Έντυπη Έκδοση

Βουλεύματος σκληρότης

ΟΘοδωρής Ηλιόπουλος είναι ο μοναδικός φυλακισμένος για την εξέγερση του Δεκέμβρη.

Η σύλληψή του, όπως βεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες (έχουν ήδη καταθέσει), έγινε με τον γνωστό τρόπο με τον οποίο δρα η αστυνομία· εκτός τόπου και χρόνου δηλαδή, με μια απλή (τυφλή) επιχείρηση των ΜΑΤ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες από την πρώτη στιγμή και υπερασπίζεται την αθωότητά του με όποιον τρόπο μπορεί. Οι αιτήσεις του για αποφυλάκιση απορρίπτονται η μία μετά την άλλη.

Αποκορύφωμα ήταν η 8η Ιουλίου, οπότε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε με βούλευμα τη συνέχιση της κράτησής του για ακόμη έξι μήνες, «εμπλουτίζοντας» μάλιστα το κατηγορητήριο με περαιτέρω επιβαρυντικά στοιχεία (!), το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά στις μαρτυρίες των δύο ένστολων ενόπλων των ΜΑΤ.

Εκτός από ορισμένες φωνές η κοινωνία έχει σωπάσει μπροστά σ' αυτήν την αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία, απότοκες και οι δύο των τρομονόμων, που ψηφίζονται εσχάτως με αιτιολογία την πάταξη της τρομοκρατίας, την ασφάλεια των νομοταγών πολιτών.

Να, όμως, που η κοινωνία στα Χανιά της Κρήτης, με μπροστάρηδες τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, συγκεντρώνεται αύριο στο κέντρο της πόλης με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση, την παύση της παράνομης κράτησης του Θ. Ηλιόπουλου, που συμβαίνει να μη λέγεται Χριστοφοράκος, όπως εύστοχα σημείωνε πριν από λίγες ημέρες στην «Ε» ο Ν. Σεβαστάκης. Σημασία έχει ότι δεν κοιμούνται άπαντες σε τούτη τη χώρα όπου κυριαρχούν αστυνόμοι και δικαστές και καταπατώνται κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, μαζί και η αξιοπρέπεια. Η κοινωνία οφείλει να ξυπνήσει και να αντιδράσει, να αναλάβει τον πολιτικό και πολιτειακό ρόλο που της αρμόζει. Τα Χανιά δείχνουν τον δρόμο...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Αποστάσεις