Έντυπη Έκδοση

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ * ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ

«Δύο εκατομμύρια Ελληνες να φυσήξουν» η σπίθα θα γίνει φλόγα

Ακόμα και οι σκάλες στη στάση «Πανεπιστήμιο» του μετρό χθες το απόγευμα ήταν κατάμεστες. Ολόκληρη η πλατεία Κοραή μπροστά στα Προπύλαια, μεγάλο κομμάτι της οδού Πανεπιστημίου και οι γύρω δρόμοι είχαν καταληφθεί από πολίτες κάθε ηλικίας. Χιλιάδες Αθηναίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, δίνοντας το «παρών» σε μια εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχε ο Μίκης Θεοδωράκης και η «Σπίθα» - το νέο κίνημα που εκείνος δημιούργησε.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • "Αγανακτισμένοι"

  • Φυγαδεύτηκαν οι βουλευτές
   ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ, κυριολεκτικά και μεταφορικά, έμειναν βουλευτές και υπουργοί χθες το βράδυ μέσα στο κτήριο της Βουλής μετά τη συνεδρίαση, την ώρα που έξω το πυκνό πλήθος των διαδηλωτών είχε φτάσει ώς την είσοδο του Κοινοβουλίου. Φοβούμενοι να φύγουν, επιστράτευσαν τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, σπρώχνοντας τους συγκεντρωμένους, τους φυγάδευσαν υπό τις αποδοκιμασίες του πλήθους . Νωρίτερα, χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τα Προπύλαια σε άλλη συγκέντρωση, όπου ο Μίκης Θεοδωράκης και πανεπιστημιακοί κάλεσαν το λαό σε εξέγερση κατά του δικομματικού συστήματος, που έφτασε τη χώρα ώς εδώ.
  • Και στον Λευκό Πύργο
   Η ανεργία, τα οικονομικά προβλήματα και η απουσία προσδοκιών και ελπίδας αναδείχτηκαν στη χθεσινή συνέλευση των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία του Λευκού Πύργου.
  • Ανταπόκριση απ' την πλατεία...
   Υποδειγματική η αυτο-οργάνωση των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Μοιάζει με διαρκές πείραμα άμεσης δημοκρατίας. Ποτέ άλλοτε η πλατεία δεν ήταν το πρωί τόσο καθαρή. Φροντίζουν γι' αυτό δεκάδες εθελοντές.
  • Και την έβδομη ημέρα δεν αναπαύτηκε κανείς
   Την έβδομη μέρα στο Σύνταγμα δεν ξεκουράστηκε κανένας. Απεναντίας, όλοι συνέχισαν να δημιουργούν. Στους ίδιους αμείωτους ρυθμούς, οι πολίτες συνέχισαν να οικοδομούν τη λαϊκή, όπως ειπώθηκε, Βουλή τους, απέναντι από τη Βουλή των τριακοσίων.
 • Υγεία

  • ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΠΟ 91 ΣΕ 22, ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ 19 ΓΙΝΟΝΤΑΙ 9 - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥΣ Ψαλίδι στην πρόνοια, χέρι στην τσέπη των χρονίως πασχόντων
   Τη συγχώνευση 91 μονάδων κοινωνικής φροντίδας σε 22 ανακοίνωσε χθες ο γ.γ. Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος, εξηγώντας ότι οι υφιστάμενες μονάδες θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως παραρτήματα του ενιαίου Οργανισμού με εξειδικευμένο αντικείμενο, ενώ οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης ενσωματώνονται στον νέο φορέα.
  • Στο ΕΣΥ πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ
   Στο ΕΣΥ εντάσσονται από σήμερα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ, ενώ σύντομα θα κατατεθεί τροπολογία για τη μεταφορά της περιουσίας του Ιδρύματος στο ΕΣΥ, έτσι ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου να λειτουργήσει πλήρως ο ΕΟΠΥΥ (Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας).
  • «Μεταμοσχεύσεις» συντάξεων
   Θ. Μεγαλοοικονόμου, διευθυντής στο ΨΝΑ: Ο υπουργός και το επιτελείο του δεν σκέφτονται ότι παρανομούν μ' ένα τέτοιο μέτρο, αφού το κάθε Ταμείο ήδη πληρώνει νοσήλιο Από το υστέρημά τους θα πληρώνουν για την περίθαλψή τους οι χρονίως πάσχοντες! Κλιμακωτό ποσοστό επί της πενιχρής σύνταξης που λαμβάνουν καλούνται να καταβάλλουν όσοι περιθάλπονται σε κάθε είδους θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων που είναι ΝΠΔΔ, αλλά και οι ψυχικώς πάσχοντες που φιλοξενούνται σε ξενώνες, οικοτροφεία και προστατευόμενα διαμερίσματα αποασυλοποίησης, που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου!
  • «Δεν πληρώνουν» σήμερα στο ΕΣΥ
   Ημέρα «ελεύθερης πρόσβασης» στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει κηρύξει τη σημερινή η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία καλεί τους προσερχόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας να μη δώσουν τα 5 ευρώ.
  • Επίσχεση εργασίας στον Ευαγγελισμό
   Σε επίσχεση εργασίας μέχρι να πληρωθούν τις δεδουλευμένες υπερωρίες τους από τον Ιανουάριο βρίσκονται οι νοσηλευτές του «Ευαγγελισμού». Στο νοσοκομείο πραγματοποιούνται από χθες μόνο τα επείγοντα χειρουργεία, λέει στην «Ε» ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.
 • Εκπαίδευση

  • Επαναληπτικές πανελλαδικές
   Στις 3 Ιουνίου ξεκινούν οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ημερήσιων και των εσπερινών γενικών λυκείων που για λόγους υγείας ή άλλου σοβαρού κωλύματος δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις του Μαΐου.
  • Φοιτητική γιούχα στον Ψωμιάδη
   Αποδοκίμασε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παν. Ψωμιάδη μερίδα φοιτητών προσκείμενων στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης που οργάνωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ στην αίθουσα τελετών με κεντρικό σύνθημα «Το Πανεπιστήμιο εν κινδύνω».
  • ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΟΣΔΕΠ 24ωρο λουκέτο στα ΑΕΙ
   Πανεπιστήμιο Αθηνών Σε 24ωρη αναστολή των εκπαιδευτικών και διοικητικών λειτουργιών των ΑΕΙ όλης της χώρας προχωρεί σήμερα η ΠΟΣΔΕΠ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
 • Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

  • Κατάληψη συμβασιούχων στη Γ.Γ. Διά Βίου Μάθησης
   Σε κατάληψη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης προχώρησαν πάλι για δεύτερη φορά οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) με αίτημα να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και να παραμείνουν στη θέση τους και μετά τις 30 Ιουνίου που λήγει το έργο των ΚΕΕ, μέχρι να περάσουν στην ευθύνη των δήμων τα προγράμματα της Διά Βίου Μάθησης.
 • Αρχή Προστασίας Δεδομένων

  • ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΝΑΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Και σε ιδιώτες το υλικό από κάμερες
   Το πράσινο φως ανάβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη χορήγηση σε ιδιώτες υλικού το οποίο έχουν καταγράψει κάμερες, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ενώπιον των δικαστηρίων για την υπεράσπισή τους.
 • Υπουργείο Υγείας

  • Λοβέρδος στον Εισαγγελέα κατά διασπάθισης
   Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών καταθέτει σήμερα το πρωί φακέλους με περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Οπως ανέφερε χθες, πρόκειται για περιπτώσεις υπερβάσεων στις τιμές με τις οποίες τα νοσοκομεία προμηθεύονταν υλικό.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Στο μικροσκόπιο μοτοσικλέτα και κάμερες για τον φόνο στη Λυκόβρυση
   Στην κλεμμένη μοτοσικλέτα με την οποία φέρονται να διέφυγαν οι δράστες, αλλά και στο υλικό που κατέγραψαν κάμερες καταστημάτων της περιοχής, αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών στοιχεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών αιματηρής ληστείας με τραγική κατάληξη, χθες, στη Λυκόβρυση.
  • Εμπρηστική απόπειρα σε τζαμί
   Επίθεση εναντίον μουσουλμανικού χώρου προσευχής των Πακιστανών, σημειώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις τέσσερις τα ξημερώματα της Τρίτης, στην οδό Αριστείδου 15, στην Καλλιθέα.
  • Μπαγκλαντεσιανός καταγγέλλει επίθεση
   Επίθεση εναντίον Μπανγκλαντεσιανών από άγνωστους «Ελληνες» κατήγγειλε ο Ματζίπ Ουλχάκ στο σπίτι όπου διαμένουν, κοντά στο σημείο δολοφονίας του 44χρονου Μανώλη Καντάρη.
  • ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΟΥΣ 292 κιλά κόκα, 13 συλλήψεις και ένα μωρό
   Το ΣΔΟΕ κατέσχεσε 292 κιλά κοκαΐνης Ενα μωρό, μόλις δύο μηνών, γεννημένο σε κλινική της Κορίνθου, είναι ο απόηχος της υπόθεσης με τα 292 κιλά κοκαΐνης που κατέσχεσε το ΣΔΟΕ πριν από λίγες ημέρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
  • Τοκογλύφοι ιερείς με θύμα ιερέα
   Στον... Μαμωνά είχαν αφιερωθεί δύο ιερείς, οι οποίοι είχαν στήσει τοκογλυφική επιχείρηση στα Φάρσαλα. Θύμα τους επίσης ιερέας, ο οποίος τους κατήγγειλε στην Αστυνομία.
 • Δήμος Αθηναίων

  • Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΥΣ 300 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Αλλους δύο μήνες στο περίμενε
   Προς δίμηνη παράταση στην αγωνία εκατοντάδων συμβασιούχων στον Δήμο Αθηναίων. Η δημοτική αρχή πρότεινε στους περίπου 300 εργαζομένους που απολύονται με βάση πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις να παραμείνουν με δίμηνες συμβάσεις, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα.
 • Υπουργείο Περιβάλλοντος

  • Εργα στην Καλντέρα μετά το δυστύχημα
   Η περιοχή Αρμένι, όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός τουρίστας Στο μικροσκόπιο τίθεται ολόκληρη η Καλντέρα από την πλευρά των Φηρών και της Οίας, αλλά και της Θηρασιάς, μετά την κατολίσθηση που προκάλεσε το θάνατο Αμερικανού τουρίστα.
 • Δήμος Θεσσαλονίκης

  • Μπάχαλο με τα τραπεζοκαθίσματα στην Αριστοτέλους
   Το τέλειο μπάχαλο αποκαλύφθηκε ότι επικρατεί με τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Τόσο λόγω μη ύπαρξης νομικού πλαισίου όσο και λόγω του ότι ο κάθε καταστηματάρχης κάνει ό,τι θέλει, χωρίς, πολλοί από αυτούς, να πληρώνουν και τα πρόστιμα που επιβάλλονται για την κατάληψη του δημόσιου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα.
 • Οδικό δίκτυο

  • Δημοπρατήθηκε έργο 89,5 εκατ. €
   Ενα από τα μεγαλύτερα συγκοινωνιακά έργα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η κατασκευή του κόμβου «Κ16», στη συμβολή της ΠΑΘΕ με την εσωτερική Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, δημοπρατήθηκε χθες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης (Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευών Εργων).
 • Άλλες ειδήσεις

  • Σωρεία παραβάσεων σε επιχειρήσεις τροφίμων
   Σωρεία παραβάσεων σε επιχειρήσεις τροφίμων διαπίστωσε γι' άλλη μια φορά ο ΕΦΕΤ στους ελέγχους του, τους οποίους διενεργεί τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών.
  • Υπόθεση «Ασπίς»
   Πειθαρχική ποινή για χρήση κινητού τηλεφώνου μέσα στη φυλακή Κορυδαλλού έχει επιβληθεί στον Παύλο Ψωμιάδη, υπόδικο για την υπόθεση της «Ασπίς».
  • Σε δίκη γιατί «ελευθέρωσαν» παραλία
   Θύελλα αντιδράσεων στους πολίτες και στους τοπικούς φορείς της Κεφαλονιάς προκαλεί η αυριανή παραπομπή σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ληξουρίου, με την κατηγορία της αυτοδικίας, των πρώην νομαρχιακών συμβούλων Δημήτρη Μαντζουράτου και Νίκου Αλεξανδρόπουλου.
  • Στην Ελλάδα οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι
   Από το σκοτάδι, στο φως. Οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι, που ήταν εγκλωβισμένοι για 69 μέρες σε βάθος 600 μέτρων στο ορυχείο Σαν Χοσέ, θα ξεναγηθούν σήμερα (1 μ.μ.) στο Μουσείο της Ακρόπολης, συνοδεία τριών από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Χιλής.