Έντυπη Έκδοση

Σοβαρό και γελοίο

Η απόσταση μεταξύ σοβαρού και γελοίου είναι πολύ μικρή.

Τόσο μικρή, ώστε συχνά οι πολιτικοί που ασκούν εξουσία να την περνάνε με μεγάλη ευκολία. Τα παραδείγματα, πολλά και επίκαιρα. Παράδειγμα πρώτο, η χθεσινή επίσκεψη Καραμανλή σ' ένα νέο ΚΕΠ. Από τους λίγους δημόσιους φορείς, δηλαδή, που λειτουργούν σχεδόν υποδειγματικά και αποτελούν όαση στον δημόσιο τομέα. Ενας αλήστου μνήμης υφυπουργός του κ. Καραμανλή, ο Ανδρεουλάκος, ήθελε να καταργήσει τα ΚΕΠ. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόθεσή του αυτή τον έκαναν να υπαναχωρήσει, ωστόσο προχώρησε σε απαξίωσή τους. Και κυρίως, άφησε τους εργαζομένους σε αυτά -οι οποίοι στην κυριολεξία εργάζονται μ' έναν υπερβολικό φόρτο δουλειάς- με αμοιβές χαμηλότερες από τους συναδέλφους τους, δυσμενείς συνθήκες απασχόλησης κ.ο.κ. Ο κ. Καραμανλής δεν είπε τίποτα γι' αυτούς, όπως και δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα γι' αυτούς. Η επίσκεψή του είχε καθαρά επικοινωνιακό στόχο. Να δείξει στην κοινή γνώμη ότι εν μέσω θέρους αυτός εργάζεται για την καθημερινότητα του πολίτη. Κάλεσε λοιπόν τις τηλεοπτικές κάμερες, τον απαθανάτισαν να βγάζει ένα λόγο γεμάτο υποσχέσεις και αποχώρησε. Είναι το γελοίο του θέματος που προαναφέραμε.

Παράδειγμα δεύτερο, από τον εκπρόσωπο του κ. Καραμανλή, τον κ. Αντώναρο. Δεκαέξι κομματικά στελέχη της Ν.Δ. στη Λάρισα έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας του ν' αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για εκκαθάριση του πολιτικού σκηνικού από πρόσωπα και συμπεριφορές που ενόχλησαν.

Ο κ. Αντώναρος δέχεται σχετική ερώτηση από τους δημοσιογράφους και η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Δεν σχολιάζω δηλώσεις μεμονωμένων πολιτών». Το γελοίο που επικαλούμαστε...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Ακροβατώντας