Ηλεκτρονική Έκδοση

Ζητά να γίνει η δίκη για τη δολοφονία Χορευτάκη στο Ρέθυμνο ή στα Χανιά

Μιχ. Καρχιμάκης: Να διερευνηθεί η «ομπρέλα» προστασίας στη συμμορία Βλαστού

Τη διερεύνηση των συνθηκών που επέτρεψαν την αποφυλάκιση, τον Ιανουάριο του 2008, του Ζαχ. Λαγουδάκη, ο οποίος στη συνέχεια δολοφόνησε τον 21χρονο φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη, ζητά με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνει αναφορά σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος έχαιρε της προστασίας πολιτικού προσώπου.

Ο Μιχ. Καρχιμάκης ζητά να γίνει αναψηλάφιση του όλου φακέλου της υπόθεσης Λαγουδάκη, εν όψει της δίκης, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σεπτέμβριο. Πατράλληλα, ζητά να ληφθεί σοβαρά υπόψη το καθολικό αίτημα της κοινής γνώμης, των φορέων της Κρήτης, της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε η δίκη να γίνει στα Χανιά ή στο Ρέθυμνο -και όχι στο Λασίθι ή ακόμη και εκτός Κρήτης, για "λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας" και "αντεκδίκηση συγγενών του θύματος".

Παράλληλα, ζητά από τον πρωθυπουργό να καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή και να απαντήσει στα όσα λέγονται και γράφονται περί "ομπρέλα" πολιτικής προστασίας και αλληλεξάρτησης στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φέρεται να συνεργάστηκαν με τη "συμμορία των 16",  από εν ενεργεία υπουργό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Για το ίδιο θέμα
Έτοιμος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη δηλώνει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης