Έντυπη Έκδοση

ΞΑΦΝΙΚΗ ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ SIEMENS-ΗΓΕΣΙΑ

Κορώνες από Κοροβέση

Εικόνα ενός κατακερματισμένου πολιτικού σχηματισμού παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτές και στελέχη του να κάνουν δηλώσεις ασκώντας κριτική ο ένας εναντίον του άλλου. Χθες στο σκηνικό «όλοι εναντίον όλων» ήρθε να... συνεισφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης.

Κοροβέσης: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα Κοροβέσης: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens, την περιέγραψε ως «ένα δομικό σκάνδαλο του μαφιόζικου καπιταλισμού» στο οποίο συμμετείχε πριν από περίπου 20 χρόνια και ο ενιαίος τότε ΣΥΝ. Επικαλούμενος άρθρο του Γιώργου Βότση, που δημοσιεύτηκε στην «Ε» στις 13 Ιουλίου, είπε ότι «το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα ύστερα από επίσημες πληροφορίες που έχουμε» το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ «στην κυβέρνηση Τζαννετάκη». Εννοούσε προφανώς την οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα το 1990. Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι τα δύο κόμματα -ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ- που στην οικουμενική κυβέρνηση αποτελούσαν τον ενιαίο ΣΥΝ, «δεν έχουν αντιδράσει» στο δημοσίευμα και συμπέρανε: «Αρα λοιπόν πρόκειται για μια διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η Αριστερά». Καταλήγοντας είπε ότι στο δημοσίευμα δεν αντέδρασε «ούτε ο Κύρκος, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».

Οσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι-1» του Πειραιά προκάλεσαν την αντίδραση τόσο του Λεωνίδα Κύρκου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. «Αργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι», δήλωσε ο Λεωνίδας Κύρκος εννοώντας τον Περικλή Κοροβέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε «προσωπικές» τις απόψεις του βουλευτή του κρατώντας αποστάσεις και ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Το ΚΚΕ, μέσω του Παναγιώτη Μεντρέκα, χαρακτήρισε «αλλοπρόσαλλες» τις δηλώσεις του βουλευτή. «Αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις», πρόσθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συνέχισε: «Μάλλον πρόκειται περί φάρσας, χρήσιμης όμως στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και σε όσους θέλουν να θολώσουν τα νερά στην υπόθεση Siemens».

Οσα είπε ο Περικλής Κοροβέσης προκάλεσαν όμως απογοήτευση στην ηγεσία του ΣΥΝ και για άλλους λόγους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκε στην «καταγγελία» ότι χρηματίστηκε ο ΣΥΝ από τη Siemens. Ασκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. Οταν ρωτήθηκε «ο κ. Αλαβάνος με τον κ. Τσίπρα τι έχουν να χωρίσουν;» απάντησε: «Ο Αλαβάνος είναι ένας πανέξυπνος πολιτικός, έχει μια ιδιοφυή πολιτική αντίληψη και είναι αυτός που στην ουσία είναι η μεγάλη προσωπικότητα για την άνοδο της Αριστεράς». Αλλά, είπε στη συνέχεια, «έκανε το μοιραίο λάθος να βάλει κάποιο νεαρό, έξοχο κατά τα άλλα, πολύ καλό στο Δήμο της Αθήνας» στην ηγεσία του ΣΥΝ. Είπε για τον Τσίπρα ότι «δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα» και ότι «νομίζει ότι πήρε τα χειμερινά ανάκτορα, στα οποία διορίστηκε διαχειριστής». Οταν έγινε γνωστή η συνέντευξη του Περικλή Κοροβέση, προκλήθηκε αμηχανία και εκνευρισμός. «Εάν ήταν σε οποιαδήποτε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα θα είχε διαγραφεί», έλεγαν στον ΣΥΝ. Και χαρακτήριζαν εξίσου αρνητικά τόσο όσα είπε για εμπλοκή του ενιαίου ΣΥΝ στο σκάνδαλο της Siemens όσο και την επίθεση που έκανε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
«Να σκέφτεται πριν μιλήσει» καλεί τον Περ. Κοροβέση ο Αλέξης Τσίπρας
Φωτιές και στον ΣΥΡΙΖΑ ανάβουν οι μίζες της Siemens (Δυνατότητα σχολιασμού)