Έντυπη Έκδοση

ύστερα απ'την υστερία ...

Θα έλεγε ποτέ ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας ότι οι Βρετανοί είναι «διεφθαρμένοι»; Οχι βέβαια! Θα

τους διέφθειρε όσο μπορούσε βεβαίως ο ίδιος (αυτή είναι η δουλειά ενός Πρωθυπουργού υπηκόου των τοκογλύφων), αλλά δεν θα το ομολογούσε ποτέ δημοσίως.

Θα έκανε ποτέ κουρέλι το Σύνταγμα της Γαλλίας ο Πρόεδρός της; Ποτέ! Θα φρόντιζε να ξεσκίσει το Σύνταγμα της Ιταλίας, του Καμερούν ή του Βελγίου, αλλά ποτέ της Γαλλίας. Αυτό θα άφηνε (ή θα έβαζε) την Μπούντεσμπανκ ή την Γκόλντμαν Σακς να το υπονομεύσουν.

Θα έκανε ποτέ ο Γερμανός Καγκελάριος τους Γερμανούς εργάτες απασχολήσιμους τους μισούς και χωρίς αύξηση για δέκα χρόνια τους υπόλοιπους; Ποτέ!

χωρίς τη συναίνεσή τους! Θα απαιτούσε μια χώρα όπως η Γερμανία (που το 1953 πέτυχε από τους πιστωτές της, ανάμεσά τους και απ' την Ελλάδα, την περικοπή του χρέους της κατά 50%) τον υπερδανεισμό άλλων χωρών, ώστε να της πληρώνουν μια ζωή τόκους; Ποτέ. Αν δεν μας θεωρούσε μαλάκες.

Που δυστυχώς είμαστε. Διότι (ως και εκ των ύπερθεν συνάγεται) αυτή είναι η διαφορά ενός Βαλκάνιου από έναν Ευρωπαίο. Θεωρούν ο ένας τον άλλον μαλάκα...

«Ας πρόσεχαν» είχε πει ο κ. Σημίτης για όσους έχασαν τα κόπια τους στο Χρηματιστήριο.

Δεν είπε όμως, ούτε ο ίδιος ούτε όποιος άλλος όμοιός του το ίδιο για τις Τράπεζες που έπαιξαν τα λεφτά των ανθρώπων σε τοξικά προϊόντα.

Αυτοί που προσέχουν σαν τα μάτια τους τις τράπεζες και ταυτοχρόνως ειρωνεύονται με ένα «ας πρόσεχαν» τα θύματά τους

για να συνεχίσουν τις ύβρεις χαρακτηρίζοντάς τα αργότερα, οι ίδιοι ή οι όμοιοί τους, «διεφθαρμένους» και «τεμπέληδες», όλοι αυτοί οι ολίγιστοι έχουν χρεωκοπήσει μπροστά στα μάτια του λαού. Βεβαίως

πρόλαβαν στο μεταξύ να χρεωκοπήσουν τη χώρα. Ομως η χώρα (η κάθε χώρα) μπορεί απ' τα χρέη της να σωθεί. Νωρίτερα ή αργότερα. Μάλιστα ενίοτε με καθαρτήριο τρόπο. Εκείνο απ' το οποίο συνέρχεται δύσκολα μια χώρα είναι η σκλαβιά -η εσωτερική αποσύνθεση των προσώπων και των κοινοτήτων, που αυτή η σκλαβιά επιφέρει.

Εχουν ξανασκλαβωθεί στο παρελθόν οι Ελληνες κι έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους την ένδοξη δισχιλιετή παραγωγή του έθνους μας σε γραικύλους, γενίτσαρους και δωσίλογους.

Αυτή η συσσωρευμένη, συλλογική και προσωπική μνήμη δεν πρόκειται να εξαερωθεί. Στα σπίτια μας δεν ανάβουμε καντηλάκι στα καθάρματα, αλλά στους ήρωες και τους αγίους, στους κλέφτες και τους αντάρτες, στους δασκάλους και τους γιατρούς, στους ποιητές και τους παίδες.

....................................

Αυτοί που πάνε την Ελλάδα για «κούρεμα» δεν αξίζουν ούτε μία τρίχα απ' τα μαλλάκια της, έχουν οι ίδιοι τα μαλλιά της Μέδουσας μέσα στις καρδιές τους πλεγμένα με φίδια.

***

Το χρέος συνετέθη με δόλιο τρόπο επί μακρόν, απ' αυτό δεν ωφελήθηκε ο λαός (αντιθέτως βλάφτηκε σφόδρα, ακόμα και το μέρος του εκείνο που εκμαυλίστηκε), επίσης

δολίως η χώρα με πρόσχημα το χρέος οδηγήθηκε σε χρέος ακόμα μεγαλύτερο. Και αιχμαλωτίσθηκε. Αυτοί που την οδήγησαν στην αιχμαλωσία, τώρα την εκβιάζουν να κάθεται καλά να τη βιάζουν οι εντολείς τους.

Οταν ο εκβιαστής και ο ληστής σού παρακρατάει απ' τον ίδιο τον μισθό σου, στην πηγή του, το χαράτσι που αυθαιρέτως ο ίδιος σου επέβαλε, τότε κάθε νομιμότης έχει καταλυθεί

και η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς οθωμανικού τύπου, όπου νόμος είναι και γίνεται ό,τι γουστάρει ο πασάς, ο αγάς και οι σκύλοι του...

Δεν θα γίνουμε Ινδία μας είπε ο Παπανδρέου και μας είχε ήδη κάνει σαντζάκι των Βρυξελλών -πολύ πιο «καθώς πρέπει» βεβαίως απ' τα οθωμανικά αντίστοιχα, διότι και γκαουλάιτερ διαθέτουμε και ειδικές οικονομικές ζώνες θα αποκτήσουμε και οι δωσίλογοι θα συνεχίσουν να πλουτίζουν - μάλιστα χωρίς να 'ναι υποχρεωμένοι οι καημένοι να μουρμουρίζουν «βάστα, Ρόμελ» και να εκτίθενται...

Το μόνον ευχάριστο των ημερών είναι ότι απεσύρθη κι έφυγε απ' την Ελλάδα η γερμανική εταιρεία SATURN (ηλεκτρικές συσκευές) κυρίως διότι μαζί της απεσύρθη και η άθλια διαφήμισή της: «η τσιγκουνιά είναι μαγκιά»- οι άξεστοι!

Ομως εκεί που ο εξυπνακισμός της διαφήμισης γίνεται αφόρητος είναι όταν χρησιμοποιεί ως «πρώτη ύλη» την ίδια την κρίση και τις συνέπειές της...

Αυτό μόνον ο Γιωργάκης θα μπορούσε να το κάνει, αλλά ως φαίνεται η διαφήμιση είναι συχνά πιο αήθης και πιο ευήθης...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η αντώνης έγραψε: (πριν 8 έτη)
Άσχετο (ίσως όχι καί τόσο).

Σε ποιον ανήκει ο κόσμος

Το „Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας“ (Swiss Institute of Technology), πού είναι συνδεδεμένο με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, εξέτασε τις σχέσεις και τις εταιρείες που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία.

Από τα στοιχεία των 37 εκατομμυρίων επιχειρήσεων και των επενδυτών, με βάση στοιχεία του 2007, επιλέχθηκαν και αναλύθηκαν 43.000 πολυεθνικές εταιρείες και οι μέτοχοί τους.

Το αποτέλεσμα εν συντομία:
1318 επιχείρήσεις ελέγχουν 60% τού παγκόσμιου τζίρου.

Εκ των οποίων
μόνο 147 ελεγχουν το 40%.

Μεταξύ αυτών των 147 βρίσκονται - όπως ήταν αναμενόμενο, τα γνωστά ονόματα:
Barclays plc,
Capital Group Companies Inc,
AXA,
JP Morgan Chase & Co,
Vanguard Group Inc, UBS AG,
Merrill Lynch & Co Inc,
Deutsche Bank AG,
Credit Suisse Group,
Bank of New York Mellon Corp,
Goldman Sachs Group,
Morgan Stanley,
Mitsubishi UFJ Financial Group Inc,
Northern Trust Corporation,
Societe Generale,
Bank of America Corporation
Lloyds TSB Group Plc,
Allianz SE 29η TIAA,
Old Mutual Public Limited Company,
Aviva plc,
Lehman Brothers Holdings Inc,
Sun Life Financial Inc,
Standard Life plc,
ING Groep,
UniCredito Italiano SpA,
BNP Paribas,
Capital Group International Inc,
China Petrochemical Group Company,
κτλ..
http://www.gegenfrage.com/keine-verschworungstheorie-eine-elite-kontrolliert-die-welt/

Αξίζει να το ξαναγράψω!
147 εταιρικοί όμιλοι - από 37 εκατομμύρια – ελέγχουν το 40% της κατανάλωσης της ανθρωπότητας.
1.318 εταιρείες το 60%.
Ο κόσμος ανήκει στις τράπεζες δηλαδή στούς μετόχους τους. Στους ιδιοκτήτες τους.
Αυτούς πληρώνουμε, αυτοί είναι οι ανώνυμες αγορές, οι "θεσμικοί επενδυτές". Αυτοί είναι τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια, τα κέρδη των οποίων προέρχονται από την διαφορά μεταξύ των χαμηλών μισθών και των υψηλών τιμών, επειδή δεν υπάρχει άλλο κόστος σε αυτόν τον κόσμο εκτός από αυτό των μισθών. Όλα τα άλλα τα παρέχει η μάνα γή δωρεάν. Χρειάζεται μόνο η ανθρώπινη εργασία γιά να χρησιμοποιηθούν. Μόνο αυτή καί τίποτα παραπάνω.

Την ψυχική γαλήνη αυτών εξαγοράζει η πλειοψηφεία των βουλευτών μας με την δυστυχία μας. Αυτοί είναι τα πραγματικά αφεντικά μας/τους καί μαζί τους βεβαίως και οι εγχώριοι τού Club.
2 Ο/Η θεοφιλος θερμη έγραψε: (πριν 8 έτη)
Εχεις δικιο Σταθη μας θεωρουν Μαλακες, και ειμαστε, ειμαστε.
Πρωταθλητες ομως στη μαλακια ειμαστε οι αριστεροι, χρησιμοποιω την φραση ενος εξαιρετικου συντροφου του ΚΚΕ απο τους λιγους που μας λενε καλημερα,που μπροστα σε αυτη τη λαιλαπα ψαχνουμε τα λιγα που μας διχαζουνι και οχι αυτα που μας ενωνουν, και ο εμφυλιος συνεχιζεται.
3 Ο/Η IA έγραψε: (πριν 8 έτη)
Είμαστε το 99%. Εκτός από την ανθρώπινη εργασία βέβαια υπαρχει και το κόστος ανανέωσης της Τεχνολογίας που το πληρώνουμε πανάκριβα και προσαυξάνουμε τα κέρδη τςν επιχειρίσεων αυτών. Σα διαδιακσία δε η 'αναβάθμιση΄ αφήνει τόνους μη ανακυκλώσιμων υλικών σε μορφή σκουπιδιών και απαιτεί όλο και λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό για τη λειτουργία της. Στις δυτικές χώρες δίνουν τα benefits στους άνεργους -τώρα τα μειώνουν και αυτά ή τα καταργούν. Εχετε δει τις γειτονιές στις ημιυπαίθριες περιοχές της Δ. Ευρώπης? Στο τοπίο ειδικά αυτή την εποχή κυριαρχούν τα combines, τρακτέρ-πολυμηχάνημα, ένας οδηγός 'τρυγάει', μαζεύει τη σοδειά από εκαντοντάδες εκτάρια. Μόνος του, ακόμα και τη νύχτα δουλεύει. Στα σπίτια, τύπου εργατικών κατοικιών, οι άνεργοι χωρίς μισθό, αλλά με επίδομα (ε όλο και κάτι περισσεύει για τους άνεργους από τόσα κέρδη) και κυρίως χωρίς καμιά συμμετοχή στα 'κοινά'. Κάποιοι από αυτούς βαρέθηκαν να κάθονται είχαν και επιχειρηματικό νου και κατάφεραν να στήσουν δική τους επιχείρηση (και μας τα έκαναν τούμπανο εδώ για την επιχειρηματικότητα των ξένων). Στη Βρεττανία πολλοί μαστερούχοι επιστήμονες δουλεύουνε ως τηλεφωνητές (μεγάλη αγορά οι τηλεφωνικές εταιρίες) ή bank tellers -αν δεν δεχτούν χάνουν το επίδομα, αυτό είναι εξασφάλιση εργασίας????Αυτές είναι οι δημοκρατίες με τη μεγάλη παραγωγικότητα και τα μεγάλα κέρδη που πάνε σε αυτές τις επιχειρήσεις. Και στη Δύση υπάρχει πρόβλημα 'ψυχικής γαλήνης', λοιπόν. Η λύση πρέπει να είναι Ελληνική, ούτε Δανέζικη -δανεική ούτε Ινδοκινεζική. Ούτε γκαρσόνια, ούτε ιθαγενείς σκλάβοι, ούτε υπάλληλοι της γραφειοκρατίας. Το θέμα είναι σχεδόν 'υπαρξιακό΄, χρειαζόμαστε το δικό μας όραμα, το δικό μας νόμισμα, το δικό μας τρόπο και δρόμο και τη δική μας γλώσσα για να ερμηνεύσουμε και να καταλάβουμε τι θέλουμε. Μπράβο στο Στάθη που παίρνει τους όρους της οικονομίας και τους μεταπλάθει σε αυτό το οικείο και πηγαίο κείμενο που καταθέτει σχεδόν καθημερινά.
4 Ο/Η Φρίξος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο ελληνικό περιοδικό, στο οποίο σκιτσάρεις και εσύ Στάθη, ο πρώην υπουργός οικονομικών της Αργεντινής κ. Ρομπέρτο Λαβάνια, ερωτηθείς ποια οικονομική πολιτική ακολούθησε για να ξεφύγει από την κρίση, απάντησε: “Εμείς ακολουθήσαμε τον δεύτερο δρόμο, προχωρώντας στην πτώχευση, στο default. Μειώσαμε το χρέος διαμέσου «κουρέματος» για να μην πλήξουμε τις εσωτερικές συνιστώσες της οικονομίας μας. Διατηρήσαμε -και σε ορισμένες περιπτώσεις αυξήσαμε- τα επίπεδα των μισθών, διατηρήσαμε το ύψος των συντάξεων και τα όρια συνταξιοδότησης κ.λ.π.”

