Έντυπη Έκδοση

ο φόνος της φωνής...

Είναι παλιά ιστορία. Οχι των τελευταίων 30 χρόνων της μεταπολίτευσης -πολύ παλιότερη. Την περιγράφει

σχεδόν σαν να έρχεται απ' το μέλλον, ο Ντοστογιέφσκυ στους «Δαιμονισμένους» και στο «Υπόγειο»...

Από τη μια μεριά οι πρίγκηπες (τότε, οι Δυνατοί σήμερα) κι από την άλλη οι κολασμένοι (τότε και σήμερα). Και στη μέση το χάος, το κενό της μη πολιτικής, η νεκρή ηθική και η απελπισμένη (ένεκεν της απουσίας των ανθρώπων) ύπαρξη.

Με αυτό το δίπολο της διαρκούς βίας (άλλοι το λένε «πόλεμο») αν επί μακρόν επικρατήσει, ακυρώνεται η ταξική πάλη που μπορεί να προσδώσει στη δημοκρατία ανθρώπινα προτάγματα και υποκαθίσταται από την τυραννίδα των αντιμαχομένων, του μαύρου - άσπρου, των εντυπώσεων, ενός χρήσιμου στους ισχυρούς matrix.

Σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αυτή είναι η παγίδα της εποχής μας: η «τρομοκρατία-αντιτρομοκρατία». Που φαίνεται να υπερβαίνει, από το Αφγανιστάν έως το Μανχάταν κι απ' τα Εξάρχεια έως το Κοινοβούλιο, όσα σπαράγματα δημοκρατίας μάς απέμειναν...

Είναι φονιάδες -ίσως να μην είναι καν φασίστες.

Είναι κοινοί εγκληματίες, ένα είδος τραμπούκων, «ανήλικων» στο μυαλό που παίζουν κλεφτοπόλεμο με το κράτος

και το πιο προφανές απ' αυτό, τους αστυνομικούς.

Βαυκαλίζονται να πιστεύουν ότι είναι «τρομοκράτες», μάλιστα ότι είναι αντιεξουσιαστές κι ότι δρουν στο όνομα των εξεγερμένων (όπως του περσινού Δεκέμβρη) και των εξεγέρσεων του μέλλοντος.

Στην πραγματικότητα η μόνη σχέση που έχουν με την Αριστερά υπό την ευρεία της έννοια, είναι με το κομμάτι των παρηκμασμένων εκείνων κύκλων, ομάδων και παρεών που τους παρέχει κάλυψη (διαβίωσης) και ιδεολογικά επιχειρήματα της δεκάρας

που αντέχουν όλο και λιγότερο στην κοινή λογική και για αυτό διατυπώνονται με όλο και πιο έντονη

την απελπισία μέσα τους, την αποξένωσή τους από τους απλούς ανθρώπους. Για τούτο και η ρητορική τους είναι όλο και πιο οργισμένη, όλο και πιο σεχταριστική, ένα σιχτίρι στους πάντες, πιο μαύρη, πιο αλαζονική (όσον και πιο λούμπεν). Πώς αλλιώς να (συν)καλύψουν ιδεολογικά (!) ότι σκοτώνουν ακόμα κι αυτούς που τάχα υπερασπίζονται: τους εργάτες που «υποταγμένοι» παίρνουν πρωί το μετρό για να πάνε στη δουλειά τους.

Υπ' αυτήν την έννοια το θράσος, ο μηδενισμός και ο κυνισμός που τους χαρακτηρίζει έχει σχέση με την αμορφωσιά (και μόνον αυτήν) ορισμένων ομάδων που έχουν εκλάβει την Αριστερά ως μίσος προς τον κόσμο -ένας χολερικός μικρόκοσμος διαρκούς βίας σε όλα τα επίπεδα, από το προσωπικό και το συλλογικό έως το ερωτικό· που δεν δροσίζεται από κανενός είδους ανθρωπισμό...

...............................................

