Ηλεκτρονική Έκδοση

Καλούν σε διαμαρτυρία αύριο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Οικολόγοι Πράσινοι: «Αδιαφορεί το κράτος για την κακοποίηση των ζώων»

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα καταγγέλλει «την αδιαφορία και απαξίωση της πολιτείας ως προς το σοβαρό θέμα της κακοποίησης των ζώων», τα οποία, όπως λένε, καθημερινά πεθαίνουν σε όλη τη χώρα από δηλητηριάσεις, ξυλοδαρμό, βασανισμό και εγκατάλειψη.

Προτείνουν μέτρα και ζητούν την υιοθέτησή τους Προτείνουν μέτρα και ζητούν την υιοθέτησή τους Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν ότι συμμετέχουν στην πανελλαδική εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, αύριο στις 10 το πρωί. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για το θέμα της κακοποίησης των ζώων που δεν χαρακτηρίζεται από μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αποτελεί πάγια κατάσταση στη χώρα μας.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες των φιλοζωικών οργανώσεων σχετικά με:

· Τη βελτίωση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων και τη λήψη άμεσων μέτρων για την ευζωία τους

· Την αύξηση των ποινών και προστίμων όσων κακοποιούν ζώα

· Τη λειτουργία ελεγκτικού μηχανισμού για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας

· Την απαγόρευση πώλησης ζώων συντροφιάς από καταστήματα και τον αυστηρό έλεγχο των εκτροφέων

· Την προώθηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων

· Τη λήψη μέτρων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της χώρας, με ειδική αναφορά στις νεαρές ηλικίες για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών ως προς τη συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα

· Την αυστηρή τήρηση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης, τη μεταφορά και τους σταθμούς ξεκούρασης των παραγωγικών ζώων

· Την ανάδειξη του κυνηγιού ως ψυχαγωγικής δραστηριότητας με καταστροφικές συνέπειες στη φύση και στα ζώα

· Την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στη χώρα μας

"Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την πολιτεία γενικότερα να προωθήσει τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματική προστασία όλων των ζώων και θα προάγουν το σεβασμό απέναντι στη φύση και στα ζώα. Ας μη ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός μας κρίνεται και από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα" καταλήγει η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικολόγοι Πράσινοι