Έντυπη Έκδοση

Ο πραγματικός κίνδυνος

Η εκστρατεία των «αντιφασιστών» να μας σώσει από το θανάσιμο φασιστικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε σαν λαός ήδη έδειξε τα αληθινά χρώματά της, όπως έγραφα στο άρθρο της 22/9.

Οτι, δηλαδή, στην πραγματικότητα απέβλεπε να αποπροσανατολίσει τα καθημερινά εξαθλιούμενα λαϊκά στρώματα από τον πραγματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν: «την ολοκλήρωση της οικονομικής καταστροφής στα χέρια της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) και της ντόπιας ελίτ». Τα ΜΜΕ, και ιδιαίτερα τα πανάθλια κανάλια με τους καλοβολεμένους «δημοσιογράφους», οι οποίοι τον καιρό που τα συνθλιβόμενα λαϊκά στρώματα κατέβαιναν σε απεργίες και διαδηλώσεις έκαναν το παν για να υπονομεύσουν τους αγώνες τους, τώρα κάνουν το παν για να τα στρέψουν σε φανταστικούς κινδύνους, τη στιγμή που οι ελίτ παγιώνουν και επεκτείνουν τα μέτρα που τα φτωχοποιούν περισσότερο.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι μπορεί να αμφισβητηθεί ο φασιστικός χαρακτήρας των συστηματικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών από κάποιους τραμπούκους της Χ.Α. Το να ισχυριστεί όμως κάποιος σήμερα, με βάση τις πρακτικές αυτές, ότι αντιμετωπίζουμε μαζικά ναζιστικά κόμματα και πραγματικά τάγματα εφόδου, όπως στη δεκαετία του 1930, θα ήταν κακόγουστο ανέκδοτο, αν δεν ήταν άκρως επικίνδυνο. Ιδιαίτερα, τώρα, που βγαίνουν «αντιφασίστες» να απειλούν ότι «το φασισμό θα τον αντιμετωπίσει και θα τον αποτελειώσει το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της μεγάλης πλειοψηφίας που σιχαίνεται τους νεοναζί» (δηλαδή οι ίδιοι αυτοδιορισμένοι προστάτες του λαού!) («Ε», 2/10). Με την ίδια όμως λογική θα μπορούσαν και οι τραμπούκοι της Χ.Α. και άλλοι παρόμοιοι να κάνουν το ίδιο και να μας οδηγήσουν κάποιοι (πίσω από όλους αυτούς) σε έναν εμφύλιο, παρόμοιο με τους εμφυλίους που στήνουν σήμερα η Υ/Ε μαζί με τη σιωνιστική ελίτ στις αραβικές χώρες, για να υποτάξουν τους λαούς που αγωνίζονται για την εθνική και οικονομική κυριαρχία τους, δηλαδή τη λαϊκή κυριαρχία.

Και είναι φανταστικός ο φασιστικός κίνδυνος στην Ελλάδα για τους εξής λόγους:

Πρώτον, ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν κίνημα που άνθησε κάτω από συγκριμένες ιστορικές συνθήκες στη Γερμανία, την εποχή που δεν υπήρχε η σημερινή οικονομική αλληλεξάρτηση των οικονομιών στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, η οποία ουσιαστικά καταργεί τη λαϊκή κυριαρχία, έστω και αν τυπικά παραμένει ο τύπος τού (ξεδοντιασμένου πια) κράτους-έθνους, που τώρα παίζει το ρόλο τοπικού σερίφη της Υ/Ε. Σήμερα, κάθε μη αρεστή στην Υ/Ε κυβέρνηση, της οποίας η οικονομία είναι ήδη πλήρως ενσωματωμένη στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ), μπορεί να οδηγηθεί σε άμεση οικονομική κατάρρευση σε διάστημα ημερών.

Δεύτερον, στην Ελλάδα είναι φανερό ότι δεν υπάρχει μαζικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα, αλλά απλώς ένα εθνικιστικό κόμμα με μερικές εκατοντάδες τραμπούκους και εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, αγανακτισμένους για την αθλιότητα στην οποία τους καταδίκασαν οι ελίτ. Γι' αυτό και δεν είδαμε καμιά μαζική διαδήλωση εθνικοσοσιαλιστών να υπερασπίζονται την ηγεσία και το κόμμα τους, τώρα που επιχειρείται η συντριβή του. Στην Ελλάδα, άλλωστε, δεν υπήρχε ποτέ ισχυρό «φασιστικό» κίνημα, ακόμη και όταν ανθούσε στο εξωτερικό, ούτε έγιναν ξαφνικά τα λαϊκά στρώματα «φασιστικά» ή ρατσιστικά. Οι αγανακτισμένοι αυτοί πολλαπλασιάστηκαν ραγδαία σαν αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης κρίσης που έχει φθάσει στα όρια της οικονομικής καταστροφής και της συνακόλουθης απαξίωσης των κομμάτων εξουσίας, που τελικά ψηφίζονται μόνο από τα προνομιούχα στρώματα.

Τρίτον, η παράλληλη αποστασιοποίηση πολλών ψηφοφόρων στα λαϊκά στρώματα από μια χρεοκοπημένη «Αριστερά», που είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Και αυτό, γιατί αντί τα κόμματα στην Αριστερά να στραφούν κατά της παγκοσμιοποίησης που καταργεί τη λαϊκή κυριαρχία, η μεν ροζ Αριστερά και τα οικολογικά κόμματα ενσωματώθηκαν πλήρως στη ΝΔΤ, οι δε μαρξιστές της συμφοράς, είτε την παίρνουν σαν «αναγκαίο κακό» στην ιστορική διαδικασία είτε έχουν υιοθετήσει ένα μεταμοντέρνο μαρξισμό που τους οδηγεί ακόμη και σε επιδοκιμασία των αραβικών «επαναστάσεων». Το ΚΚΕ, μολονότι είναι το μοναδικό Κ.Κ. που παίρνει συνεπή θέση κατά της παγκοσμιοποίησης και των εκφραστών της στο χώρο μας (Ε.Ε., ΝΑΤΟ κ.λπ.), ουσιαστικά παραπέμπει το θέμα στις καλένδες όταν το συνδέει άμεσα με τον στόχο της σοσιαλιστικής επανάστασης, ενώ θα μπορούσε να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου κοινωνικής και εθνικής απελευθέρωσης, με βασικό αίτημα την οικονομική αυτοδυναμία μέσα από την έξοδο από την Ε.Ε. Πράγμα που θα οδηγούσε στη σωτηρία των λαϊκών στρωμάτων από την καταστροφική κρίση, αλλά και θα άνοιγε το δρόμο για συστημική αλλαγή.

Φυσικά, η κοινοβουλευτική χούντα και οι πάτρωνές της στις ελίτ ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος. Γι' αυτό και ο ίδιος ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής χούντας στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τόνισε ότι θεωρεί το ίδιο ακραίες τις θέσεις της Χ.Α. με αυτές της Αριστεράς που μιλά για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, δείχνοντας τον επόμενο στόχο τού συστήματος. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι ήδη άρχισε μια συστηματική εκστρατεία φίμωσης κάθε υποστηρικτή της «ακραίας» αυτής άποψης, όχι μόνο από τη χούντα, αλλά και από τη συστημική Αριστερά που επίσης θεωρεί ταμπού την Ε.Ε.

Ετσι, ακόμη και η ΙΣΚΡΑ, η ιστοσελίδα του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΡΙΖΑ που συζητά (θεωρητικά, βέβαια, αφού παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ!) την έξοδο από το ευρώ -αλλά όχι και από την Ε.Ε.- η οποία ανελλιπώς αναδημοσίευε τελευταία τη στήλη αυτή, ξαφνικά κατέβασε το άρθρο τής 22/9. Στη συνέχεια, ανέβασε μεν το περασμένο άρθρο μου, αλλά, σε κατάφωρη παραβίαση της ίδιας της δεοντολογίας της, δημοσίευσε μαζί και λασπολογικά σχόλια εναντίον μου κάποιου γνωστού διαδικτυακού λασπολόγου με το ψευδώνυμο «Omadeon», που (όπως παρόμοιοί του σε άλλες ιστοσελίδες) επανήλθαν για πολλοστή φορά με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και δυσώδη σχόλια κάτω από την ύποπτη κουκούλα τους, που ποτέ δεν θα δημοσιεύονταν επώνυμα στον μη κίτρινο Τύπο. Συνακόλουθα, αναγκάστηκα να ζητήσω ο ίδιος από την ιστοσελίδα αυτή να κατεβάσει το άρθρο και να μην αναδημοσιεύει πια άρθρα μου...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

6 σχόλια

1 Ο/Η Τασος Ι. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Το συμπερασμα ειναι: Αν θες να μαθεις την αληθεια, διαβασε τα αρθρα του Τακη Φωτοπουλου!