Η αλήθεια είναι ότι ο λαός τούς έχει πάρει μυρωδιά και ως εκ τούτου δεν «κινδυνεύει η Δημοκρατία» (κατά τις βολικές μεγαληγορίες της εξουσίας), παρ' ότι τα τυπάκια αυτά όντως κατοικούν μέσα στο αυγό του φιδιού...

***

Από την άλλη μεριά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επέστρεψε κάνοντας μεγάλες δηλώσεις χωρίς να έχει (προφανή) λόγο. Επέστρεψε με συμπεριφορές που υποδηλώνουν ότι βιώνει μια προσωπική βεντέτα.

Υπεροψία; υπερβολική αυτοπεποίθηση; Λαγνεία της επικοινωνιακής προβολής;

Πάντως κούνησε τη σφηκοφωλιά χωρίς να 'ναι έτοιμος να παγιδεύσει τις σφήκες. Τους εγκληματίες δεν τους απειλείς, τους συλλαμβάνεις. Δεν τους προκαλείς με κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον των κατοίκων μιας (στοχοποιημένης) περιοχής όπως τα Εξάρχεια, αντιθέτως αστυνομεύεις με βάση τον νόμο. Δεν δίνεις το άλλοθι που απεγνωσμένα αναζητούν οι φονιάδες, να εμφανίζονται δηλαδή ως

εκδικητές θυμάτων της αστυνομικής βίας όπως ο αδικοχαμένος Αλέξης Γρηγορόπουλος, ούτε αφήνεις (ή βάζεις) τους αστυνομικούς να κάνουν μπουνταλοσύνες, σαν να μην πρόκειται για επαγγελματίες, αλλά για έναν προσωπικό σου στρατό - (μάλιστα

σε αυτήν τη φάση ακέφαλον με δική σου ευθύνη)...

Με το «καλημέρα» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (!) ο κ. Χρυσοχοΐδης άρχισε τα λάθη. Μίλησε για καμμιά δεκαπενταριά ασύλληπτους της 17Ν (ο ίδιος που διαβεβαίωνε ότι την έχει εκκαθαρίσει). Γιατί;

Προχώρησε σε απειλές, επικηρύξεις και συνεχείς (πολλές μα πάρα πολλές) συνεντεύξεις παντού. Γιατί;

«Εφαγε» το κεφάλι του αρχηγού της Αστυνομίας, αλλά δέκα ήδη μέρες μετά, δεν το έχει αντικαταστήσει ακόμα. Γιατί;

Κι έτσι φθάνουμε στο ανακόλουθο: να 'χει συνέχεια το έγκλημα κι όχι η αστυνόμευση.

Ομως, από πολιτική άποψη αυτό που κυρίως έχει σημασία και πρέπει να προσεχθεί είναι ότι με αυτόν τον τρόπο έγκλημα και αστυνόμευση παίζουν στο ίδιο παιγνίδι της γενικής καταστολής.

Τίποτα καλύτερο για το σύστημα των Δυνατών.

Το ερώτημα πλέον για τη λεγόμενη «νέα γενιά τρομοκρατών» δεν είναι ούτε αν είναι πράκτορες, ούτε αν είναι φασίστες, ούτε αν παροικούν στους «μπάχαλους», ούτε αν είναι απολωλότα μαύρα πρόβατα που γέννησε η αμορφωσιά κάποιων αυτοπροσδιοριζόμενων ως αντιεξουσιαστικών ή αναρχικών ομάδων, όχι, το ερώτημα είναι αν το έγκλημα (μάλιστα το λούμπεν) θα ενταχθεί στο οπλοστάσιο της εξουσίας για τα επερχόμενα, όχι υπό την υποψία και το στίγμα της προβοκάτσιας, αλλά με τη νομιμοποίηση που μπορεί να του παράσχει η έντονη αποπολιτικοποίηση και αποβλάκωση που διαρκώς, παντού, εξαπλώνονται...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

