Έντυπη Έκδοση

Το Κάρμα

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Αν αυτό που θέλεις να πεις το έχει ήδη μεταδώσει η TV, δεν υπάρχει λόγος να βάλεις βόμβα

Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: «Επίταξη» - Ορος που σημαίνει την κατάληψη αντικειμένων από το κράτος και χρησιμοποιείται καταχρηστικά αντί του ορθού «επιστράτευση», για τους εργαζομένους στο metro, διότι περιέχει το συνθετικό «τάξη» που βοηθάει στις εντυπώσεις.

Ο Αγιοc Ευριπίδηc  Ο Στυλιανίδηc Ο Προcτάτηc των Προcλήψεων στο metro Σε ένα παράλληλο δίκαιο σύμπαν, ενώ βράζει το θέμα του ελλείμματος και το θέμα του metro, αυτή θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να έρθει στο κέντρο της σκηνής ο (κατά τα άλλα λαλίστατος) Ευριπίδης Στυλιανίδης και να μας εξηγήσει για εκείνες τις προσλήψεις που έκανε παραμονές των εκλογών του 2009, ως υπουργός Συγκοινωνιών. Ο Αγιοc Ευριπίδηc Ο Στυλιανίδηc Ο Προcτάτηc των Προcλήψεων στο metro Σε ένα παράλληλο δίκαιο σύμπαν, ενώ βράζει το θέμα του ελλείμματος και το θέμα του metro, αυτή θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να έρθει στο κέντρο της σκηνής ο (κατά τα άλλα λαλίστατος) Ευριπίδης Στυλιανίδης και να μας εξηγήσει για εκείνες τις προσλήψεις που έκανε παραμονές των εκλογών του 2009, ως υπουργός Συγκοινωνιών. Οσο κι αν προσπαθούμε εμείς οι υπόλοιποι, δεν θα καταλάβουμε ποτέ τα κρυφά κωδικοποιημένα μηνύματα που ανταλλάσσουν κυβέρνηση και συνδικαλιστές του metro, με τις ανακοινώσεις τους.

Διότι αν το πάρεις κυριολεκτικά, η αλληλουχία των ανακοινώσεων δεν στέκει λογικά: Ξεκινά με ένα «θα ρίξουμε την κυβέρνηση», περνάει με ευκολία στο «θα έχουμε νεκρούς» και στη συνέχεια γυρίζει λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο σε «δώσε μετενέργεια και τα βρίσκουμε», πριν επιστρέψει ξανά στους «νεκρούς». Δεν στέκει.

Μόνη εξήγηση, ότι πρόκειται για μια κρυφή συνθηματική γλώσσα, όπως π.χ. οι συνταγές ανάμεσα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς. Με αυτή συνεννοούνται άλλωστε τόσα χρόνια ως συνεταίροι.

Ερήμην μας.

..............

Λογικό να θέλει να υπάρχουν κάμερες μέσα στην εξεταστική ο Ηλίας Κασιδιάρης. Αν ξαφνικά «προκληθεί» και απαντήσει με το γνωστό «χειρωνακτικό» τρόπο που τόσο δημοφιλής αποδείχθηκε στο κοινό του, δεν είναι κρίμα να πάει χαμένο χωρίς να ανεβεί στο youtube να το δουν οι fans;

Προσέγγιση 1η: «Ενας νεαρός πολιτικός, ψάχνοντας απαντήσεις στο εσωτερικό του πολιτικό δίλημμα, ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αναζητώντας τον πραγματικό του εαυτό...». Κάπως έτσι μπορούν να περιγράψουν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική όσοι το βλέπουν σαν ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου...

Αντίθετα, όσοι έχουν άλλες κινηματογραφικές αναφορές, στο «λίγα λόγια για την ταινία» μπορούν να γράψουν τα εξής (Προσέγγιση 2η):

«Εφηβική ταινία δρόμου, αμερικανικής παραγωγής. Ο Αλέξης και η παρέα του, μόλις ολοκλήρωσαν τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, φεύγουν για ένα road trip. Στη διαδρομή συναντούν ένα σωρό παράξενους τύπους και μπλέκουν σε μια σειρά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες...».

Το πιο ανησυχητικό συμπέρασμα που προκύπτει από την προκήρυξη της σύμπραξης αναρχικών οργανώσεων «Αγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων» που χτύπησε στο Mall: Οι αναρχικές ομάδες συγχωνεύονται πιο γρήγορα από τους δημόσιους οργανισμούς.

Πάντως, με την ιστορία του μονταρισμένου video του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, αποδείχθηκε ότι για να στήσεις μια επικοινωνιακή ίντριγκα πρέπει να διαθέτεις μια μίνιμουμ επάρκεια IQ.

Αρα, όσοι χρεώνουν κατά καιρούς διάφορες προβοκάτσιες στον πολιτικό χώρο που μόνταρε το video, μάλλον τον υπεριτιμούν. Γιατί θεωρούν ότι είναι πιο έξυπνοι από όσο είναι πραγματικά.

Ασχετο, αλλά...

...είναι αλήθεια ότι ο Πάνος Καμμένος παραδέχθηκε στη δίκη με τον Αντρίκο, Παπανδρέου, ότι «βάσισε τις κατηγορίες περί CDS σε blogs», όπως γράφουν τα blogs;

Συμπέρασμα: Παράγουμε πολύ περισσότερους απεγνωσμένους επιβάτες ΜΜΜ από όσους μπορούμε να πείσουμε.

Δικός σας

Ο Καρμίρης

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Το κάρμα