Έντυπη Έκδοση

Χωρίς δώρο Πάσχα οι 1.300 του Σκαραμαγκά

Η πολυδιαφημισμένη μεταβίβαση του Σκαραμαγκά σε κρατική εταιρεία του Αμπού Ντάμπι κατέληξε να μείνουν χωρίς δώρο Πάσχα οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου.

Οπως κατήγγειλε στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου «Τρίαινα» Βασίλης Καρακίτσιος, η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι το δώρο του Πάσχα θα το πληρωθούν... κατόπιν εορτής, όπως και μέρος της προκαταβολής του Μαρτίου, την οποία επίσης δεν πληρώθηκαν εξ ολοκλήρου.

Ως δικαιολογία η εταιρεία επικαλείται ότι λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για σύναψη με ελληνική τράπεζα, δανείου 20 εκατομμυρίων. Να σημειωθεί ότι το δάνειο αυτό το εγγυάται το Ελληνικό Δημόσιο. Αποτελεί, δε, ακόμη μια ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για τη γερμανική εταιρεία που ελέγχει ακόμη τον Σκαραμαγκά, προκειμένου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες της.

Από τον Οκτώβριο και μετά, η μισθοδοσία των εργαζομένων στον Σκαραμαγκά καλυπτόταν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με την καταβολή περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα, έναντι εργασιών που είχαν γίνει (υποβρύχια κ.λπ.). Η «οφειλή» του υπουργείου αποπληρώθηκε πριν από ένα μήνα και, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη μεταβίβαση του ναυπηγείου από τη γερμανική ThyssenKrupp στην εταιρεία των Εμιράτων AbuDhabi Mar, συμφωνήθηκε να συναφθεί δάνειο 20 εκατομμυρίων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, έως ότου ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και αναλάβει το ναυπηγείο η αραβική εταιρεία. Παρ' όλα αυτά οι περίπου 1.300 εργαζόμενοι παρέμειναν απλήρωτοι.

Ηδη χθες το Σωματείο «Τρίαινα» κατέθεσε μήνυση για τη μη καταβολή του δώρου. Εφόσον δε μέχρι τις 5 Απριλίου δεν καταβληθούν και τα δεδουλευμένα του Μαρτίου, θα κατατεθεί και νέα μήνυση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Κοινοτικές επιδοτήσεις
«Σνομπάρουμε» τα τζάμπα δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ
Εισοδηματικές ανισότητες
«Πλουτίσαμε» 5% το 2008 με ανισότητα 1 προς 2
Λιανικές πωλήσεις
Αυξημένος ο τζίρος 5,8% πριν από την αύξηση ΦΠΑ
Ευρωζώνη
Ανεργος ένας στους 10 Ευρωπαίους
Πιέσεις με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα
Ομόλογα και ΔΝΤ
Γολγοθάς τα spreads
Ο Παπακωνσταντίνου «ξόρκισε» τον Στρος-Καν
Τώρα μας λέει πως τα spreads θα πέσουν αργότερα
ΔΝΤ: Ανεπίσημη και ρουτίνας η συνάντηση για την Ελλάδα
Τράπεζες
Γερμανικός φόρος στις τράπεζες με γαλλική συναίνεση
46,7 εκατ. ευρώ κέρδη το Τ.Τ.
Χρηματιστήριο
Εισηγμένες: Βατερλό στα κέρδη (-37%)
Ναυπηγεία
Χωρίς δώρο Πάσχα οι 1.300 του Σκαραμαγκά
Άλλες ειδήσεις
Πάει για λουκέτο η Θεμελιοδομή