7 σχόλια

1 Ο/Η χρήστος δημητρίου έγραψε: (πριν 11 έτη)
Στη θεωρία της ημιμόρφωσης ο Adorno δηλώνει το επικίνδυνο του να μισείς τη γνώση. Αυτό το λούμπεν στοιχείο που αναφέρεις έχει κατακυριεύσει και την επαναστατικότητα ακόμα.
2 Ο/Η ii έγραψε: (πριν 11 έτη)
Eίναι βλήματα!!! Διότι όπως τα βλήματα από τα όπλα είναι ά-λογα και βάλλονται από κάποιους επιτήδειους, είναι υποκινούμενοι για να ξεχάσουμε τα πραγματικά προβλήματα. Είναι υποχείρια, δεν έχουν καμιά σχέση με προοδευτικούς ανθρώπους, είναι το προσάναμμα της αντίδρασης. Ευτυχώς αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη θέση του και δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρεξήγηση. Κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να πάρει αποστάσεις ασφαλείας απ αυτά τα φαινόμενα. Προς το παρόν ένα το κρατούμενο: Ακόμα μεγαλύτερη καταστολή με την άδεια (όχι της αστυνομίας) αλλά όλων των κομμάτων. Αλλά να είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η συναίνεση είναι μόνο για τους φονιάδες και όχι για τις επερχόμενες κοινωνικές διεκδικήσεις που σύντομα θα κατέβουν τους δρόμους!!
3 Ο/Η Νίκος έγραψε: (πριν 11 έτη)
"Απ' όλες τις κρίσεις που μας βασανίζουν, η πιο σοβαρή είναι η κρίση του ελλείμματος δημοκρατίας. Αν δεν αναστραφεί, η δημοκρατία θα μεταλλαχθεί σε ένα θέαμα, με τους πολίτες αδρανείς θεατές -κάτι που σχεδόν το ζούμε ήδη- και οι συνέπειες θα είναι τεράστιες" (Νόαμ Τσόμσκι) Αυτό που με φοβίζει δεν είναι η φωνή των λίγων, αλλά η σιωπή των πολλών. Οι οποίοι είναι απλώς αδρανείς θεατές, σε ένα κατεστημένο που προσφέρει πολύ θέαμα (άρτον και θεάματα), διαστρεβλώνει την αλήθεια, προκαλεί την αηδία, και τελικά καταφέρνει να στρέψει τα βλέμματα (και τα μυαλά) των ανθρώπων μακρυά από την χειραγώγηση της "Δημοκρατίας" (ό,τι κι αν αυτό σημαίνει πια).
4 Ο/Η Θοδωρής έγραψε: (πριν 11 έτη)
Στάθη, ούτε μία δικαιολογία για τα κίνητρα και την πράξη. Είναι κοινοί δολοφόνοι και πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρότατα.
5 Ο/Η θεο έγραψε: (πριν 11 έτη)
καλημέρα
η αστυνομία μας ήταν είναι και κατά πάσα πιθανότητα θα ειναι ανοργάνωτη.
και πως αλλιώς θα ηταν εάν μέχρι την δεκαετία του 80 ήξερε μόνο να φακελώνει κουμουνιστές και από το 80 και μετά έγινε κομματικό παρακράτος της κάθε κυβέρνησης
ποιος απο εμάς όταν έχει πρόβλημα σκέπτεται την αστυνομια ;
ποιος απο εμας έκτος και εαν είναι επώνυμος αισθάνεται προστατευμένος απο την αστυνομια;
κανένας
άρα και το προχθεσινοβραδινό ηταν αναμενόμενο
άραγε τώρα θα παραιτηθεί ο κύριος υπουργός;
θεο
6 Ο/Η KOSTAS TRENT έγραψε: (πριν 11 έτη)
Επιτρέψτε μου. κε Σταυρόπουλε,
να σχολιάσω κάποια άλλη, θεσμοθετημένη στην Αριστερή Ιστορική μνήμη, β ί α , στην πολυσυζητούμενη τώρα ταινία του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ «ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ» 2008 :

Είναι έγκλημα να επιστρατεύεις δια της ξεκάθαρης βίας, ανήλικους.
Όπως έίναι έγκλημα να βαφτίζεις στο Χριστιανισμό δι εκβιασμού βρέφη (!) ανήξερα ή ανήμπορα .(Από αυτοκράτορος Μαρκιανού, μέσα 7ου μ.Χ. αι- και εφεξής..)

