Έντυπη Έκδοση

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, Ν. ΥΟΡΚΗ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Καταχρεωμένες Πολιτείες...

Η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και άλλες αμερικανικές Πολιτείες εμφανίζουν κοινά σημεία υπερχρέωσης, παρόμοια με εκείνα που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού: προϋπολογισμοί που δεν ισοσκελίζονται, λογιστικές αλχημείες που αποκρύπτουν το χρέος, στρατοί συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι στηρίζονται σε επιδόματα τα οποία αποδεικνύονται όλο και πιο δύσκολο να καλυφθούν.

Πλήρες θέμα...

 • Αφγανιστάν

  • Δουλειές με... φούντες κάνει το Αφγανιστάν
   Το Αφγανιστάν, η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε παραγωγή οπίου, είναι επίσης και η βασική παραγωγός κάνναβης, ξεπερνώντας και το Μαρόκο, όπως ανακοίνωσε χθες το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών κατά των ναρκωτικών και του εγκλήματος (UNODC).
 • Ε.Ε.

  • Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1948 ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2011 Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση, τέλος
   Κλείνοντας τον κύκλο της η Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση, η στρατιωτική συμμαχία που ιδρύθηκε το 1948, διαλύεται σύμφωνα με κοινή διακήρυξη των 10 κρατών-μελών της και δηλώσεις που έκανε χθες ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών, Στίβεν Βανάκερε.
 • Ιράν

  • Αυστηρές κυρώσεις κατά του Ιράν από το «δίδυμο» Ομπάμα-Σαρκοζί
   Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης στο προσεχές μέλλον προωθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, με τον Νικολά Σαρκοζί στο πλευρό του, ξεκαθαρίζοντας ότι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες ενός πυρηνικώς εξοπλισμένου Ιράν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτές.
 • Ιταλία

  • Μπερλουσκόνι: Κέρδισα και φεύγω, να καθαρίσω το όνομά μου
   «Είναι θέμα γοήτρου» φέρεται ειπών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκμυστηρευόμενος στους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος ότι προτίθεται να παραιτηθεί, παρά την επικράτηση της «Συμμαχίας» του στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στην Ιταλία, πολιτική επιτυχία που τη χρεώθηκε ο ίδιος προσωπικά.
 • Ρωσία

  • Ο Τσετσένος οπλαρχηγός Ουμάροφ ανέλαβε την ευθύνη της σφαγής στη Μόσχα
   «Δεν θα παρακολουθείτε πλέον ήσυχα τον πόλεμο στον Καύκασο από τις τηλεοράσεις σας, ο πόλεμος θα έρθει στους δρόμους σας και θα τον αισθανθείτε στο πετσί σας...», είπε ο Ντόκου Ουμάροφ στο μήνυμά του (φωτ. Ass. Press) Ο διαβόητος ισλαμιστής οπλαρχηγός και αυτοαποκαλούμενος εμίρης του Εμιράτου του Καυκάσου, Ντόκου Ουμάροφ, ανέλαβε τελικά την ευθύνη για τις εκρήξεις στο μετρό της Μόσχας, την ίδια στιγμή που άλλες δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο Κιζλιάρ του Νταγκεστάν, δίπλα στην Τσετσενία, αφαιρούσαν τη ζωή από 12 αστυνομικούς και πολίτες.
 • Σερβία

  • Η ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 2 ΨΗΦΩΝ, ΤΗ ΣΦΑΓΗ... Συγγνώμη για τη Σρεμπρένιτσα
   8.000 μουσουλμάνοι σφαγιάστηκαν στη Σρεμπρένιτσα, από τους Σερβοβόσνιους στον εμφύλιο της δεκαετίας του '90 (φωτ. Reuter) Σε μια προσπάθεια να σπάσει τους δεσμούς με το αιματηρό παρελθόν της και να ανοίξει τον δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωσή της η Σερβία ζήτησε επισήμως συγγνώμη για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, με απόφαση της Βουλής- απόφαση που έδειξε πάντως πόσο βαθιά διχασμένη παραμένει η χώρα για τον ρόλο της στην εμφύλια σύγκρουση της δεκαετίας του '90.