Έντυπη Έκδοση

ΟΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, Ο ΑΛ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΤΖΑΜΠΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

Νοσηλεία πολυτελείας για τον άπορο αδερφό του Αδώνιδος

Απορος με... σουίτα και χωρίς λογαριασμό για νοσηλεία και χειρουργείο στο ΕΣΥ ο αδελφός του Αδώνιδος! Μείζον ηθικό θέμα με πολιτικές προεκτάσεις, που μπορούν να λειτουργήσουν ως θρυαλλίδα στα θεμέλια της κυβέρνησης, προκύπτουν από τη δωρεάν νοσηλεία του αδερφού του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη, Αλέξανδρου, στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Αν είσαι αδερφός του υπουργού υπάρχει ΕΛΠΙΣ Αν είσαι αδερφός του υπουργού υπάρχει ΕΛΠΙΣ Ο κάτοικος Κηφισιάς αδερφός του υπουργού Υγείας δήλωσε άπορος για να εισαχθεί και να χειρουργηθεί δωρεάν, αλλά εντούτοις ο διοικητής του νοσοκομείου φρόντισε ώστε να του παρασχεθεί μονόκλινο -κατά πολλούς σουίτα- και πολυτελείς συνθήκες παραμονής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο ασθενής αδερφός του Αδώνιδος Γεωργιάδη παρείχε και έγγραφο απορίας από Κοινωνικό Ιατρείο. Εξαλλοι συνδικαλιστές στηλιτεύουν τις συγκεκριμένες κυβερνητικές πρακτικές. Οχι τυχαία, καθώς την ώρα που ο αδερφός του υπουργού είχε... βασιλική μεταχείριση για «σκολίωση του ρινικού διαφράγματος», οι αρμόδιοι με εντολή του κ. Γεωργιάδη ζητούν από ανέργους και ανασφάλιστους να πληρώσουν ακόμη και για επείγοντα προβλήματα και την παραμονή τους σε εξάκλινα δωμάτια με κακές συνθήκες διαβίωσης, στέλνοντας το λογαριασμό ακόμη και μέσω Εφορίας.

Κεντρικό ρόλο σε όλα αυτά διαδραμάτισε ο διορισμένος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, αφού και μόνο στο όνομά του ο διοικητής του «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος υποκλίθηκε, ανοίγοντας τις πόρτες πολυτελούς διαβίωσης για τον τζαμπατζή αδελφό του υπουργού.

Επειδή είχε... ίωση

Αλλιώς.... Αλλιώς.... Σε ρώτημα της «Ε» προς το διοικητή του «Ελπίς» κ. Γιάνναρο για τη σκανδαλώδη αναβάθμιση θέσης στον άπορο αδερφό του υπουργού, κατοίκου Κηφισιάς, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ παραδέχτηκε ότι σε περίπου 100 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και δεν είχαν να πληρώσουν, θα αρχίσουν να στέλνονται ειδοποιήσεις:

«Επειδή είχε μια ίωση, είπα απλά ότι μπορεί να μεταφερθεί σε μονόκλινο για να είναι μόνος του», υποχρεώθηκε να παραδεχτεί, ωσάν χιλιάδες Ελληνες ασθενείς που περιμένουν σε ουρές για ώρες στα δημόσια νοσοκομεία δεν εμφανίζουν ιώσεις. Και συνέχισε ο διοικητής: «Δεν το έχω κάνει για πρώτη φορά. Ο συγκεκριμένος ασθενής μπήκε μέσα για διάφραγμα. Το κάνω για πολλούς ανασφάλιστους, ειδικά αν το νοσοκομείο δεν χρειάζεται να αγοράσει ακριβά υγειονομικά υλικά. Για παράδειγμα, αν κανείς χρειάζεται στεντ και πρέπει να το αγοράσει το νοσοκομείο, παίρνω το πράσινο φως από το Κοινωνικό Ιατρείο αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων γιατρών ότι πρόκειται για επείγον περιστατικό και τότε προχωρούμε στην επέμβαση».

Βέβαια στην περίπτωση του αδερφού του υπουργού, με βάση τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Ε», δεν πρόκειται για επείγον περιστατικό που ήταν θέμα ζωής ή θανάτου. Ειδικότερα στα σχετικά πιστοποιητικά αναφέρεται ότι ο ασθενής Αλέξανδρος Γεωργιάδης παρουσίαζε: «Σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, χρόνια αμυγδαλίτιδα. Υπό γενική αναισθησία έγινε αμυγδαλεκτομή, ενώ στη συνέχεια έγινε ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος και τοποθέτηση μοσχεύματος (χόνδρος) από το αριστερό πτερύγιο».

100 άποροι στην Εφορία!

Πάντως ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» υποχρεώθηκε να παραδεχτεί στην «Ε» ότι το Δ.Σ. του νοσοκομείου, με βάση τις οδηγίες που έχει λάβει, αποφάσισε τις επόμενες ημέρες να αποστείλει δύο ειδοποιήσεις σε καθέναν από τους περίπου 100 απόρους και ανασφάλιστους που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν. Πρόκειται για νοσηλείες του 2010, του 2011 και του 2012. Οπως σημειώνει: «Αν έρθει κανείς μόνος του και όχι μέσω Κοινωνικού Ιατρείου, όταν τελειώσει το χειρουργείο θα πρέπει να φέρει ή βιβλιάριο ή να πληρώσει. Αν έρθει μόνος του, δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Βέβαια ο κ. Γιάνναρος δεν μπορούσε να θυμηθεί εάν ο αδερφός του υπουργού διέθετε το απαραίτητο έγγραφο του Κοινωνικού Ιατρείου, παρ' ότι αναφέρεται στα πιστοποιητικά νοσηλείας του. Να σημειωθεί πως με βάση τις δηλώσεις του, το «Ελπίς» συνεργάζεται κυρίως με το Κοινωνικό Ιατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που συστάθηκε από τον άλλοτε στενό φίλο του Αδώνιδος Γεωργιάδη, Γιώργο Πατούλη.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, που έχει θέσει δεκάδες φορές το θέμα των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, στους οποίους η λυπητερή φθάνει στην Εφορία, δηλώνει στην «Ε»:

«Τρέμει το φυλλοκάρδι σε εκατομμύρια απόρους και ανασφάλιστους, μην τυχόν αρρωστήσουν και χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Φοβούνται πως θα τους χρεώσουν τα έξοδα νοσηλείας τους με βάση τα υπέρογκα ΚΕΝ και θα στείλουν το ένταλμα πληρωμής στο Δημόσιο Ταμείο, πράγμα που σημαίνει πως θα τους πάρουν όσα χρήματα έχουν σε καταθέσεις κι αν δεν επαρκούν θα βγάλουν και το σπίτι τους στο σφυρί. Αποτελεί συνεπώς πρόκληση να αποδέχεται (ή να επιβάλλει) ο κ. Γεωργιάδης ιδιαίτερη μεταχείριση για το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, κάθε φορά που οι συγγενείς του χρειάζονται νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.

»Αν και είναι δεδομένο πως εμείς ως νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε πανομοιότυπα σε κάθε ασθενή, είτε είναι αδελφός υπουργού είτε άστεγος και παραμελημένος, εντούτοις το ερώτημα παραμένει: οι μνημονιακοί υπουργοί που "μεταρρυθμίζουν" την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσουν να εξαιρούν την οικογένειά τους απ' τα μέτρα που ισχύουν για τα θύματα της πολιτικής τους;»

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

16 σχόλια

11 Ο/Η grobok έγραψε: (πριν 7 έτη)
Τελικά υπάρχει Ελπίς σύντροφοι. Ελπίς να περιθάλψει τους κατατρεγμένους και καταφρονεμένους Έλληνες σε νοσοκομεία δημόσια και κατά προτεταιότητα, βάσει αυστηρώς του επείγοντος εκάστου περιστατικού. Ο Αλέξανδρος ο Γεωργιάδης έχρηζε αμέσου και κατεπειγούσης ρινικής αποκαταστάσεως καθόσον με τη μυταρόνα που διέθετε ήτο αισθητικώς απαράδεκτον τε καλλιτεχνικώς επιβεβλημένον να προβεί σε τοιαύτη ανακαίνισιν ούτως ώστε να εμφανίζεται εφεξής απολύτως ταιριαστός με την κορυφαία ερμηνεύτρια παύλα καλλιτέχνιδα Τσεσμελή Πέπη, με την οποία ο περί ου ο λόγος στο πρόσφατον το παρελθόν μεγαλούργησε κάργα ούτως ειπείν και τρόπον τινά.

Φρονώ επίσης ότι υπάρχει Ελπίς να αποκαταστήσει και την περιφέρεια του καλλιτέχνου, η οποία έχει εσχάτως πλαδαρέψει επικινδύνως καθόσον ο αδελφός υπουργού και πωλητή του Πλάτωνος και του Αριστοτέλη στις καλύτερες τιμές της αγοράς για ποσότητες των πέντε κιλών και άνω, έχει να ρίξει κοιλιακό από ένα απόγευμα προς βράδυ, όταν παρακολουθούσε κατά πόδας τον αδελφό νυν υπουργό της υγείας να επιδίδεται με απόλυτην επιτυχία σε σερί κυβιστήσεις ολυμπιακών και βάλε επιπέδου.

Τώρα βέβαια κακώς εξοφλήθησαν τα νοσήλεια του Αλεξάνδρου του Γεωργιάδου, καθόσον πρόκειται δια εξόχως καλλιτεχνικήν δαπάνην και υπενθυμίζω ότι σε παρόμοιαν περίστασιν εχαρίσθησαν περί τα 250 μύρια από τα γιούρος που εδόμησαν το θεάρεστον πλεόνασμα στο Μέγαρον της Μουσικής εντάυθα και ανυπερθέτως και πίσω και σας φάγαμε ρεμπέτες στα κουτούκια σας. Όπως μάλιστα εδήλωσε ο αρμόδιος ο υπουργός του πολιτισμού, στην τέχνη δε φειδόμεθα χρημάτων, όταν μάλιστα τα πληρώνουν άλλοι, δηλαδή εμείς. Άλλωστε με τη μυταρόνα γαλλική και τον κοιλιακό πέτρα, το ντουέτο του νεόδμητου Αλεξάνδρου με τη σταθερή αξία Πέπη βαράει χαλαρά 40 εμφανίσεις μέγαρο.

Με τις υγείες μας κορόιδα.
12 Ο/Η apostolos έγραψε: (πριν 7 έτη)
ρε καλα μας κανουν.......μας ..... κανονικα κ μεις ψηφίζουμε πχ για το δημο αθηναιων τον εκλεκτο προ ετων καμινη!!!!ρε στο καμινι!!!!!!!!καλα να παθουμε (κ γω πρωτος απ ολους)...κοροιδα ε κοροιδα
13 Ο/Η κκκ έγραψε: (πριν 7 έτη)
έλεος με τα ψέματα και την κλάψα !!!!
14 Ο/Η laistrigonas έγραψε: (πριν 7 έτη)
Εδώ και 2 μήνες πονάω στο αριστερό γόνατο λόγω ΕΣΥ & ΙΚΑ.
Σου δίνουν ραντεβού μετά από 2 μήνες και ο γιατρός σε στέλνει σε άλλο γιατρό που έχει απογευματινό ιατρείο και φάκελο.Και αναρωτιέμαι το ίδιο σχολείο δεν τελείωσαν όλοι
15 Ο/Η ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΙΣΤΑΡΑΚΗΣ έγραψε: (πριν 7 έτη)
ΟΚ.
Οι κ κ δημοσιογραφοι καλλα κανουν την δουλια τους και γραφουν,και ερευνουν και ενημερωνουν.
.....ΟΜΩΣ με το θεμα του εδελφου του Κου.Υπουργοπυ Υγειας Αδ. Γεωργιαδη να δωσουν
τοσο μεγαλη δημοσιοτητα, για ενα συμβαν που
γινεται καθε ημερα,δεν νομιζω οτι πρεπει να πεσει
Υπουργος, Κυβερνηση `κ.λ.π

Νομιζω οτι προεχει ο Αγωνας κατα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΙΖΑΔΩΡΟΛΙΠΤΩΝ,των ΛΗΣΤΩΝ
της ΛΙΣΤΑΣ Α ΛΑ ΓΑΡΝΤ κ λ π.

ΠΡΕΠΕΙ επι τελους να καταταξουμε τις πρωτερεοτητες των μεγαλων θεματων, και
εαν ο αδελφος του Κου,Υπουργου πηγε σ ενα
καλλιτερο δωματιο,και βεβαια με πρωτοβουλια της Διοικ,του Νοσοκομειου ΔΕΝ νομιζω οτι πρεπει να πεσει Υπουργος κ.λ.π

Δεν περνω θεση αλλα τι γινεται με τα μεγαλα θεματα,ΕΘΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΚΑΙ
ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΙΚΤΩΝΙΕΣ...ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΝ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΤΩΝΩΝ ΣΚΩΤΟΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ
ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ Μ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΜΕΝ ΝΑ ΠΟΤΡΕΨΩ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΩ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ,
ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΚΕΛΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙ ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΦΟΥ ΟΙ Κ Κ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ...ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΑΝ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Λουκας Μπισταρακης
Γερμανια.
16 Ο/Η Panayiotis έγραψε: (πριν 7 έτη)
Φίλτατε Λουκά, νομίζεις, με τον τρόπο που προτείνεις, θα μας λύσουν οι "Κοι" τα 100άδες μείζονα προβλήματα;
Δεν είναι - εμμέσως πλην σαφώς - ΜΙΖΑΔΩΡΟΛΗΨΗ αυτό το γεγονός;
Ολα είναι αλληλένδετα και δεν ξεχωρίζονται.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 16

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Αγνώστου ταυτότητας σχολικά λεωφορεία
Υγεία
Μειώνονται οι δαπάνες...
...αυξάνονται οι θάνατοι
ΥΠΕΚΑ
Πράσινη Πτολεμαΐδα γίνεται η Σητεία
Υπουργείο Υγείας
Νοσηλεία πολυτελείας για τον άπορο αδερφό του Αδώνιδος
Υπουργείο Παιδείας
«Επαιξαν το παιχνίδι ΤΕΙ και κολεγίων»
ΟΣΥ
Απολύονται 77 λόγω πλαστών πτυχίων
Φαρμακεία
Ανοιχτά τα φαρμακεία χωρίς εφημερεύοντα
Διαδηλώσεις
Οχι στο ελληνικό Γκουαντάναμο
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί για το θάνατο του Σακελλίωνα
Μίζες που σπάνε κόκαλα
Ανθρώπινα
«Η τέχνη, ένα ψέμα για να δούμε την αλήθεια»*
Μαθήματα Ιστορίας
Νερό και ελιά
Υδατοκαλλιέργεια
Η γαλάζια οικονομία έχει πολύ επενδυτικό ψωμί