Έντυπη Έκδοση

Νίκος Κούνδουρος: «Stop-Carre» στην Κρήτη

Μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Νίκου Κούνδουρου συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, από τις 10 έως τις 22 Απριλίου στο Μεγάλο Αρσενάλι των Χανίων.

Αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Το αφιέρωμα προβλέπει προβολές, ομιλίες αλλά και την έκθεση, με τίτλο «Stop-Carre», η οποία φιλοξενήθηκε πρόσφατα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στο Μουσείο Μπενάκη και στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου. Περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις ταινίες του Νίκου Κούνδουρου, επεξεργασμένες έτσι ώστε, ξεπερνώντας το αρχικό μέγεθος των 35 mm του κινηματογραφικού αρνητικού, να αποτελούν αυτόνομα έργα φωτογραφικής τέχνης. Για τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Γραμματικάκης και Γιώργος Στεφανίδης, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης διοργανώνει όμως και μία σειρά άλλων εκδηλώσεων. Μία ημερίδα, στις 11 Απριλίου, στο Βενιζέλειο Ωδείο, με θέμα «Πολιτισμός και πολιτική στα σκαλοπάτια του 21ου αιώνα» και ομιλητές τους Β. Παπαβασιλείου, Γ. Γραμματικάκη, Αλ. Μυράτ, Γ. Στεφανίδη, Π. Τατσόπουλο, Ν. Κούνδουρο, Μ. Μανουσάκη, αλλά και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Στον ίδιο χώρο από τις 12 έως και τις 14 Απριλίου, ο Βασίλης Παπαβασιλείου θα παρουσιάσει την «Ελένη» του Ρίτσου -την οποία έχει σκηνοθετήσει κι ερμηνεύει ο ίδιος. Και στις 19 και 20 Απριλίου, στο Βενιζέλειο Ωδείο και πάλι, παρουσιάζεται το «Σεμινάριο Βλακείας» του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, με τον Δημήτρη Πιατά στον ρόλο του εισηγητή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αρχαιολογία
Ο Αλέξανδρος εκστρατεύει στον κυβερνοχώρο
Συνέντευξη: Αύγουστος Κορτώ
«Ο Σοστακόβιτς, ο Χατζιδάκις κι εγώ»
Νέες ταινίες
Ο απίθανος και κατεργάρης κύριος Κλούνι
Αφιέρωμα
Νίκος Κούνδουρος: «Stop-Carre» στην Κρήτη
Ταινιοθήκη
Τα ντοκιμαντέρ βγαίνουν από την «ομίχλη»
Συνέντευξη: Μάικ Μπάρτλετ
«Κακώς η Ελβετία απαγόρευσε τους μιναρέδες και η Γαλλία την μπούρκα»
Εικαστικά
Ενα πλακόστρωτο που διδάσκει ταπεινότητα
Μουσική
Η ελληνική ζωή του Πράισνερ
Τηλεόραση
Τηλε-Πάσχα λιτό λόγω... κρίσης
Λουκέτο και κατασχέσεις παράνομων καναλιών