Ηλεκτρονική Έκδοση

«Βδελυρό παραμύθι» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κοροβέση, ο Λεωνίδας Κύρκος

Φωτιές και στον ΣΥΡΙΖΑ ανάβουν οι μίζες της Siemens (Δυνατότητα σχολιασμού)

Περ. Κοροβέσης: «Επί κυβέρνησης Τζαννετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά»

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν στα κόμματα της Αριστεράς οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλή Κοροβέση. Σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, υποστήριξε ότι «επί της κυβέρνησης Τζαννετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε». Για «βδελυρό παραμύθι» έκανε λόγο ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ αποστάσεις κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αναμασάει συκοφαντίες» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Στη συνέντευξή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens τόνισε πως το σκάνδαλο της δεν είναι δικομματικό και υποστήριξε ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τζαννετάκη, "επρόκειτο να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε".

"Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη. το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα", πρόσθεσε ο Περικλής Κοροβέσης. Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κύρκος, με ανακοίνωσή του, απάντησε: "Άργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι".

Αποστάσεις κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε προσωπικές τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση, σημειώνοντας οι απόψεις του για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές, που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΚΚΕ: Φάρσα χρήσιμη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

"Αλλοπρόσαλλες" χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας, τονίζοντας: "οδηγούμενος από τις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕ, αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις. Μάλλον πρόκειται περί φάρσας, χρήσιμης όμως στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε όσους θέλουν να θολώσουν τα νερά στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ".

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

43 σχόλια

41 Ο/Η Βασίλης Δαμ. έγραψε: (πριν 11 έτη)
Στην πολιτική, δεν έχει σημασία άν κάτι έχει γίνει και το ξέρεις,αλλά άν αυτό που ξέρεις πρέπει να το πείς.
Η έντιμη διανόηση, βρισκόμενη μακριά από τέτοιες σκέψεις,δέν πρέπει να συμμετέχει στήν ενεργό πολιτική.Η κατάθεση μόνο τού οράματός της, θα είταν χρήσιμη.Η δέ ειληκρίνειά της, πρέπει όταν εκδηλώνεται, να ταυτίζεται με την τάξη που επιδιώκει να υπηρετεί.
42 Ο/Η Βαγγέλης έγραψε: (πριν 11 έτη)
Όσο για τον εκσυγχρονισμό του χρηματισμού του Συνασπισμού την περίοδο 1989 – 1990, αυτό δεν αποτελούσε παρά απαραίτητη προϋπόθεση για την διασφάλιση της απαραίτητης αυτονομίας της ηγεσίας από την κομματική βάση, καθώς όταν έχεις ένα κόμμα μελλών και εξαρτάσαι σε έναν σημαντικό βαθμό από τις οικονομικές ενισχύσεις και συνδρομές των μελλών σου είσαι ως κόμμα αναγκασμένο να τις λαμβάνεις και σοβαρά υπόψη σου. Κατά συνέπια η δράση της όποιας ηγεσίας δεσμεύεται από την γνώμη και τις απόψεις που εκφράζουν τα κομματικά μέλη. Αντίθετα όταν έχεις διασφαλίσει άλλες οικονομικές ροές βλέπε Siemens για παράδειγμα τότε η όποια ηγεσία εξασφαλίζει την αυτονομία της από τα κομματικά μελή καθώς δεν εξαρτάται από τις οικονομικές συνδρομές των μελλών της.
43 Ο/Η Βαγγέλης έγραψε: (πριν 11 έτη)
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η σχέση μεταξύ της εμπλοκής σε σχέσεις χρηματισμού με διάφορους επιχειρηματίες του Μπλερικού Εργατικού κόμματος στην Βρετανία είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον αριθμό των μελλών καθώς και τις οικονομικές στους συνδρομές στο Εργατικό Κόμμα. Την μείωση των μελών του κόμματος καθώς και των συνδρομών τους υποκατέστησε η χρηματοδότηση μέσω «άλλων συναλλαγών» με εξέχον μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας! Όσον αφορά την Ελλάδα, ως γνωστόν τόσο ο Συνασπισμός καθώς και το ΠΑΣΟΚ μόνο κόμματα μελλών δεν είναι. Αναμενόμενα τα όποια συνακόλουθα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 43

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΚΕ
Για το ίδιο θέμα
Κορώνες από Κοροβέση
«Να σκέφτεται πριν μιλήσει» καλεί τον Περ. Κοροβέση ο Αλέξης Τσίπρας