Το κούρεμα δεν είναι τίποτα άλλο από διαγραφή χρεών, νέτη – σκέτη.
Αφορά μόνο χρέη για τα οποία ο οφειλέτης δεν έχει βάλει υποθήκες ή άλλες εμπράγματες εγγυήσεις, και τέτοια χρέη είναι τα όλα , το τονίζω όλα, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Γι αυτό το λόγο ακριβώς, δέχεται και ο δανειστής το κούρεμα δηλαδή την μείωση της οφειλής.

Τα νέα δάνεια που πήραμε μέσω μνημονίων, δεν κουρεύονται.

Το χρέος κεντρικής κυβέρνησης στο τέλος του 2011 προβλέπονταν να είναι : 362,23 δις
Στις 31-10-2010 τα ομόλογα ήταν το 79.1% αυτού του χρέους δηλαδή 286,52. Μείον 60 δις, που έχουμε δανειστεί από μνημόνια φέτος, ίσων 226,52 δις.
Αν η Μέρκελ κάνει το κούρεμα έστω και 50% που λέει γλυτώνουμε 113,26 δις
Και τώρα εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μας συμφέρει;
Να μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ.

(Τα στοιχεία από τις σελ. 161,162 της εισηγητικής έκθεσης κρατικού προϋπολογισμού του 2011. Για το φετινό 60 δις είμαι σίγουρος ότι περίπου εκεί είναι, άλλωστε τόσο είναι και η τρύπα του φετινού προϋπολογισμού)
5 Ο/Η Pokar έγραψε: (πριν 8 έτη)
Αγαπητέ Φρίξο,
διάβασε εδώ και θα καταλάβεις γιατί δεν μας συμφέρειι το κούρεμα

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2074975
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος