής τώρα θα τιμωρηθείς. Κι αν είσαι αθώος ακόμη καλύτερα αφού προληπτικά θα παραδειγματιστείς . Άλλωστε οι νόμοι της νέας εποχής είναι σαφείς . Για όποιον δεν φοβάται και τολμά μηδενική ανοχή.
Στην ιδιωτική δημοκρατία δεν χωράνε κοινωνικές ευαισθησίες κι αρλούμπες. Έχουμε πόλεμο δεν είπε ο αρχηγός . Δεν είναι δικό του αυτό. Απλός φωνάζει το σύνθημα της νέας τάξης. Αυτής που ταξιδεύει βιαστικά για το Βατερλό.
3 Ο/Η Ηλειος Ολυμπιος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Προς τον "Ω"

Πρασινο...οτι δεν ειναι πρασινο....στα ταρταρα!! Διαβαζε Πρετεντερη να μορφωθεις, να μορφωσεις και εμας που δεν πρασινισαμε.
4 Ο/Η kiki έγραψε: (πριν 10 έτη)
Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις κέρδισες μια τσάντα και μπορείς να περάσεις απ ΄ την ρεσεψιόν του πεντάστερου φιλόξενου καταλύματος προστασίας του πολίτη να απολαύσεις τις υψηλές υπηρεσίες μας για μια διαμονή που θα σου μείνει αξέχαστη. Πρώτα ο πελάτης. Προλάβετε γιατί στη σεζόν που έρχεται προβλέπονται ρεκόρ πληρότητας.
5 Ο/Η Ν.Ρ. έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ω,βρε άνθρωπε!
Χάθηκε να υπογράψεις με ένα Μ, ένα Λ, ένα Π
τουλάχιστον
Το τελευταίο γράμμα της αλφαβήτου διάλεξες?
Δεν λέω όμως, η άποψη σου είναι πρώτη.
Το δηλώνω είμαι οπαδός του Ω!
Ερμη Ελευθεροτυπία (χωρίς εισαγωγικά)
6 Ο/Η provlitiko έγραψε: (πριν 10 έτη)
Οι δικαστές ως συνήθως <<κάνουν>> τη δουλειά τους. Καλό θα είναι να έχουν υπόψη τους το τραγούδι του αξέχαστου George Brassens ''Gorille'' ο ''Γορίλλας'' στη γλώσσα μας.
7 Ο/Η νδγ έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ποιός είναι ο Ω;
8 Ο/Η Θανάσης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Πήρα ένα e-mail από ένα φίλο, φανατικό οπαδό της αλήθειας, όπως λέει, "εξ όνυχος τον λέοντα", που μου ζήτησε να το στείλω για λογαριασμό του στη στήλη. Το παραθέτω:
«Ο Στάθης ''χτυπάει ανοικτές πόρτες'', με το σημερινό Ναυτίλο. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Παπουτσής, που έχει και εμπειρία στην έρευνα ελλειμμάτων ασφάλειας της ναυσιπλοίας, ήδη έχει αρχίσει να ψάχνει πού ακριβώς, σε ποιο κεφάλι, σε ποια γωνιά, σε ποιο γραφείο, υπάρχει «δημοκρατικό έλλειμμα» στα σώματα ασφάλειας. Αυτονοήτως συνεπώς και θα ψάξει να βρει ποιος φρουρός της λαϊκής ασφάλειας ανέλαβε την εντελώς προσωπική πρωτοβουλία να ετοιμάσει μερικές μολότωφ, να τις βάλει σε τσάντα, να τις πάρει μαζί του κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, (στην οποία πήγε μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του και προϊσταμένους του, οι οποίοι θεώρησαν καλοπροέραιτα ότι κουβαλάει τα σάντουιτς που του έφτιαξε η μαμά του), να τις κάνει «δωράκι» σε κάποιον απ’ αυτούς που απειλούσαν να πληγώσουν τη λαϊκή ασφάλεια (γιαυτό εξάλλου φορούσε και χειρουργική μάσκα), με την υποστήριξη και άλλων συναδέλφων του, που εξακολουθούσαν βέβαια να πιστεύουν ότι έδινε στον επικίνδυνο μασκοφόρο σάντουϊτς. Θα ψάξει επίσης ο κ. Παπουτσής και ποιοι δικοί του υφιστάμενοι και προϊστάμενοι του φρουρού, από υπερβάλλουσα συναδελφική αλληλεγγύη, έστειλαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη με τη κατηγορία ότι ο «μασκοφόρος» κουβάλαγε μολότωφ, ενώ έπρεπε απλώς, καλύπτοντας διαπαιδαγωγητικά την επιπολαιότητα του φρουρού, να κάνουν έρευνα για το ποιος αντικατέστησε τα σαντουϊτς με μολότωφ».
