Πολιτική

 • ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ Η έξοδος θα είναι... προς την κανονικότητα
  Την πολιτική κατανόηση των εταίρων επιζητεί για άλλη μία φορά η Αθήνα μπροστά στον κίνδυνο να αναγκαστεί να πάρει νέες δυσάρεστες αποφάσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την τρόικα και να ανοίξει ο δρόμος για την ομιχλώδη «επόμενη ημέρα».
 • Ανοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των βουλευτών ζητεί ο Καμμένος
  Νέες κλήσεις στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη δωροδοκία βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στέλνει ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλος. Αυτή τη φορά το κατώφλι του γραφείου του αναμένεται να περάσουν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, αλλά και ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος και ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.

Οικονομία

 • Πρώτο φορτίο με δαμάσκηνα στην Ινδία
  Το πρώτο φορτίο με νωπά δαμάσκηνα με ειδική άδεια εισαγωγής από τη χώρα μας αναχώρησε χθες για την αγορά της Ινδίας. Η εξέλιξη αυτή χαιρετίστηκε χθες από τους Ελληνες εξαγωγείς, αφού είναι η πρώτη ουσιαστική κίνηση για κάλυψη του μεγάλου κενού που άφησε η ρωσική αγορά λόγω των σκληρών μέτρων της Ε.Ε. και του εμπάργκο που ακολούθησε από τη Ρωσία.

Τέχνες & Πολιτισμός

 • ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ «Μας στερήσανε κάθε ελπίδα, δεν τους συγχωρώ»
  Εγώ 50 χρόνια ηθοποιός, ξεπατώθηκα. Επειδή, δηλαδή, ήμουν νοικοκυρά γυναίκα και κατάφερα και έφτιαξα δυο πράγματα, πρέπει τώρα να πληρώσω γι' αυτά; Δεν το δέχομαι! Δεν συγχωρεί κανέναν πολιτικό. Δεν θέλει καμία σχέση με το Εθνικό Θέατρο του Σωτήρη Χατζάκη. Θεωρεί ασυγχώρητο που οι ηθοποιοί πηγαίνουν στην Επίδαυρο με μικρόφωνα -είναι ο λόγος που δύο φορές απέρριψε την πρόταση να παίξει Λυσιστράτη.

Ελλάδα

 • Επιφυλακή για την αιθαλομίχλη
  Σχέδιο με οκτώ βασικούς άξονες συζητήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης, που αναμένεται να φουντώσει με τα πρώτα κρύα, λόγω της ενεργειακής φτώχειας των ελληνικών νοικοκυριών, σε σύσκεψη που συγκάλεσε η αρμόδια γενική γραμματέας του υπουργείου ΠΕΚΑ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμοδίων υπουργείων Ανάπτυξης, Υγείας, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, επτά από τις δεκατρείς περιφέρειες που είχαν κληθεί και υπηρεσιακών παραγόντων.
 • Η «ELDORADO GOLD» ΜΕΣΩ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ 43 ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΣΕ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ» Ο χρυσός από τις Σκουριές «πάει» στα Μπαρμπέιντος
  Η Eldorado Gold αντί για την Ελλάδα «πληρώνει» φορολογικούς παραδείσους ΤΑ ΚΕΡΔΗ της «Eldorado Gold», από 32.000 ευρώ το 2009, ξεπέρασαν, το 2013, τα 7 εκατομμύρια. Και ενώ η κυβέρνηση διατείνεται ότι θα έχει έσοδα 20 εκατ. σε 20 χρόνια, η εταιρεία, που βγάζει κυριολεκτικά χρυσάφι από τις Σκουριές μέσα από ένα πολυπλόκαμο δίκτυο θυγατρικών εταιρειών που δεν είναι παρά... ταχυδρομικές θυρίδες, δεν φορολογείται στην Ελλάδα ή στην Ολλανδία, αλλά στο φορολογικό παράδεισο των νησιών Μπαρμπέιντος. Τι δείχνουν τα στοιχεία της ολλανδικής ΜΚΟ «SOMO» που ερευνά χρόνια τις δραστηριότητες της «Eldorado».

Διεθνή