Το λυπηρο ειναι οτι πρεπει να "σπαταλα" το λιγο χωρο που έχει, για να εξηγεί τα αυτονόητα...
2 Ο/Η Δήμος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Έτσι είναι, δεν έχουμε στην Ελλάδα φασιστικό κίνημα με την έννοια που αναπτύχθηκε στις βορειοευρωπαϊκές χώρες. Κι ούτε πρόκειται να υπάρξει τέτοιο για πολλούς λόγους, κοινωνικούς, ιστορικούς ακόμα και γεωγραφικούς-γεωμορφολογικούς.
Υπάρχει όμως ένα είδος φασισμού, εκείνου που π.χ. κάποιος χτίζει μια πολυκατοικία απέναντί σου και σου κρύβει ακόμα και τον ήλιο γιατί είναι "δικαίωμά του", εκείνου που παρκάρει όπου βρει γιατί "τί να κάνει", εκείνου που περνάει με το αυτοκίνητο με εκκωφαντική μουσική και χίλιες δυο άλλες περιπτώσεις. Κι αυτά φασισμός είναι. Σαφώς διαφορετικός από των βορειοευρωπαίων αλλά φασισμός.
3 Ο/Η Elikas έγραψε: (πριν 6 έτη)
Πάρα πολύ σωστή ανάλυση, αρκεί αυτός που τη διαβάζει να διαθέτει IQ κατώτερο κι απ' αυτό του μέσου ανορθόγραφου χρυσαυγίτη. Μια παραστρατιωτική οργάνωση με νεοναζιστική ιδεολογία και ατζέντα κρίνεται ως "φανταστικός" κίνδυνος, παρόλο που (μέχρι πρότινος) είχε εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές και συστηματική προώθηση από τα καθεστωτικά μέσα. Ένα αντιφασιστικό κίνημα μπαίνει σε εισαγωγικά, λες και είναι υποκινούμενο από μυστικές λέσχες του υπερεθνικού κεφαλαίου (που ως γνωστόν πολεμάει τις ίδιες του τις επενδύσεις για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού). Κι όσο για τη θεωρία των άκρων, ναι μεν απαξιώνεται αλλά τελικά δείχνει να ισχύει, αφού η πολυπόθητη για τον συγγραφέα σοσιαλιστική επανάσταση θα έρθει μόνο με κατάλυση όλων των δημοκρατικών θεσμών, που φυσικά κι εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα αλλιώς θα είχαν φροντίσει εγκαίρως να εναρμονιστούν με μουχλιασμένα σταλινικά δόγματα. Πας μη πυροβολημένος κομμουνιστής βάρβαρος, και το σιωνιστικό λόμπι απλά τυχαίνει να είναι καραμέλα στα στόματα των φασιστών, από τους οποίους όμως δεν κινδυνεύουμε γιατί δεν έχουμε στο κάτω-κάτω και τόσα πολλά να χωρίσουμε μαζί τους.

Ντροπή στην "Ε" που δημοσιεύει τέτοια σκουπίδια.
4 Ο/Η Τασος Ι. έγραψε: (πριν 6 έτη)
@ Elikas

Εσυ που εχεις υψηλο IQ, να πας να κανεις αντιφασιστικο μετωπο με το Σαμαρα, τον Πρετεντερη και το Βενιζελο.

Μπες τουλαχιστον στον κοπο να μαθεις δυο πραγματα για τις αποψεις του Φωτοπουλου και μετα βγες να βρισεις. Γελοιοποιεισαι οταν μιλας για την "πολυπόθητη για τον συγγραφέα σοσιαλιστική επανάσταση που θα έρθει μόνο με κατάλυση όλων των δημοκρατικών θεσμών..."

Τα αρθρα του Τακη Φωτοπουλου ειναι ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ μεσα στο βουρκο της "ενημερωσης". Το εχω πει και το ξαναλεω. Αυτου του ειδους η εμπεριστατωμενη αρθρογραφια ειναι που κανει την "Ε" να ξεχωριζει και να μην ειναι μια φυλλαδα σαν τις αλλες.
5 Ο/Η Antiglobalized έγραψε: (πριν 6 έτη)
το άρθρο χτυπάει ακριβώς εκεί που σύσσωμη πλέον η Αριστερά φαίνεται να είναι μουδιασμένη και άνευρη μπροστά στη θηριωδία του συστήματος που μπορεί να φυλακίζει και να καταδικάζει οποιονδήποτε ακόμα και πολιτικά κόμματα (τώρα είναι η ΧΑ, αύριο θα είναι οι ''ακραίοι'' που θέλουν έξοδο από ΕΕ και Ευρώ, ΝΑΤΟ κλπ). Δηλ αντί να βγουν όλοι και να πουν πως η κωμωδία με τους ''μάρτυρες σε προστασία'' και τις δήθεν ''θποκλοπές της ΕΥΠ'' βρωμάνε χουντίλα, αντ'αυτού έχουμε ένα ''συμπαγές'' ''αντιφασιστικό'' μέτωπο με Πρετεντέρη, Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και δυστυχώς και την Αριστερά. Αυτή είναι η σημερινή χρεωκοπία της Αριστερά στην Ελλάδα και αυτή δυστυχώς θα την πληρώσει ο λαός για πολλά χρονιά καθώς θα εγκλωβίζεται στα δίπολα που τόσο καλά ξέρει το σύστημα να εκμεταλλεύεται προς ώφελος του, όπως ακριβώς άφηνε και την ΧΑ να κάνει τις κτηνωδίες της στο δρόμο , και μόλις έιδε πως άρχισε να απειλει το πολιτικό κατεστημένο (μέχρι εκεί άλλωστε μπορεί η ΧΑ και προγραμματικά να απειλήσει καθώς δεν έχει αντισυστημικό πρόγραμμα) , τότε βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία με τον φόνο του Φύσσα να ξεπαστρέψουν την ΧΑ.
6 Ο/Η Αντώνης Μ. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Σήμερα με τον πιο αγριο τρόπο η αρθρογραφία του Τάκη Φωτόπουλου δικαιώνεται.. Δυστυχώς για τους 'ιστορικούς' και την ιντελιγκέντσια της "αριστεράς', ο εμφύλιος πόλεμος που περιγράφει στο άρθρο είναι σε ππλήρη εξέλιξη.

"Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι μπορεί να αμφισβητηθεί ο φασιστικός χαρακτήρας των συστηματικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών από κάποιους τραμπούκους της Χ.Α. Το να ισχυριστεί όμως κάποιος σήμερα, με βάση τις πρακτικές αυτές, ότι αντιμετωπίζουμε μαζικά ναζιστικά κόμματα και πραγματικά τάγματα εφόδου, όπως στη δεκαετία του 1930, θα ήταν κακόγουστο ανέκδοτο, αν δεν ήταν άκρως επικίνδυνο. Ιδιαίτερα, τώρα, που βγαίνουν «αντιφασίστες» να απειλούν ότι «το φασισμό θα τον αντιμετωπίσει και θα τον αποτελειώσει το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της μεγάλης πλειοψηφίας που σιχαίνεται τους νεοναζί» (δηλαδή οι ίδιοι αυτοδιορισμένοι προστάτες του λαού!) («Ε», 2/10). Με την ίδια όμως λογική θα μπορούσαν και οι τραμπούκοι της Χ.Α. και άλλοι παρόμοιοι να κάνουν το ίδιο και να μας οδηγήσουν κάποιοι (πίσω από όλους αυτούς) σε έναν εμφύλιο, παρόμοιο με τους εμφυλίους που στήνουν σήμερα η Υ/Ε μαζί με τη σιωνιστική ελίτ στις αραβικές χώρες, για να υποτάξουν τους λαούς που αγωνίζονται για την εθνική και οικονομική κυριαρχία τους, δηλαδή τη λαϊκή κυριαρχία."
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 6

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Η άποψή μου - Του ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