Έντυπη Έκδοση

Αλβέρτος κατά ταινίας για την Γκρέις Κέλι

Δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο Αλβέρτος του Μονακό με την ταινία στην οποία η Νικόλ Κίντμαν θα ενσαρκώνει τη μητέρα του, Γκρέις Κέλι. Πρόκειται για το φιλμ «Η Γκρέις του Μονακό», το οποίο θα προβληθεί στις αίθουσες του χρόνου.

Η Νικόλ Κίντμαν που θα υποδυθεί την Γκρέις Κέλι Η Νικόλ Κίντμαν που θα υποδυθεί την Γκρέις Κέλι Ο πρίγκιπας και οι αδελφές του εξέδωσαν ανακοίνωση ύστερα από δήλωση των παραγωγών της ταινίας σε γαλλικό περιοδικό πως το παλάτι έχει δήθεν υποστηρίξει την ταινία.

Σύμφωνα με την οικογένεια, αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, καθώς η ταινία περιέχει σημαντικές ιστορικές ανακρίβειες και μια σειρά από καθαρά επινοημένες σκηνές.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η πριγκιπική οικογένεια επιθυμεί να τονίσει το γεγονός πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για μια κινηματογραφική βιογραφία. Αφηγείται μια ξαναγραμμένη και χωρίς λόγο ωραιοποιημένη σελίδα από την ιστορία του Πριγκιπάτου του Μονακό και της οικογένειάς του».

Η ταινία παρακολουθεί την Αμερικανίδα ηθοποιό όταν έχει πια παντρευτεί τον πρίγκιπα Ρενιέ κι έχει γίνει η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό. Διαδραματίζεται το 1962, την περίοδο δηλαδή που το Μονακό είχε έρθει σε σύγκρουση με τη Γαλλία για το θέμα των φόρων (ο Ντε Γκολ είχε εξοργιστεί με το γεγονός πως το Μονακό αποτελούσε έναν αφορολόγητο παράδεισο για τους πλούσιους Γάλλους και είχε αποκλείσει το πριγκιπάτο). Λέγεται δε πως παρουσιάζει την Γκρέις Κέλι να έχει παρασκηνιακό ρόλο στις εντατικές διπλωματικές διαπραγματεύσεις.

Φαίνεται, πάντως, πως θα αναφέρεται και στην περίοδο που ο Χίτσκοκ πρόσφερε στην Γκρέις Κέλι την ευκαιρία να επιστρέψει στην υποκριτική. Θυμίζουμε πως η διάσημη ηθοποιός σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 1982, σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Το παλάτι δήλωσε πως «εξεπλάγη» όταν έλαβε το σενάριο της ταινίας, αφού ουδέποτε ενεπλάκη σ' αυτό το σχέδιο. Μάλιστα, πρόσθεσε πως υπέβαλε στους παραγωγούς σειρά αιτημάτων για αλλαγές, αλλά δεν λήφθηκαν υπόψη. Αρα «πώς υπονοούν ότι έχουν την υποστήριξή μας;».

Ο παραγωγός της ταινίας, Πιερ Ανζ λε Πογκάμ, ανταπάντησε πως πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας και πως κάποια από τα αιτήματα του παλατιού λήφθηκαν υπόψη, αλλά όχι όλα.

«Στόχος μας δεν είναι να είμαστε απόλυτα πιστοί στην πραγματικότητα», δήλωσε.

Αλλά και η βραβευμένη με Οσκαρ Νικόλ Κίντμαν σε συνέντευξή της έχει ξεκαθαρίσει πως η ταινία δεν είναι δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, αλλά παρακολουθεί την Κέλι στη μετάβασή της από το σινεμά στη βασιλεία, αποκαλύπτοντας «το μεγάλο ανθρωπισμό της αλλά ταυτόχρονα τους φόβους και τις αδυναμίες της».

Η ταινία πάντως θα είναι χαμηλού προϋπολογισμού και φαίνεται πως θα γυριστεί στο ύφος της ταινίας «Ο λόγος του βασιλιά». Σκηνοθέτης είναι ο Γάλλος Ολιβιέ Νταάν, δημιουργός της ταινίας «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» για την Εντίθ Πιαφ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Κι αυτά...