Έντυπη Έκδοση

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 35.000 ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΜΕΧΡΙ 10 χρόνια για το Εφάπαξ

ΑΙΤΙΕΣ η κακη κατάσταση των ταμείων - ο νέος τρόπος υπολογισμού ** Θα το ψαλιδίσουν για να μειώσουν το χρόνο

«ΜΠΛΟΚΟ» στη χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων, μέχρι και 10 χρόνια, βάζει τόσο για τις 35.000 εκκρεμείς αιτήσεις από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και για τις νέες αιτήσεις που κατατίθενται στα άλλα Ταμεία Πρόνοιας η καθυστέρηση στον προσδιορισμό του «συντελεστή βιωσιμότητας», στη βάση του οποίου θα υπολογίζονται τα νέα υπό χορήγηση ποσά. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τους σημερινούς ρυθμούς το Ταμείο Πρόνοιας χορηγεί περί τα 500 εφάπαξ κάθε μήνα, με κεφάλαια που προέρχονται από τις υπάρχουσες εισπραττόμενες εισφορές. Με τις αλλαγές που έχουν εισαχθεί, από την 1η.9.2013 το εφάπαξ αποτελεί συνάρτηση των εσόδων των Ταμείων Πρόνοιας. Και όσο τα έσοδα μειώνονται, εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων στο Δημόσιο, τόσο θα περιορίζονται οι εκροές για πληρωμή εφάπαξ. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ

Πλήρες θέμα...

Πολιτική

 • ΔΗΜΟΣΙΟ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 35.000 ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 10 χρόνια για το Εφάπαξ
  ΑΙΤΙΕΣ η κακη κατάσταση των ταμείων - ο νέος τρόπος υπολογισμού ** Θα το ψαλιδίσουν για να μειώσουν το χρόνο «ΜΠΛΟΚΟ» στη χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων, μέχρι και 10 χρόνια, βάζει τόσο για τις 35.000 εκκρεμείς αιτήσεις από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και για τις νέες αιτήσεις που κατατίθενται στα άλλα Ταμεία Πρόνοιας η καθυστέρηση στον προσδιορισμό του «συντελεστή βιωσιμότητας», στη βάση του οποίου θα υπολογίζονται τα νέα υπό χορήγηση ποσά. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τους σημερινούς ρυθμούς το Ταμείο Πρόνοιας χορηγεί περί τα 500 εφάπαξ κάθε μήνα, με κεφάλαια που προέρχονται από τις υπάρχουσες εισπραττόμενες εισφορές. Με τις αλλαγές που έχουν εισαχθεί, από την 1η.9.2013 το εφάπαξ αποτελεί συνάρτηση των εσόδων των Ταμείων Πρόνοιας. Και όσο τα έσοδα μειώνονται, εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων στο Δημόσιο, τόσο θα περιορίζονται οι εκροές για πληρωμή εφάπαξ. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ
 • Μπήκε στο Taxis ο διορθωμένος ΕΝΦΙΑ
  Ούτε γιορτή ούτε σχόλη λογαριάζουν στο υπουργείο Οικονομικών όταν είναι να επιβάλουν φόρους και να στείλουν εκκαθαριστικά με το πόσα χρωστούν οι φορολογούμενοι. Αυτό απέδειξε και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων όταν, μέσα στη νύχτα του Σαββάτου, ανέβασε στο TAXIS τα «διορθωμένα» εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Οικονομία

 • ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ Ολομέτωπη φορτηγατζήδων-Χρυσοχοΐδη
  Ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των ομοσπονδιών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ) και του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οι ομοσπονδίες ιδιοκτητών ΦΔΧ, όπως ΠΣΧΕΜ, ΠΟΕΜΙΦΑ, ΟΦΑΒΕ, ομοσπονδία Θεσσαλίας, Κεντρικής Στερεάς και Δυτ. Μακεδονίας, ομοσπονδία 531/70 και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, σε κοινή τους επιστολή επικρίνουν τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στη Φθιώτιδα, αλλά και τη γενικότερη στάση του υπουργείου στο θέμα των διοδίων.
 • Δεσμευτική προσφορά Γερμανών για τα περιφερειακά αεροδρόμια
  Η Fraport βλέπει ισχυρό αντίπαλο τους Γάλλους της Vinci Μετά την κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ - Corporacion America, η γερμανική Fraport ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια, η οποία έχει οριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου. Η Fraport (λειτουργεί περίπου 14 αεροδρόμια παγκοσμίως, με σπουδαιότερο το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης) έχει συστήσει κοινοπραξία με τον όμιλο Κοπελούζου, ο οποίος σημειώνεται ότι κατέχει το 5% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Αθλητισμός

 • Καλώς τονε κι ας άργησε
  Ο Χιου Ντάλας, ο αρχιδιαιτητής μας, μας... τίμησε επιτέλους με την παρουσία του Νάτος λοιπόν και ο Χιου Ντάλας, καμαρωτός καμαρωτός κατέφθασε στην Αθήνα και το Σαββατόβραδο έκανε πρεμιέρα από το Καραϊσκάκη.
 • Σούπερ Λίγκα 2014-2015

Ελλάδα

 • «ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ» Ξαναγίνεται σχολείο
  Στο ιστορικό κτήριο θα εγκατασταθεί το 67ο Γενικό Λύκειο, που σήμερα φιλοξενείται στην Αγ. Μελετίου, για το οποίο καταβάλλεται μηνιαίο μίσθωμα 11.200 ευρώ Το ιστορικό κτήριο της «βίλας Αμαλία», που τελούσε υπό κατάληψη για 30 χρόνια, θα φιλοξενήσει το 67ο Γενικό Λύκειο, στον ίδιο χώρο που ήταν κάποτε το θρυλικό 2ο Γυμνάσιο Αρρένων. με μαθητές όπως ο Αλ. Φασιανός, ο Λ. Παπαδόπουλος, ο Χρ. Γιανναράς, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος κ.ά.
 • ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΑΔΙΕΞΟΔΟ Κωλοτούμπα του Λοβέρδου
  Το αδιέξοδο του «πειράματος» των μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια φάνηκε στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων, το Σάββατο στην Αθήνα. Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος αναγνώρισε ότι η κατάσταση δεν εξομαλύνθηκε και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα εφαρμοστεί άλλη χρονιά.

Διεθνή

 • 100.000 ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ανοιξαν τα σύνορα για τους Κούρδους πρόσφυγες
  Λίγο νερό για τον πιτσιρικά. Η φυγή από τη Συρία και τους τζιχαντιστές δεν είναι εύκολη υπόθεση... Εφθασαν τους 100.000 οι πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία σε διάστημα μικρότερο από μια εβδομάδα, καθώς το Ισλαμικό Κράτος προωθείται, ενισχύοντας τις θέσεις του στη βόρεια Συρία.
 • Εκτέλεση από την αλ Νούσρα στα πρότυπα των τζιχαντιστών
  Ζηλεύοντας τα πρωτεία του Ισλαμικού Κράτους, η οργάνωση αλ Νούσρα στη Συρία, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο ένας Λιβανέζος αστυνομικός εκλιπαρεί για τη ζωή του, αμέσως μετά την εκτέλεση ενός στρατιώτη που ήταν μαζί του όμηρος.

Τέχνες & Πολιτισμός

 • ΑΜΦΙΠΟΛΗ Καρυάτιδες σαν του Ερεχθείου
  Οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης μιμούνται τις «αδελφές» τους από την Ακρόπολη ΥΠΟΓΕΙΟΣ είναι ο νεκρικός θάλαμος στον τάφο του λόφου Καστά, στην Αμφίπολη. Βρέθηκε μικρό άνοιγμα στον τοίχο του τρίτου και τελευταίου θαλάμου που οδηγεί σε έναν άλλο χώρο, κάτι σαν κρύπτη. Εν τω μεταξύ η αποκάλυψη των πανύψηλων καλλίγραμμων Καρυατίδων και του βηματισμού τους θυμίζει τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου. Μέσα από τις πτυχώσεις των ενδυμάτων τους διαγράφεται όλο το σώμα τους όπως φαίνεται στη φωτό.
 • Lady Gaga Αφού επιβίωσε ο Παρθενώνας, θα επιβιώσετε κι εσείς
  Η εκκεντρική ντίβα της ποπ, Lady Gaga, εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ μπροστά στο ελληνικό κοινό, που αν και δεν γέμισε το στάδιο, έσπευσε με ενθουσιασμό για να δει την πολυαναμενόμενη συναυλία της. Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ η διάσημη τραγουδίστρια βγήκε στη σκηνή για να παρουσιάσει το «ArtRave: The Artpop Ball Tour» υπερθέαμά της, ενώ προηγουμένως είχε αναχωρήσει από το ξενοδοχείο με αμφίεση που παρέπεμπε σε αρχαία Ελληνίδα θεά.