" Σκοτωθείτε τώρα για μιά υπόθεση που θα καταλάβετε αργότερα" ( εάν καταφέρετε κι επιζήσετε απ'' τα βρεττανικά των 25 λιβρών, απ'' τα ρουκεττοβόλα Σπιτφάιρς και τις ναπάλμClusters των Χελλντάιβερς-βομβ/στικών στο Γράμμο-1949...)

Αυτά που η Παγκόσμια μεταπολεμική - μετά την ανθρωποσφαγή,- Νομοθεσία κι ο ΟΗΕ -1948, καταδικάζει για τις Αφρικάνικες φυλές που αρπάζουν δια της βίας παιδιά, τους χώνουν -με ξυλοδαρμό, άν αρνούνται ή στέρηση τροφής κτλ.-, στο χέρι το KALASNIKOV, τα ...βιάζουν στο στρατώνα και τα κάνουν τραγικούς Καμικάζε που ''''καθαρίζουν'''' για τον αρχηγό ή μισθοφόρο της Αφρικάνικης φυλής, τότε το ΚΚΕ τα υιοθετούσε.

Κανένα ελευθεριακό, παλλαικό, ή αναρχικό ακόμα, ή Επαναστατικό καθεστώς δεν μπορεί να επιστρατεύει παιδιά και να τα στέλνει στον πόλεμο.
( Βέβαια η Βέρμαχτ κι η Χιτλερική Νεολαία πρωτοτύπησαν, πρίν το ΚΚΕ : με πλύση εγκεφάλου ετοίμαζαν τα παιδιά για στρατιωτική υπηρεσία και πολλά απ'' αυτά έγιναν λυώμα απ τα Συμμαχικά βομβαρδιστικά : σαν ομοχειρίες τ ρ υ φ ε ρ έ ς , δίπλα στα πανίσχυρα " 88-ρια" κανόνια της Γερμανικής αντιαεροπορικής Αμύνης :εξοικονομούνταν ανδρικές ζωές, που θα υπηρετούσαν στη σφαγή τουΑνατολικού και Νορμανδικού μετώπου.Με τη σφαγή των παιδιών ... ).
Κανένα τέτοιο άθλιο μέσον δεν μπορεί να υπηρετήσει κανεναν ...σοβιετικό σκοπό, όσο ...άγιος και να προπαγανδίζεται για το μέλλον φυσικά : την φ ο ν ι κ ή απάτη της μέλλουσας κοινωνίας)
Όταν ένα σύστημα ήδη έχει χρεωκοπήσει, βλέπετε τι κάνει στην απελπισία του ...
7 Ο/Η Δημήτρης έγραψε: (πριν 11 έτη)
...και τελικά, από το αποτέλεσμα κρίνουμε τις πράξεις. Όσο και αν προσπαθούμε να εξηγήσουμε αν είναι δολοφόνοι ή "επαναστάτες" το αστικό κράτος έχει ήδη αρπάξει (δημιουργήσει) την ευκαιρία για περισσότερα κατασταλτικά μέτρα κατά του εχθρού Λαού!
Θυμηθείτε τη Δευτερα πριν τη συλληψη του Ξηρού, ο golden boy Χρυσοχοϊδης έλεγε στον Παπαχελά " είμαστε κοντά" και 5 μέρες μετά, ως δια μαγείας βρήκαν ΟΛΑ τα κλειδια και τα τηλέφωνα της 17Ν στις τσέπες του...

Δε σας θυμίζει τιποτα τα περιστατικό σήμερα;οεο; Για τόσο αμερικανάκια μας περνάνε;(δις) οεο;

Δ.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 7

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος