Έντυπη Έκδοση

Παπαρήγα: Συνεχίζουμε απτόητοι σαν τον Μπελογιάννη

Παραλληλίζοντας την εποχή της δολοφονίας του Νίκου Μπελογιάννη με όσα γίνονται σήμερα, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε χθες το απόγευμα σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.

Η Α. Παπαρήγα στην εκδήλωση για τον Ν. Μπελογιάννη Η Α. Παπαρήγα στην εκδήλωση για τον Ν. Μπελογιάννη Οπως είπε η Αλέκα Παπαρήγα, «ο Μπελογιάννης δολοφονήθηκε επειδή ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Επειδή πίστευε, όπως είπε και στο τακτικό στρατοδικείο, "στην πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας". Επειδή δεν πρόδωσε τον λαό, δεν μετακόμισε στο Κάιρο και δεν κρύφτηκε στα κρίσιμα χρόνια της γερμανοϊταλικής κατοχής, όπως έκαναν τα πιο διαλεκτά παιδιά της αστικής τάξης».

Απέδωσε την καταδίκη του Μπελογιάννη στην «πλουτοκρατία του τόπου, το Παλάτι, τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Πλαστήρα». Οπως είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, «έχει αξία η νέα γενιά να ξέρει» ότι «ο Πλαστήρας και ολόκληρη η κυβέρνησή του μπορούσαν να απαιτήσουν την απονομή χάριτος και δεν το έκαναν. Η κυβέρνηση Πλαστήρα αγνόησε προκλητικά την παγκόσμια κινητοποίηση για τη ματαίωση των εκτελέσεων. Γι' αυτό και έχει καταγραφεί στην Ιστορία με το στίγμα ενός από τους δολοφόνους του Μπελογιάννη».

Η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε σειρά ερωτημάτων: «Ποιος και γιατί απαγόρευσε τη δράση του ΚΚΕ; Ποιος και γιατί σήμερα απαγορεύει την ελεύθερη δράση κομμουνιστικών κομμάτων σε μια σειρά χώρες, ευρωπαϊκές, που είναι μάλιστα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης;». Η ίδια έδωσε την απάντηση: «Είναι, είπε, το πολιτικό προσωπικό των αστικών κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι πρωθυπουργοί και πρόεδροι που τους βλέπουμε φαρδιά-πλατιά στις καθιερωμένες ομαδικές φωτογραφίες μετά τη λήξη κάθε συνόδου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όλοι μαζί, αντάμα, σαν μια γροθιά». Η Αλέκα Παπαρήγα εξήρε πολλές φορές τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη στο πλαίσιο του ΚΚΕ και έδωσε την υπόσχεση: «Συνεχίζουμε ακούραστοι και απτόητοι». Θ.ΤΣ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μείωση εσόδων από ΦΠΑ
Εξόρμηση της Εφορίας ενόψει ελέγχων ΔΝΤ-Ε.Ε.
Ντουέτο στην πολιτική «καρότο - μαστίγιο»
Σκληρότερα τα τεκμήρια για πολυτελή διαβίωση
4 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ
Ποιοι άνεργοι εντάσσονται στα προγράμματα ενίσχυσης
Κλιμάκιο της Eurostat
Ξεσκονίζει «αστερίσκους» στον Πειραιά
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Συνεχίζουμε απτόητοι σαν τον Μπελογιάννη
ΣΥΡΙΖΑ
«Το περίφημο πιστόλι ήταν... νεροπίστολο»
Μ-Λ ΚΚΕ
Καταρρέουν τα ιδεολογήματα
Άλλες ειδήσεις
Μπουτάρης: Στην παραλιακή ο ανδριάντας Καραμανλή
7-8 Ιουνίου ο Δρούτσας στην Αγκυρα