9 Ο/Η Πλούσιος Συνταξιούχος. έγραψε: (πριν 10 έτη)
Το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως έχει γράψει ο ''γιαλός'', έχει ξαναγίνει, παρ' όλο, που, η ενοχοποίηση πολιτών, δεν συμπεριλαμβάνεται (!) στα καθήκοντα της Αστυνομίας !
Όταν, λοιπόν, ο Παπουτσής, λέει, κάποιες σχετικές κουβέντες, κάτι θα έχει υπ' όψη του.
Πρίν πέσουν, λοιπόν, οι γνωστοί κατ' επάγγελμα υποστηρικτές ''να τον φάνε'', καλά θα κάνουν να κρίνουν πρίν μιλήσουν.
Παντού, σε όλα τα επαγγέλματα, σε όλες τις κοινωνικές όμαδες κτλ, υπάρχουν και οι ασυνείδητοι.
Πόσο εύκολο είναι, λοιπόν, το να καταστρέψει, ένας ΜΑΤατζής, την ζωή ενός νέου ανθρώπου?
Ενός νέου, που πήγε να δώσει αίμα, για έναν συνάδελφό του και τώρα, αυτός, τον κάνει εχθρό και δικό του και των συναδέλφων του.
Όσον αφορά, την δικαιοσύνη, αφού υπάρχουν μάρτυρες και φωτογραφίες, γιατί η προφυλάκιση?
Πρός γνώση και συμμόρφωση.
Θα κρατήθει, προφυλακισμένος, κανένα ''τέρμενο'' και μετά ... ''άντε τώρα, πήγαινε σπίτι σου και άλλη φορά να προσέχεις'' !
Αν καταλάβατε, αυτός, να προσέχει και όχι η ιδια η δικαιοσύνη !
10 Ο/Η Θεοφανια έγραψε: (πριν 10 έτη)
Eιναι απολυτη αναγκη αντι λογια να δειχνουμε εμπρακτα την αλληλεγγυη μας σε τετοια περιστατικα [ας πουμε μερικες 10αδες χιλιαδες ανθρωποι απ'εξω απο το αστυνομικο τμημα η το δικαστηριο,ανθρωποι που παρατησαμε ακομα και την ξεκουραση μας προκειμενου να καταφερουμε να παμε]Δεν διωκεται μονον ενας ανθρωπος ,διωκονται οι εννοιες του πολιτισμου,της ελευθεριας,της δικαιοσυνης μεσα απο τετοια περιστατικα.Μεγαλα τμηματα του κοσμου αποφευγουν να κατεβουν στο δρομο .Ακριβως αυτο ειναι το μηνυμα και ο στοχος του να πιανουν αθωους ,κι οχι καποιον που παρεκτραπη: μην ειστε ησυχοι ,ακομα κι οταν κατεβαινετε με τον πλεον ειρηνικο τροπο.Ειμαστε κι εμεις εκει και μπορει να σας μπουζουριασουμε.Παντως εκεινο που δεν καταλαβαινουν ειναι οτι οταν οι παντες καταλαβουν σε τι καταβοθρα μας ριχνουν θα εχουμε να διαλεξουμε αναμεσα σε δυο φοβους,και ο δικος τους θα ειναι ο [πολυ] μικροτερος.Οπως στις Αραβικες χωρες! Οταν συνεβη ο σεισμος και η εκρηξη του πυρηνικου εργοστασιου στην Ιαπωνια ,καποιος συντροφος μου εστειλε ενα βιντεο οπου ενα σκυλι -!- εδειχνε την αλληλεγγυη του σε καποιο αλλο χτυπημενο.Καθοταν διπλα του και εσκυβε συχνα να δει αν καλυτερευε η κατασταση του.Ας μην παραμενουμε κατωτεροι και απο ζωα.Κανεις μονος του.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 10

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος