Έντυπη Έκδοση

Και την έβδομη ημέρα δεν αναπαύτηκε κανείς

Την έβδομη μέρα στο Σύνταγμα δεν ξεκουράστηκε κανένας. Απεναντίας, όλοι συνέχισαν να δημιουργούν. Στους ίδιους αμείωτους ρυθμούς, οι πολίτες συνέχισαν να οικοδομούν τη λαϊκή, όπως ειπώθηκε, Βουλή τους, απέναντι από τη Βουλή των τριακοσίων.

Τα ψηφίσματα της κάθε λαϊκής συνέλευσης ήδη μεταφέρονται, έντυπα, σε πολλές περιοχές και σταθμούς ΜΜΜ της Αθήνας από την Ομάδα Εξορμήσεων. Στους χώρους της Ομάδας Σίτισης, τα τρόφιμα αποθηκεύονται στις σκηνές. Πριν, όμως, γίνεται ο διαχωρισμός τους, ενώ αναγράφουν πάνω την ημερομηνία παραλαβής τους για να μοιράζουν πρώτα τα πιο παλιά. Πάρα πολύς κόσμος φέρνει καθημερινά τρόφιμα, ενώ σε όσους θέλουν να αφήσουν χρήματα, τους λένε να αγοράσουν με αυτά τρόφιμα. Οσοι πάλι δυσκολεύονται να τα κουβαλήσουν, τους βοηθάνε παιδιά από την ομάδα. Τα πρωινά, πολίτες από κάθε ομάδα περνάνε από τους χώρους σίτισης για το πρωινό τους, που συνήθως περιλαμβάνει καφέ με κρουασάν και μπισκότα.

Η Ομάδα Επικοινωνίας

Η Ομάδα Επικοινωνίας χωρίστηκε σε πέντε υποομάδες. Η Ομάδα Εσωτερικής Σύνδεσης, λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ όλων των ομάδων της πλατείας. Μετά, υπάρχει το Media Center, που προωθεί τα ψηφίσματα και τα πρακτικά των συνελεύσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ παράλληλα έχουν επιφορτιστεί με το να κάνουν αποδελτίωση, ξένου και ελληνικού Τύπου καθώς και blogs. Δημιουργήθηκαν επίσης ομάδες για την ιστοσελίδα http://real-democracy.gr καθώς και ομάδα Multimedia (πολυμέσων).

Τέλος, ομάδα για επαφές και διασύνδεση με άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Επί 24ώρου βάσεως και με οχτάωρες βάρδιες, η ομάδα Multimedia φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί τα όσα διαδραματίζονται, τόσο στην πλατεία όσο και σε άλλες γειτονιές, όπου έχουν προγραμματιστεί δράσεις. Χωρίς υπευθύνους, παρά μόνο με συντονιστές, που αλλάζουν κάθε τρεις με τέσσερις μέρες, αφήνουν τις κάρτες μνήμης στο αρμόδια τμήμα, απ' όπου γίνεται η επιλογή των φωτογραφιών και βίντεο που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα.

Ο παραπάνω ιστότοπος είχε δημιουργηθεί από την 25η Μαΐου από τη μικρή ομάδα πολιτών που, με αφορμή τα όσα γίνονταν στην Ισπανία, βρίσκονταν ήδη κατασκηνωμένοι στο Θησείο. Σύμφωνα με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, «ίσως είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα site στην Ελλάδα. Προχθές, όταν η ιστοσελίδα έπεσε, είχαμε 65 χιλιάδες χιτς (δηλ. επισκέψεις) το δευτερόλεπτο».

«Χαιρετίζω την ανάσα και την ψυχή του καθενός», ξεκίνησε κάποιος στη λαϊκή συνέλευση της Δευτέρας. Οι αποφάσεις, που ψηφίστηκαν ύστερα από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων, αναφέρουν πως τα ψηφίσματα της κάθε λαϊκής συνέλευσης θα τυπώνονται και θα μοιράζονται σε όλη την πλατεία. Επίσης, «τα θέματα της Λαϊκής Συνέλευσης να αποφασίζονται και να ανακοινώνονται την προηγούμενη ημέρα, κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης και αν είναι δυνατόν πριν από τις 24.00», ενώ, τέλος, «να δημιουργηθεί ταμείο για τη βελτίωση και επέκταση της ηχητικής εγκατάστασης στην πλατεία».

Ράστα και τσιφτετέλι

Η συνέλευση των πολιτών είχε τελειώσει και τα μεγάφωνα είχαν σιωπήσει. Εκατοντάδες όμως παρέμεναν στην πλατεία. Η μοναχική τρομπέτα, που άρχισε να παίζει τη μελωδία του «Don't worry, be happy» ένωσε τον κόσμο ακόμη περισσότερο. Στο αυθόρμητο μουσικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και τρεις Αφρικανοί ρασταφάρι με κρουστά, δίνοντας την εντύπωση πως είχαν περιέλθει σε έκσταση. Υστερα από λίγη ώρα, αφρικανικοί ρυθμοί και μελωδίες από την Τζαμάικα, ελληνική μπίρα, κρασί και τσιφτετέλι συνυπήρχαν όλα μαζί αρμονικά σε ένα αντιμνημονιακό πάρτι που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες...

Σήμερα, εκτός απροόπτου, η ομάδα νομικής υποστήριξης θα συζητήσει τη συγκρότηση ομάδων που θα αρχίσουν να επεξεργάζονται τους όρους του Μνημονίου. Επίσης η ομάδα έχει αναλάβει να ενημερώνει τους πολίτες για το τι να κάνουν σε περίπτωση σύλληψής τους από την αστυνομία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μνημόνιο
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Οικονομική κρίση
Σχετικά θέματα: "Αγανακτισμένοι"
«Δύο εκατομμύρια Ελληνες να φυσήξουν» η σπίθα θα γίνει φλόγα
«Από πού θα φύγετε»
Και στον Λευκό Πύργο
Ανταπόκριση απ' την πλατεία...
Για το ίδιο θέμα
«Δύο εκατομμύρια Ελληνες να φυσήξουν» η σπίθα θα γίνει φλόγα
Και στον Λευκό Πύργο
Ανταπόκριση απ' την πλατεία...
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
"Αγανακτισμένοι"
«Δύο εκατομμύρια Ελληνες να φυσήξουν» η σπίθα θα γίνει φλόγα
«Από πού θα φύγετε»
Και στον Λευκό Πύργο
Ανταπόκριση απ' την πλατεία...
Και την έβδομη ημέρα δεν αναπαύτηκε κανείς
Υγεία
Ψαλίδι στην πρόνοια, χέρι στην τσέπη των χρονίως πασχόντων
Στο ΕΣΥ πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ
«Μεταμοσχεύσεις» συντάξεων
«Δεν πληρώνουν» σήμερα στο ΕΣΥ
Επίσχεση εργασίας στον Ευαγγελισμό
Εκπαίδευση
Επαναληπτικές πανελλαδικές
Φοιτητική γιούχα στον Ψωμιάδη
24ωρο λουκέτο στα ΑΕΙ
Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Κατάληψη συμβασιούχων στη Γ.Γ. Διά Βίου Μάθησης
Αρχή Προστασίας Δεδομένων
Και σε ιδιώτες το υλικό από κάμερες
Υπουργείο Υγείας
Λοβέρδος στον Εισαγγελέα κατά διασπάθισης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Στο μικροσκόπιο μοτοσικλέτα και κάμερες για τον φόνο στη Λυκόβρυση
Εμπρηστική απόπειρα σε τζαμί
Μπαγκλαντεσιανός καταγγέλλει επίθεση
292 κιλά κόκα, 13 συλλήψεις και ένα μωρό
Τοκογλύφοι ιερείς με θύμα ιερέα
Δήμος Αθηναίων
Αλλους δύο μήνες στο περίμενε
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Εργα στην Καλντέρα μετά το δυστύχημα
Δήμος Θεσσαλονίκης
Μπάχαλο με τα τραπεζοκαθίσματα στην Αριστοτέλους
Οδικό δίκτυο
Δημοπρατήθηκε έργο 89,5 εκατ. €
Άλλες ειδήσεις
Σωρεία παραβάσεων σε επιχειρήσεις τροφίμων
Υπόθεση «Ασπίς»
Σε δίκη γιατί «ελευθέρωσαν» παραλία
Στην Ελλάδα οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι