Έντυπη Έκδοση

Διαμαρτύρονται για νόθευση και στρεβλώσεις

Για νόθευση του ανταγωνισμού και στρεβλώσεις στη μιντιακή αγορά κάνει λόγο η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σε ανακοίνωσή της που φαίνεται να έχει διάφορους αποδέκτες, αλλά κυρίως την κυβέρνηση.

Κι αυτό διότι, ενώ ετοιμάζεται πολυνομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στον Ιούνιο, η ΕΙΤΗΣΕΕ σημειώνει ότι «οι λύσεις που θα δρομολογηθούν δεν θα πρέπει να επιτρέπουν τη συνέχιση της νόθευσης του ανταγωνισμού και των στρεβλώσεων στην άσκηση της επιχειρηματικότητας. Πιστεύουμε ότι τώρα ήρθε η ώρα ο ευρύτερος κλάδος της επικοινωνίας να αυτορρυθμιστεί υπερβαίνοντας τις στρεβλώσεις». Η Ενωση βέβαια σπεύδει να επισημάνει ότι «τη ζημιά που θα προκύψει από αυτές τις πρακτικές θα πρέπει να την επωμισθούν αποκλειστικά οι επιχειρηματικοί φορείς που τις ακολούθησαν και όχι οι υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου...».

Το περίεργο είναι ότι ξαφνικά τώρα η ΕΙΤΗΣΕΕ τα «θυμήθηκε» όλα αυτά όταν επί δύο δεκαετίες τα κανάλια εθνικής εμβέλειας συμμετείχαν σε αυτή την κατάσταση. Βέβαια, η Ενωση τονίζει πως η κρίση «έφερε στο φως στοιχεία ότι, επί σειρά ετών» όλα αυτά συνέβαιναν από ορισμένες επιχειρήσεις, χωρίς βέβαια να τις κατονομάζει. Και τώρα πλέον η μιντιακή αγορά πλήττεται από την ύφεση, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μείωση του κύκλου εργασιών που υπερβαίνει το 50% με συνέπεια πολλές επιχειρήσεις ΜΜΕ να αντιμετωπίζουν αδιέξοδα και να οδηγούνται στο κλείσιμο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Σχετικά θέματα: ΜΜΕ
Αιώνιοι στην κορυφή
Στίβος γυναικών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Περφόρμανς
72 ώρες εκτός ελέγχου
Εικαστικά
Το εικαστικό σύμπαν του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
Θέατρο
Εγκαταλείπουν το θέατρο του πολέμου
Υπουργείο Πολιτισμού
«Οχι στο διαίρει και βασίλευε»
Μουσική
Τραγουδώντας στη νοηματική
54η Μπιενάλε
Ηχος, νερό, φως ελληνικό
Λογοτεχνία
Η λογοτεχνία είναι γένους θηλυκού
ΜΜΕ
Αιώνιοι στην κορυφή
Διαμαρτύρονται για νόθευση και στρεβλώσεις
Στίβος γυναικών