Πολιτική

 • ΔHMOΣIO Tώρα οι 6.500, έρχονται και άλλες ώς το 2016 Ανοίγει ο ασκός των απολύσεων
  Mετά τις κόντρες για τα μάτια των ψηφοφόρων THN προοπτική και άλλων απολύσεων στο Δημόσιο, πέραν των 6.500 για τις οποίες η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να γίνουν φέτος, χάραξε ο υπουργός Διοικητικής Mεταρρύθμισης Kυριάκος Mητσοτάκης, δηλώνοντας χθες νέτα-σκέτα ότι «θα γίνουν όσες απολύσεις χρειαστεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου» και συμπληρώνοντας, για όσους συναδέλφους του υπουργούς παριστάνουν πως διαφωνούν, ότι «οι απολύσεις δεν θα γίνουν μόνο φέτος, αλλά και τα δύο επόμενα χρόνια»! Pεπορτάζ: EΛENH ΔEΛBINIΩTH, BIKY ΣAMAPA
 • Στο 174% του ΑΕΠ το χρέος μετά το success story!
  Στον... Θεό έχει φτάσει το χρέος μας! ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για το ελληνικό χρέος, καθώς επί των ημερών της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου έφτασε το 174% του ΑΕΠ, ενώ ο Γ. Παπανδρέου μάς έβαλε στο Μνημόνιο με το χρέος στο 124%! Και όλα αυτά όταν έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης η χώρα εξακολουθεί να έχει χαμηλότατους δείκτες παραγωγής, υπερφορολόγηση, μηδενικές άμεσες επενδύσεις και ανεργία σε ύψος-ρεκόρ.

Τέχνες & Πολιτισμός

 • Γενέθλια του Μίκη στη Ζάτουνα
  Στη Ζάτουνα, που υπήρξε σταθμός για τη ζωή του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη αφού εκεί έζησε εξόριστος την περίοδο της δικτατορίας, θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή μουσική γιορτή προς τιμήν του, την Τρίτη 29 Ιουλίου. Μια επετειακή συναυλία για τα 89 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, που θα λάβει χώρα στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας, στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 21.00.
 • Εφυγε στα 79 του χρόνια ο συγγραφέας Γιώργος Παπακυριάκης Τρυφερός και θυμωμένος
  Δατς ωλ ο Παπακυριάκης. Συγγραφέας, μεταφραστής, εραστής του λόγου και του ανείπωτου, που, όταν σμίγουν, πλάθουν τον ανθρώπινο μύθο. Τον Παπακυριάκη τον φώναζαν με το επώνυμο. Δεν θύμιζε κανέναν.

Οικονομία

 • Κατά της πώλησης του 67% ο Μώραλης
  Η αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το νέο δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έχει ταχθεί εναντίον της ιδιωτικοποίησης.
 • Η Λαϊκή Τράπεζα απαιτεί αποζημιώσεις
  Την προσφυγή της σε διεθνή διαιτησία, στο πλαίσιο της οποίας διεκδικεί αποζημιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε χθες η διαχειρίστρια της πρώην και υπό εκκαθάριση Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου, Αντρη Αντωνιάδου.